#2551 2012-01-13 20:26

zsuzsó 2
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Szia'
csak azért írtam a hasfogót, mert nekem úgy könnyebb volt, hogy ne erõltessem meg magamat.
Igaz nem hordtam téglákat, de féltem, hogy kiszakad a varratnál, de az is igaz, hogy nekem nem 3cm-es lett a vágás.
A felépülés ? hát én már a mûtét után harmadik napján felkeltem az ágyból s elkezdtem sétálgatni a folyosón, (elsõ két nap az intenzíven volt) minél hamarabb haza akartam kerülni. 30cm-es átlós vágással + a sztóma helyén az kb 10cm. Nekem egybõl adták a hasfogót.  Tuti biztosra amikor már nem fájt a hajolgatás, cipõfûzés az kb 2 hónap.
Ezekerõl a felülésekrõl kérdezd meg a dokit, szerintem 2-3 hónap múlva csinálhatod. Ne feledd azért már nem minden ugyan ott lesz, mint eredetileg, s meg kellesz szoknod :) s kb 2 hét mire nem fogod a zsákocskát keresni- én reflexbõl védtem a  kezemmel a helyét :D

Nincs jelen

#2552 2012-01-13 21:27

dundi
Tag

Szia! Nekem laparoszkópiával rakják vissza, elvileg nem lesz nagy vágásom, meg tényleg csak 3 cm lesz a sztóma helyén is. Nagy vágással elhiszem, hogy tényleg kell a haskötõ.
Engem a sztóma mûtétem másnpján már felkeltettek az ágyból, és elkellett sétálnom megmosakodni, az nagyon rossz volt, a következõ nap meg már délben visszakellett sétálnom az intenzívrõl a szobámba, akkor kivették a katétert is, ú gyhogy onnan már járkálnom kellett ha pisilni akartam, vagy bármit. De én is nagyon haza akartam menni, úgyhogy járkáltam is amennyit bírtam.
És csak a hasadon lévõ sebek fájtak, vagy lehet érezni a bélben is a varratot?
Enni mikor ehettél a mûtét után?
Biztos keresni fogom a zacsit, én is mert reflexszerûen odanyúlok, ha gyerekek között vagyok, vagy több ember van körülöttem, hogy meg ne üssék, de már tuti megkönnyebülés lesz, hogy nincs ott semmi. :)

Nincs jelen

#2553 2012-01-14 20:34

Shikaritr
Tag

Ezt,hogy értitek,hogy a belek nem ugyanott lesznek mint eredetileg? Most ha így zsák nélkül ránézek,akkor látom,hogy ahol a sztóma van,ott egy kicsit pupós a hasam.Ez el fog tûnni sztómazárás után? Mondjuk,annyira nem zavar,csak a zárás legyen meg.

Nincs jelen

#2554 2012-01-15 11:14

csabaspecial
Tag

Sziasztok! Shikaritr, ha jól emlékszem téged a tanárúr fog mûteni. Engem is ha minden jól megy csak nem tudom mikor. Neked ki a gasztrós dokid a Honvéd kórházban? Nekem Szamosi doki, az õ segítségét kell, hogy igénybe vegyem, ha a sebészetre be akarok kerülni. Hol tart a te ügyed? Hogy vagy? Neked menyi bélszakaszt távolítottak el? Nekem az a baj hogy nem egyszerü zárás lesz, meg kell szüntetni a fistulákat a vastagbelem megmaradt részében.....

Nincs jelen

#2555 2012-01-15 11:58

Shikaritr
Tag

Heló

A gasztró nekem a Schaffer Eszter.Hát jelenleg ott tart,hogy már szedetik velem a gyógyszereket,mert már mindjárt itt a sztómazáró,sztem max 2 hét.Jelenleg jobban vagyok mint mûtét elõtt.36 cm-t vettek ki,mert be volt szûkülve,meg tiszta lyukacs volt,mondták.
Nem tudom,szerintem majd megmondja Lestár úr,hogy mikor menj.De készülj fel,hogy fél budapest oda jár,szóval ha mész idõpontot kérni,vigyél magaddal legalább 5 újságot.Mert nagyon sok idõ mire sorrakerülsz.Én ilyen 4-tõl este 8-9 ott dekkolok.Az agyam már félig megzápul,mire behívnak :D

Nem tudom sajna mi az a fistula :/ nekem minden rendben van és várom a megváltást :)

Szerkesztette: Shikaritr (2012-01-15 11:59)

Nincs jelen

#2556 2012-01-20 11:11

aliz3O
Tag

sziasztok!az lenne a kérdésem,hogy nálatok fordult már elõ,hogy a sztoma körül nagyon kicsipõdött és akkor mivel kentétek?

Nincs jelen

#2557 2012-01-20 19:53

zsuzsó 2
Tag

Szia aliz30'
olvass vissza 2561-tõl lefele.

Nincs jelen

#2558 2012-01-20 20:25

dundi
Tag

Sziasztok! Szerdán megvolt a sztómazáróm, még kórházban vagyok, még csak folyékonyat ihatok, de ma már volt 2x is híg székletem, a hasam kegyetlen görcsöl, mozognak a beleim. Tapasztalatatok szerint mikor ehetek már szilárd ételt, mert már 6 napja nem ettem, és elég rosszul viselem már az éhezést. meg otthonis majd mit ehetek, és meddig kell óvatosan ennem?

Nincs jelen

#2559 2012-01-21 18:08

zsuzsó 2
Tag

szia dundi'
elõszõr is Hurrá !!! :D  végre :)
azt, hogy te mikor ehetel ... kérdezd meg a dokit. Én több, mint 1 hónapig nem ehettem, utána is csak a CT után Danon activiát  :P 
Szerintem fog hozzád menni egy diétás nõvér, s megbeszéli veled. Kérdezd meg a vízes alapú jégkrémet  :cool:
Erõsödj sokat, a nehezén már túl vagy ;)

Nincs jelen

#2560 2012-01-21 18:23

Ili
Tag

Kedves Jutka 13!

Nos túl vagyok a mûtéten 1 hete, sõt már itthon is vagyok.Nem volt a mûtét után nagyobb gondom, most tanulom a sztómazsákkal kapcsolatos dolgokat. Nagyon rendes sztómanõvért kaptam ki, aki nagyon sokat segített az 1 hét alatt.
Amivel lehetett mindennel ellátott. A végbél daganatot eltávolították, de meg kell erõsödnöm, hogy kemora is sor kerülhessen. Igyekszem jól enni, de még nem lehet sok mindent enni.

Szia : Ili

Nincs jelen

#2561 2012-01-21 20:18

dundi
Tag

zsuzsó2,
köszi!az 1 hónap az rengeteg, én "csak" 6 napig nem ettem, de nagyon nehezen bírtam már, de ma már kaptam kocka sajtot meg zsemlét, és aktíviát ehettem. nekem azért volt sztómám mert mûtétnél véletlen belevágtak a belembe, a varratok miatt kell vigyáznom, lehet akkor másmilyen diétám lesz mint neked.
Az elsõ 3 nap nehéz volt, de szedek vitaminokat meg probiotikumot, hogy hamar felépüljek.

Nincs jelen

#2562 2012-01-21 21:08

Jutka13
Tag

Szia Ilike !

Hát le a kalappal elõtted, így kell ezt csinálni.
Igyekezz megerõsödni van rá 6 heted, mivel a kemót mûtét után 6 héttel kezdik el, ha minden rendben van.
Én már a 2. részt kapom. Eddig jól vettem az akadályokat, de ez az utóbbi kicsit megviselt.
Ami most nagyon lényeges a diétát tartsad rendesen.
Nem lesz semmi baj,  ""klassz csaj vagy "", és hamar túl leszel rajta.

Vigyázz nagyon magadra és jelentkezz.  Itt is nagyon sok segítséget kapsz, ha valami problémád lenne.

szia: Jutka

Nincs jelen

#2563 2012-01-23 15:51

Ili
Tag

Szia Jutka!
Szerdán megyek vissza ellenõrzésre.
A kajával kicsit hadilábon állok, elég egyhangú, de nem igen merek enni. Igaz már nem paszírozgatok. Reggel parizer, v. virsli, kenyér, tea, tízórai: reszelt alma, babapiskóta, délben húsleves, zöldséggel, tésztával, krumpli püre, párolt hús, v.sárgarépa fõzelék, uzsonna: natúr joghurt gyümölccsel v. lekvárral, este ha marad ebédrõl akkor azt, vagy sonkaszalámi, parizer v. virsli, kenyér és tea.
Még mást nem nagyon merek enni. Reggelente iszom 1 kávét tejporral és édesítõvel, mert cukros is vagyok.
Mivel most elég alacsony a szervezetemben a vas, cékla-alma é sárgarépalevet csinálok és naponta azt iszom 1 kávés pohárral. Szeretnék minél jobban erõsödni, így talán a kemo elviselhetõbb lesz.
Jutka! Kérlek írjál pár kajafélét amit lehet enni. Köszönöm, vigyázz Magadra.
Puszi: Ili

Nincs jelen

#2564 2012-01-23 17:40

Jutka13
Tag

Szia Ilike !

Tejtermékekbõl: elsõsorban a forralt tej, joghurt, kefir, sovány túró, alacsony zsírtartalmú sajtok ajánlhatók. Ugyanakkor kerülendõk: a tejszín, tejföl, zsíros sajtok.

Húsételek: ajánlott a sovány marha-, baromfi-, vadhús, hideg sültek. Kerülendõk a zsíros húsok, kolbász, disznóhús.

Halételek: kellemetlen szagképzõdést okozhatnak, ki kell próbálni.

Tojás: szintén fokozhatja a szagképzõdést. Ételekbe beépítve, lágytojásként ajánlott; keménytojás, rántotta inkább kerülendõ, de sok sztómaviselõnek semminemû problémát nem okoz.

Zsírok és olajok: az energiaszolgáltatásban játszanak jelentõs szerepet, emellett számos vitamin felszívódásához nélkülözhetetlenek. A normális étrend tartalmazzaa napi energiaszükséglethez elegendõ 70-90 g zsírmennyiséget, benne a szintén fontos un. esszenciális zsírsavakkal. Ezért kerülendõk a túl zsíros ételek: a faggyú, a disznózsír, majonéz, velõ.

Szénhidrátok: A napi energiaszükséglet 50%-át fedezhetik. Ne vigyük túlzásba fogyasztásukat. Tapasztalatok szerint a magyar szokásos étrendben mennyiségük 50%-kal meghaladja a napi szükségletet.

Gabonatermékek, kenyér és sütemények: kerülendõk a frissen sült tészta-, kenyérféleségek, mivel puffadást, túlzott gázképzõdést okoznak.

Fõzelék- és zöldségfélék: e területen legváltozatosabb az egyéni tûrõképesség. Általában nem javasoltak a hüvelyesek, káposztafajták, spenót, de ezek az ételek sok sztómaviselõnél semmiféle panaszt nem okoznak. A gomba, karfiol, vöröshagyma, fokhagyma intenzív szag- és gázképzõdést okozó hatásuk miatt kerülendõk.

Salátaféleségek: mint általában a rostdús ételek a széklet mennyiségét fokozzák, konzisztenciáját lazítják. Lehetõség szerint kerülendõk a majonézzel, erõs fûszerrel készítettek.

Vigyázz magadra: puszi Jutka

Nincs jelen

#2565 2012-01-24 20:20

lunci
Tag

Sziasztok! Jó a topic, kérdõjelesen leendõ sztómásként gyakrabban foglak titeket olvasgatni, minden kis infó jól jön :)

Nincs jelen

#2566 2012-01-24 21:08

Lisa
Tag

lunci!

Üdv. itt mi nálunk! Jó lenne ha a kérdõjel úgy tûnne el, hogy nem mûtenének meg! De ezt csak úgy mondtam ahogy az avatarodon szerepel! :)
A lényeg, hogy jó, hogy megtaláltál minket!

Nincs jelen

#2567 2012-01-24 22:18

lunci
Tag

Túl sok elpazarolt évem ráment a dologra, de két hét múlva többet tudok majd, én bízom benne, hogy mûthetõ :)

Nincs jelen

#2568 2012-01-25 14:16

sanvito
Tag

szia drága Lisa !!!!

olvasok ám.... és ha kellek valakinek, ...... mindig írok is !!!

sok pusziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)

Nincs jelen

#2569 2012-01-25 15:25

Lisa
Tag

Off
De jó látni Téged végre!!! Szólj hozzá a témákhoz néha, hogy láthassalak! :D
On

Nincs jelen

#2570 2012-01-25 20:38

LIPIFOK
Tag

Sziasztok!

Új vagyok itt. Édesanyámnak tavaly augusztusban vezették ki a végbelét és úgy volt, hogy decemberben visszateszik. Sajnos ez nem történt meg, mert a végbélcsonk és a környezete még mindig gyulladásban van. 2001-ben ugyanis méhdaganat mûtét után sugárkezelést kapott és azóta gyulladásban vannak a belek. Kérdezném, van-e valaki, akinek sugárkezelés miatti gyulladás miatt kellett kitenni a végbelet?

Nincs jelen

#2571 2012-01-30 19:04

jeva
Tag

Sziasztok!
Én még most regisztráltam, de már egy ideje olvasgatom a fórumot mert sajnos édesanyámnak is stomája van. Ideiglenes ileostoma.
LIPIFOK: Anyukámnak vastagbéldaganat miatt kellett stomát csinálni vagyis inkább azt mondanám, hogy a mûtétet megelõzõ sugárkezelés miatt. Ugyanis a sugár elvéknyította a vastagbelet és emiatt kellett. Eddig akikkel beszéltünk és sugarat kapott annak mindenkinek van sztómája. Aki mûtét elõtt nem kapott sugarat annak nincs. Nagyon nehéz belenyugodni mert nem nagyon akarta vállalni, de azt mondták, hogy majd lekicsinyít. Persze a daganat maradt ugyanakkora. És megkérdeztük a sebészt és õ is azt mondta, hogy nagy részben a sugárkezelésnek köszönhetjük a sztómát. Ez már így alakult csak nehéz az embernek ebbe beletörõdni, hogy feleslegesen szenvedett a sugárkezeléssel. Azt nem mondták, hogy be lenne gyulladva, most voltunk kontrollon, szerencsére a varratok jól tartanak és idáig úgy néz ki, hogy vissza lehet zárni.
Eddig egész jól ment a sztómakezelés, de mostanában kicsit változott a sztóma és elég gyakran lejön a zsák.
Holnap megyünk a sztómásnõvérhez hátha tud tanácsot adni.

Nincs jelen

#2572 2012-01-30 19:45

bÜtyÖk
Tag

Sziasztok!

Van köztetek valaki, aki ült már repülõgépen sztómával? Tudnátok nekem tanácsot adni, hogy milyen óvintézkedéseket kell megtenni? Elsõ repülõutamra készülök és nem nagyon tudom mire számítsak a sztómával, zsákkal kapcsolatban milyen gondok merülhetnek fel? Legnagyobb félelmem, hogy becsipogok a reptéren és végigtaperásznak majd. :S

2003 óta van ileosztómám, a kisebb - nagyobb gondoktól (leválások éppen rosszkor és bugyborékolás a tömeg közepén :/) eltekintve nem volt még semmi különösebb gondom, reménykedem benne, hogy most is minden simán megy, de azért jó lenne tudni, hogy mire számítsak.

Elõre is köszönöm mindenkinek aki tud segíteni!

Szép napot mindenkinek! :)

Nincs jelen

#2573 2012-01-31 10:50

Andi
Tag

Szia bÜtyÖk!
Nekem volt ideiglenes ileosztómám, de nem repültem vele, sõt egyáltalán nem repültem még. :) Viszont egy ismerõsöm, aki szintén ileosztómás már ült repülõn és semmi gond sem volt, csak annyi, hogy amikor szállt fel a gép, felfújódott levegõvel a zsák, de utána kiment wc-re, szépen leengedte és minden okés volt.

Nincs jelen

#2574 2012-02-03 20:48

Shikaritr
Tag

Pont most akartam írni egy szép kis hozzászólást,ahhoz a taghoz aki telespammelte az egész fórumot a hülye dolgozatával.De már látom törölték az adminok a komiját. ÁMEN!

Nincs jelen

#2575 2012-02-03 20:54

csabaspecial
Tag

Szia Shikaritr!Mikor zárnak téged? én 6-án fekszem be a gasztróra, utána kerülök valalmikor a sebészetre.

Nincs jelen

#2576 2012-02-03 22:00

Shikaritr
Tag

Jelenleg nem tudom.Szerintem soha.

Nincs jelen

#2577 2012-02-04 22:19

Jutka13
Tag

Szia Shikaritr !

Mond már mi van veled ?
Régóta nem jelentkeztél.

Nincs jelen

#2578 2012-02-04 22:20

én
Tag

csabaspeciel, ez egy jó hír. Örülök neked!

Nincs jelen

#2579 2012-02-05 08:38

fertox
Tag

Sziasztok! Cirka 16 éve szenvedek béltünetekkel, az elsõ 13 évben sohasem sikerült egy tisztességes colitist igazolni, így maradtunk az IBS-nél, az utóbbi 2 évben viszont már IBD-t diagnosztizáltak, a monitoron magam is láttam a fekélyes sebeket, ahogy szivárog belõle a vér.Elég rosszul vagyok. Most épp egy schub (fellálngolás) van. 2011-t végigfostam, életeme legrosszabb éve volt, ráadásul még kaptam bélfertõzéseket is külföldön. Most Medrol 32mg -ról indítva, Salofalk napi 3000mg, Salofalk végbélszuszpenzió (bár én ezt nem tudom benntartani), és Klion. Közben én ebbe belebetegedtem lelkileg is, ki nem, és próbálkozom pszichiterápiávalés antidepresszánsokkal, szorongásoldókkal is. (Prozac, Xanax). ... Az van, hogy elegem van, most hallok elõször arról, hogy a mûtét végleges megoldást jelenthet. De sztómát nem szeretenék. Meséljen valaki, hogy lesz, mi lesz ilyenkor? Csak a vastagbél érintett részét veszik ki? Nekem sygma szakaszban van a gyulladás. És ez teljesen megoldja a panaszokat, görcsös hasmenés, székelési inger, stb. nekem napi 10-20 a minimum. Az a durva, hogy én közben egyébként még hízom is.

Nincs jelen

#2580 2012-02-05 10:45

Shikaritr
Tag

Szia Jutka!
Nem sok,mondhatni a szokásos. Bemegyek majd 5 perc után ki is jövök.
Majd nézzek vissza február közepén,hogy hátha van egy ágy. "Állítólag" már mindenkit felírtak egy listára (Gondolom ilyen 500 neves a lista, ahol az utolsó voltam,vagyok és leszek is.) és akkor szépen haladnak sorba.

fertox
Miért nem veteted ki azt a darab bélt? mekkora területen van ez a sebes valami?
Szerintem gondold át vagy ezerszer ezt a sztóma ügyet.

Nincs jelen

#2581 2012-02-05 12:45

gregg
Tag

Szia Fertox!

Még nagyon csekély a tapasztalatom,hogy milyen az élet operált vastagbéllel, lévén két hete vettek ki egy terjedelmes részt,nekem a vastagbélre korlátozódott,korlátozódik a gyulladás,nem teljesen világos,hogy Colitis Ulceros vagy Chron,de inkább az utóbbira gyanakszanak,talán most a szövettan majd kideríti az igazságot.
A lényeg,hogy úgy feküdtem a mûtõ asztalra,hogy a szûkült,gyulladt,polipokkal teli  30cmrészt kiveszek,ehelyett amikor felnyitottak derült ki,hogy borzasztó csúnya a többi is,még egy szûkületet találtak és közte lufira volt fújódva a bél,a végbél ás a sigma egy része maradt bent,kb 40-50 cm,állítólag nagyon érdemi változást nem fog okozni,napi két három széklet ami inkább laza,ezt ígérik,és teljesebb élet,egyenlõre ott tartok,hogy tényleg napi kettõ,bár most két napja kicsit több,hogy késõbb mi lesz ha érdekel majd tájékoztatlak,maga a mûtét,fõleg így utólag nem volt megterhelõ,teljesen a kibírható kategóriába tartozik,Dr Lestár Béla tanár úr mûtött és Dr Banai János professzor úr a gasztrós orvosom,mindketten a toppon vannak így könnyen rá bízhattam magam a segítségükre,bár a döntés végül is az enyém volt.
Összefoglalva és a kérdésedre válaszolva tehát nekem úgy oldották meg az operációt,hogy a vastagbél nagyrészét eltávolították de nem kellet sztómát csinálni még ideiglenesen sem,persze gondolom ez is egyedi és egyén függõ így ez az én történetem,hogy mennyire illik rád azt az orvosaid tudják egészen pontosan!
Jó egészséget:Gregg

Nincs jelen

#2582 2012-02-05 13:29

Jutka13
Tag

Szia  Shikaritr !

A múltkor írtad, hogy szednek kell gyógyszert.
Az már rendbe jött ?
Meg fognak mûteni minél elõbb. higgy nekem , így lesz.

Nincs jelen

#2583 2012-02-05 14:47

Shikaritr
Tag

Igen rendbe. Csak piros volt a torkom és mondta az altató orvos,hogy szedjek rá gyógyszert mert az nem jó mûtét elõtt :D

Nincs jelen

#2584 2012-02-05 18:05

Jutka13
Tag

Akkor minden rendben lesz.
Visszazárnak és megnyugszol.

Nincs jelen

#2585 2012-02-05 21:40

csabaspecial
Tag

Shikaritr, van már konkrét mûtéti idõpontod neked? Ha nem találkoznál, akkor sok sikert és jobbulást neked a mûtétedhez!!!

Nincs jelen

#2586 2012-02-06 07:59

Shikaritr
Tag

Nincs még semmi.. Köszi és neked is!

Nincs jelen

#2587 2012-02-07 10:57

LIPIFOK
Tag

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni abban, hogy - Édesanyámnak mostanában nagyon fáj a nyílás körül -, mikor cseréljük a zsákot, akkor is nagy fájdalmai vannak. Már retteg a cserétöl. Néha vérzik is Neki. Mit tudnánk erre a célra használni, mert a STOMIC krém nem sokat segít!

Nincs jelen

#2588 2012-02-08 16:39

Shikaritr
Tag

Tegnap voltam a Tanár Úrnál. Elkérték a telefonszámomat és maximum 2 hét múlva hívnak.
Meg van,hogy a Pop doktor fog mûteni a Lestár csak besegít. Szóval remélem, hogy ez már tényleg igaz.

Nincs jelen

#2589 2012-02-08 17:46

Jutka13
Tag

Szia !

Persze, hogy igaz, mondtam én Neked.
Légy ügyes és nagyon vigyázz magadra, nehogy összeszedj valami bacit.

Nincs jelen

#2590 2012-02-08 20:54

csabaspecial
Tag

Shikaritr, akkor nagy valószínûséggel fogunk találkozni mert nekem jövõ hét kedden lesz elvileg  a mûtétem. Nem küldöd el véletlen az emailcímedet? privátban beszélhetnénk

Nincs jelen

#2591 2012-02-08 21:26

sanvito
Tag

Szia !

szerintem olvass vissza, keress rá kulcs szavakra, nagyon sok jó tanácsot leírtunk itt, évek alatt, ami segíthet.

a stomic biztosan és gyorsan segít, fáj ha bekenitek, de idõt kell hagyni a gyógyulásra.
amikor csak lehet, legyen szabadon, vastagon bekenve a krémmel.
nekem ez segített !

jobbulást :)

Nincs jelen

#2592 2012-02-12 19:47

én
Tag

Fiúk, drukkolok nektek! csabaspeciel, pénteken délelõtt megkereslek!

Nincs jelen

#2593 2012-02-13 11:21

Shikaritr
Tag

Na, ma hívott a doktor, hogy holnap megmûtene, ha nincs ellene kifogásom :D

Nincs jelen

#2594 2012-02-13 11:31

eriki
Tag

Hát akkor hajrá!

Nincs jelen

#2595 2012-02-13 11:40

Andi
Tag

Shikaritr! Szuper!!! :) Megy a drukk!

Nincs jelen

#2596 2012-02-13 11:45

Jutka13
Tag

Dupla drukk a 2 fiúnak.

Látod Shikaritr mondtam neked, hogy sikerül. Ezek után nem merek söprût venni a kezembe, mert félek elrepülök. :)

Vigyázz magadra és jelentkezz !!

Jutka

Nincs jelen

#2597 2012-02-13 12:14

Lisa
Tag

Ügyesek legyetek, neház lesz, de utána már jobb!!!
Amint tudtok írni valamit ÍRJATOK!!!!
Szurkolok Nektek!!

Nincs jelen

#2598 2012-02-13 15:03

Shikaritr
Tag

Köszi mindenki! Végre már dél fele kész is leszek.

Amúgy sztómazárással meddig tartják bent az embert a kórházban? no nem mintha sietnék, el vegetálok én ott, csak azért még is, hogy mire számítsak.

Nincs jelen

#2599 2012-02-13 15:05

Lisa
Tag

Szerintem, a leglényegesebb, hogy megvárják, hogy elindul-e a bélmûködés rendesen magától! Attól függ az idõ fõkép.

Nincs jelen

#2600 2012-02-13 16:23

én
Tag

Shikaritr, csabaspecielt is holnap mûtik. Szerintem a héten ne számíts arra, hogy haza mehetsz. Én 12 napig voltam kórházban a bélmûtétem után, persze nekem nem sztómazárásom volt. Mindenképp megvárják, hogy beindul-e a bélmûködés és elkezdenek etetni szájon át.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb