#551 2008-08-05 16:26
- Vicaa
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Tükrözés altatásban
Zolcsibal, szuper hogy ilyen jók lettek az eredményeid!!!!! Az meg különösen, hogy átaludtad és nem is éreztél az egészbõl semmit! Megkérdezhetem, hogy mit kaptál? Dormicumot?
Nincs jelen
#552 2008-08-05 18:12
- zolcsi
- Tag
Drága Vicaa!
Altatót de sajna nem tudom mit mert a gasztrós doki intézte.Zolika ajtón be gatyó le ágyra föl.Branül beszúr majd sok ember körülvesz (kb 4) és 150 "valami" be infúzióba.Zoli elpunnyad majd a nevére ébred."Zoltán Zoltán".De csak visszaalszik és egy újabb Zoltánra szem kinyílik.Falfehéren és -mintha fél liter kisüstit ivott volna-két ápoló kiséretében kislattyog a pihenõbe.Doki bejön késõbb egy-két dolgot elsorol majd Zoliék egy óra múlva elhúznak haza.
Nincs jelen
#553 2008-08-05 20:05
- zolcsi
- Tag
Mindenkinek köszönöm aki szorított értem aranyosak vagytok és jelentem jól vagyok.
Szerkesztette: zolcsibal (2008-08-05 20:05)
Nincs jelen
#554 2008-08-05 23:45
- palyizsu
- Tag
Zolcsibal! Nagyon örülök,hogy ilyen pozitív élményekkel távoztál, és még az eredmény is szuper!!!
Nincs jelen
#555 2008-08-06 09:10
- Ánya
- Tag
Zolcsibal!!
Nagyon, de nagyon jó hír, köszi!!!
A részletes beszámolót is. Irígylésre méltó a szundid a vizsgálat alatt :D
Nincs jelen
#556 2008-08-06 17:39
- ildi
- Tag
Hello mindenkinek!
Túl vagyok én is. Bár a hosszú várakozás kiakasztott: 11.30ra kellett mennem és fél 2 elõtt hívtak be. De csak 2 után kezdték a vizsgálatot (doki gyorsan elszaladt vizitre), mert nekem kisebb fajta szívbillentyû probléma miatt + gyógyszert kellett még a bódításhoz bevennem és a 30perc hatóidõt kikellett várni.
Érdekes módon most nem kábultam el annyira, éreztem mindent (nem tudom ez mitõl függ).
Lelet:
A mûszert akadálytalanul vezettük fel a flexura lienalsig (bal kanyarulatig). A haustratio végig szabályos muscosa (hám)borítása ép. Colon descendens alsó harmadából biopsia (3 db). Rectum nykh-ja csillogó, fokoztt nyákresectio észlelhetõ. Proctitis (?) nyugalmi stádiumban.
Terápaként tejmentes étrendet írtak.
Szövettan eredményétõl függ a gyógyszerjavaslat. Eddig a Pentasat szedtem 2x1-et.
A Fleet hashajtó íze kissé emlékeztet a keserû sóéra, bár lightosabb így megtudtam inni+ a 2-2,5 liter folyadék is simán ment (ásványvizet és szûrt alamalevet ittam felváltva). Vizsgálat elõtt beöntést most nem kaptam.
Irigylem Zolcsibalt a szundi miatt!
Nincs jelen
#557 2008-08-07 10:19
- Ánya
- Tag
Ildi!
köszi a beszámolót. Örülök, hogy neked a Fleet soda nem okozott gondot. A probiotikumot azért ajánlanám. A leleted szerinted, meg az orovosod szerint milyen? A szövettani mikor lesz meg?
Nincs jelen
#558 2008-08-08 06:15
- ildi
- Tag
Ma veszek Protexint, ártani nem árt. Tulajdonképpen nekem proctitisem van, azaz a végbélnél van gyulladás. De ez is most "nyugalmi" állapotban van :) A szövettan szerda-csütörtökön lesz meg.
Ánya, neked mit okozott a Fleet szóda? Nekem az X-prep-nél voltak nagy görcseim és majdnem el is ájultam.
Nincs jelen
#559 2008-08-08 08:03
- Ánya
- Tag
Nekem egyszerûen nagyon rossz volt, öklendeztem. A kolléganõmnek azonban hónapokba tellett, míg diéta és probiotikum mellett rendbe jött a bélése a Fleet soda után. Ezért írtam. Ezek szerint itt is kinek a pap, kinek a papné. Nekem az X prep inkább. Elsõsorban a kolléganõm miatt írtam, mert az öklendezés nem indok, egyéni izlés, mint látjuk :D
Nincs jelen
#560 2008-09-08 10:59
- MrPeetR
- Tag
Ha valaki fél a tükrözéstõl és szeretné altatásban (nem "csak" bódításban) elvégeztetni a MÁV kórházban, ami most már hivatalosan Honvéd Kórház Podmaniczky utcai kirendeltsége még mindig mehet. Elég sok helyen megszüntették ezt a módját a tükrözésnek a költségek és az anesztesek hiánya miatt, de itt továbbra is vállalják. Én holnap fekszem be, béltisztítás, utána szerdán megcsinálják délelõtt a vizsgálatot és 2 órára rá már lehet is távozni. A telefonszámuk 061 475 2737.
Nincs jelen
#561 2008-09-08 11:52
- sanvito
- Tag
Szia MrPeetR !
Feltétlen jelentkezz szerdán, vagy amint tudsz !
Pusssz :):):):):)
Nincs jelen
#562 2008-09-11 10:49
- Titu
- Tag
Sziasztok!
Nekem is altatásban csinálták a tükrözést. Nagy mellénnyel indultam neki, ébren akartam, de ahogy közeledett az idõpont, én bizony berezeltem, és szundi lett belõle. Elmondhatom, h amióta megvan a babám, ill. a crohnom (ebben a sorrendben:-)) ilyen jót még ne, aludtam. Isteni volt az anyag, kéne itthonra is:-)
Ami borzasztó volt az a Fleet soda. Szenvedtem tõle mint a kutyus. A 2. adagot pedig ki is rókáztam egy szálig. A megivásától kezdve azon küzdöttem, h ne felül jöjjön ki. Mire másnap 2-re beértem a rendelõbe kezem-lábam reszketett a kimerültségtõl és a folyadékvesztéstõl. Remélem legközelebbi tükrözésnél nem ezzel hajtják ki belõlem a cuccot, mert abba szó szerint belegebedek.
Ez az én tapasztalatom, köszi, ha elolvassátok
üdv
Nincs jelen
#563 2008-09-11 13:18
- Ede
- Tag
kedves Titu, üdv itt és köszönjük, hogy megosztottad velünk tapasztalataidat. Szép napokat:)
Nincs jelen
#564 2008-09-11 15:38
- maszat
- Tag
Tudna valaki abban segíteni, hogy végbéltükrözést is csinálnak altatásban? Elõre is köszönöm!
Nincs jelen
#565 2008-09-11 16:11
- Ede
- Tag
Szia,Maszat, én is csak ezt mondhatom... Nekem többször is csinálták, úgy, hogy gyulladt volt a cuccos, de nem fájt, úh nyugi. Rövid ideig tart és ki lehet bírni. Kitartás!!
Nincs jelen
#566 2008-09-12 11:43
- Ánya
- Tag
Titu!
Nekem sem volt a jó fleet soda. Legközelebb visszatérhettem az X-prephez. Azzal nem volt ilyen komoly gondom. kérjed a változtatást!
Nincs jelen
#567 2008-09-12 12:15
- youlcsi
- Tag
olvasgatok, olvasgatok... tükrözés elõtt kellett volna szólnom, hogy mitralis prolapsusom van? jó, hogy ez másfél hónappal utána esik le :) (ildi írt valamit valamiféle szívbillentyû-dologról)
Nincs jelen
#568 2008-09-27 23:26
- hópihe
- Tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Rettentõ peches módon pont meg lesz/van a mensesem és holnap után megyek tükrözésre. Az elsõ lesz, amúgy is nagyon izgulok, de vajon ez mennyiben befolyásolja a dolgot? Lehetséges, hogy odamegyek (egy napos tisztitás után) és közlik velem, hogy így nem lehet?! Amúgy is elég kellemetlen ez az egész, hát még így...
Teljes kétségbeesés...
Amúgy a bódítást mindenképp kérhetem (és kapom is)?? Csak mert feltétlenül szeretném...
Elõre is köszi!
Nincs jelen
#569 2008-09-28 08:42
- roor
- Tag
Halika!
Hópihe:a bódítást nemcsak kérheted és kaphatod,de nekik kutya kötelességük abban csinálni!
Ragaszkodj hozzá!
A másik kérdésedre én sajna nem tudok válaszolni.:D
pá
Nincs jelen
#570 2008-09-28 12:02
- hópihe
- Tag
Köszönöm a válaszokat!
Hát akkor csak reménykedni tudok, hogy mégis megcsinálják, jobb lenne túlesni rajta holnap, mint egy újabb idõpontban. Fõleg, hogy a mai napot végigszenvedem ugye. De most, hogy írtad, azért felkészülök rá, hogy odamegyek és elküldenek. Ennyire peches is csak én lehetek...
Köszönöm mégegyszer a válaszokat, majd írok, hogy mi volt.
Nincs jelen
#571 2008-09-28 13:10
- Ánya
- Tag
Hópihe!
Nekem volt, hogy megcsinálta a vizsgálatot az orvos a menses alatt is. Orvosa válogatja. Reménykedj tovább!!
Ha mégsem, akkor :(
Nincs jelen
#572 2008-09-28 14:29
- hópihe
- Tag
Hát, igen azt hiszem marad akkor a reménykedés, ugyanis az orvost nem sikerült elérni... persze vasárnap van, a mobilját meg nem tudom, hogy megkérdezzem tõle.
Amúgy az vajon mitõl függ, hogy nekem 3 zacskó port (kristályokat) kell feloldanom 3 liter vízben..marha sós és gusztustalan és erre még igyak 3 liter folyadékot, más meg X-Prep-et kap, meg különbözõ hashajtókat? Én vajon miért ezt kaptam??
Egy korty sem megy le egyenlõre, nem ám 3 liter! De, persze a cél szentesíti az eszközt, valahogy legyûröm, max. visszajön...
Köszönöm a válaszaitokat! Reménykedem, hogy nekem is megcsinálják holnap!
Nincs jelen
#573 2008-09-28 15:11
- Marthuska
- Tag
Szia Hópihe!
A menzesz miatt ne aggódj, a legtöbb helyen így is megcsinálják. Használhatsz tampont, de természetesen az orvossal közöld.
Valószínû azért a por hashajtót kaptad, mert sokkal hatékonyabban tisztít, mint az X-prep. Nem is beszélve arról, hogy arra is meg kell inni három liter vizet, csak nem sósat. A sós vizet úgy tudod könnyebben legyûrni, ha minden pohár után (ne kortyolgasd, idd), iszol rá egy kis szénsavmentes ásványvizet, vagy kevés citrom nélküli teát. Így nem érzed annyira a keserû ízt a szádban.
A bódítást természetesen kérheted!
Csak kitartás, sikerülni fog!
Szerkesztette: Marthuska (2008-09-28 15:13)
Nincs jelen
#574 2008-09-28 15:26
- hópihe
- Tag
Köszi a biztatást, nagyon aranyosak vagytok, sokat segít ám!
Igen, próbálom én sem a miértek-re a választ keresni, hanem legyûrni. De marha rossz tényleg.. :S
A taktikám, orrbefogás és úgy ivás, majd rá egy kis szûrt szölõlé. Persze így is érzem azért valamennyire. Remélem a szölõlé sem nagy gáz, próbálok mellé vizet is azért.
Igazából utolsó pár dl-tõl, litertõl tartok, sejtem mi lesz a sorsa... :) De nem nyafogok tovább, csak a célt látom magam elõtt!
(A bódítást kérem mindenképp és közlöm mi a helyzet... aztán tényleg marad a remény.. )
Köszi mégegyszer Nektek!
Nincs jelen
#575 2008-09-28 19:13
- Dusy
- Tag
Szia! Hópihe4
nekem is megcsinálták, de tamponnal csak így !
De Én azt mondom orvos válogatja!
Nincs jelen
#576 2008-09-28 20:52
- hópihe
- Tag
Köszi! Hát remélem az én (amúgy eddig jó fej) dokinõm azt választja majd, hogy megcsináljuk.
Jelentem végeztem a 3 liter sóoldattal..brrr..remélem soha többet. Amúgy a végére belejöttem és rájöttem a taktikára, hogyis kell, mert az elején baromira nem csúszott. Azt hiszem erre szokták a pasik azt mondani, hogy a garatot megnyitni és csak leönteni (sörrel például..). Azt hiszem sikerült, csak nem alkohollal :).
Izgulok nagyon a holnap miatt...
Nincs jelen
#577 2008-09-28 20:53
- roor
- Tag
Halika!
Hópihe:ügyi vagy,gratula.:D
Holnap gondolunk rád és szorítunk neked.
pá
Nincs jelen
#578 2008-09-28 21:34
- hópihe
- Tag
Köszönöm, köszönöm!
Majd holnap írok, hogy mi volt végülis.
Nincs jelen
#579 2008-09-29 05:49
- Vicaa
- Tag
Én pedig csak kapkodom a fejem hová tettem a tegnapi hsz emet amit Neked írtam Hópihe. Na mindegy! Lényeg, hogy Nekem is megcsinálták a vizsgálatot menszesz alatt :)
Várjuk a híreket, szurkolok Hópihe!
Nincs jelen
#580 2008-09-29 09:29
- Ánya
- Tag
Hajrá Hópihe!!
Beszámolód várjuk, amint magadhoz térsz! :D
Nincs jelen
#581 2008-09-29 12:38
- hópihe
- Tag
Sziasztok!
Hát túl vagyok rajta. Vegyes érzelmek. Megcsinálták, semmi gond nem volt avval, hogy megvan, ennek örültem.
Viszont hiába kértem vagy említettem többször is nem bódítottak. Azt mondták itt nagyon ritkán kérik és csinálják és hogy akkor 3 órán át kéne pihennem utána, mert nem engedhetnek el (nem tudom evvel mi lett volna amúgy gond..) meg hogy attól még ugyanúgy érzem a fájdalmat, csak nem fogom fel. Hát ja, nyilván ez az elõnye, hogy nem fogom fel. Na mindegy és hogy hát szerintük ne. Majd ha közben esetleg olyan rossz lenne, akkor.
Szóval nuku bódítás, bele a közepébe. Igazából nem volt hosszú, szerintem 10-15 perc, de hát voltak elég erõs fájdalmaim, ugye a levegõfújással gyûltek meg a bajok. Egy-két kanyarulaton elég nehezen jutottunk át, végül a végére értünk, meg azt mondták szépen kitisztítottam és hogy ügyes voltam. De néha baromira fájt. Szúrt, nyomott, csikart, azt hittem szétrepednek a beleim, többször kiáltottam is, mert már nem bírtam annyira fájt.
Hát ennyi, túl vagyok rajta, nem volt egy nagy élmény, és nem véletlenül éreztem vagy tartottam tõle, hogy nem fognak bódítani. A végén még kérdezte is tõlem az asszisztens, hogy ugye ezért kár is lett volna elbódítani?? Mély hallgatás volt a részemrõl, gondolhatjátok mit gondoltam és hova kívántam õt...
Amúgy Pécsen csinálták, nem Pesten, nem tudom ennek mennyi köze volt a dologhoz.
Szóval alapvetõen mindenki kedves volt, meg hamar meg is voltam, csak nem értem ezt miért nem kérhettem. Mármint kérhetni kérhettem...
Nincs jelen
#582 2008-09-29 12:47
- youlcsi
- Tag
hópihe!
grt, hogy túl vagy rajta. eredmény?
egyébként olyan nincs, hogy nem bódítanak! ha kéred, kötelességük! tõlem mindkétszer (gyomor- és béltükrözésnél is) már akkor megkérdezte dottore, amikor az idõpontot adta.
Nincs jelen
#583 2008-09-29 13:12
- hópihe
- Tag
Hát nem tudom. Látod, hogy mégis van...
Nem csak hogy nem kérdezték meg egyszer sem, ÉN vetettem fel külön, és kaptam rá a fent leírt válaszokat.
Amúgy ha nem olvasok róla a neten, nem is tudom, hogy lehet ilyet. És eszembe se jut kérni. De olvastam és kértem.
Mindegy.
Hát IBD gyanuval tükröztek, az valszínûleg nincs, sõt más se kóros se. De azért vettek mintát, amit szövettanra elküldenek. Ez egy részrõl örömteli, másrészrõl nem, mert továbbra sem tudjuk, mitõl fáj az alhasam. Lassan 4 hónapja, nõgyógyászatról indultunk, mert a petefészem körül érzem, de ott is minden negatív volt. Egy más vélemény volt, az endometrioisis. De az elég durva (lenne) és mûteni kell. Ezért most a dokim javaslatára, minden mást kizárunk, ami alhasi panaszt kiválthat (belgyógyászat, urológia). Közben meg szedhetek Cataflamot, hogy enyhítsem a fájdalmaimat, mert más nincs...
A pontos lelet:
"Az eszközt a coecumig vezettük fel. A rectum és a vastagbél területén erosiv laesio, kifejezett gyulladásos jelek nem látszottak. A nyálkahártya mindenütt - de fõként a bal colonfélben - fokozottan erezett, vérbõ, helyenként kifejezetten. Szövettani mintavétel történt.
Vélemény: fokozott vérbõség afõként a bal colonfélben (biopszia)"
Na most erre mondta a doktornõ, hogy valószínûleg a menses miatt ez a vérbõség. Szóval max. emiatt nem volt "szerecsés" most mennem, hogy ugye ez most amiatt volt-e vagy se. Szerinte igen, de azért elküldik a mintát. Eredmény egy hét múlva.
Nincs jelen
#584 2008-09-29 13:15
- Margóci
- Tag
Hópihe!
A lényeg hogy túlvan rajta! Remélem jó eredményekkel... :)
Egyetértek chysh-el, miszerint olyan nincs hogy nem bódítanak. Nálunk még enyhe altatás is van béltükrözés esetében, ha a páciens úgy akarja. Mondjuk én csak bódítást szoktam kérni, de az állítólag olyan adag, hogy még egy elefántot is kiterítene.... :D mondja viccesen az orvosom. :) Gyomornál én is csak a torokba szoktam lidokaint kapni, a semminél az is jobb, csak az íze borzasztó. :S
Nincs jelen
#585 2008-09-29 13:25
- hópihe
- Tag
Igen, tényleg ez a lényeg, és köszönöm a sok biztatást, sokat jelentett!
Itt ezek szerint mégis van, én sem értem, ezek szerint kórház- és orvosfüggõ ez is. Lehet itt "nem szokás", rám furán is néztek, hogy "hááát ritkán szokták kérni.." mondom oké, csak én annyira nem bírom ezeket a fájdalmakat, meg szarul vagyok a vérvételtõl stb. (de rájöttem ott is a gyakorlat teszi a mestert, a 4-dik után már profi voltam :) ) szóval hogy vannak ilyen rosszulléteim.
Na mindegy, túléltem, "ami nem öl meg, az erõsít" alapon erõsebb is lettem talán és próbálom elfelejteni a kellemetlen dolgokat.
Köszi a drukkolást!
Nincs jelen
#586 2008-09-29 13:27
- Margóci
- Tag
Hópihe!
Pécsett nem tudom mi a helyzet ezzel, de Szekszárdon teljesen korrektül mûködik minden, és nagyon jó orvosok vannak. Csak ajánlani tudom...:)
Nincs jelen
#587 2008-09-29 13:31
- hópihe
- Tag
Köszi Margóci!
Remélem nem kell vele élnem (többet)! :)
Nincs jelen
#588 2008-09-29 13:32
- Margóci
- Tag
Úgy legyen pihécske!! :)
Nincs jelen
#589 2008-09-29 16:59
- roor
- Tag
Halika!
Hopihe:gratula,ügyi vagy!:D
Késöbb még lesz hozzáfüzni valom!
pá
Nincs jelen
#590 2008-09-29 19:14
- roor
- Tag
Halika!
Hópihe:na akkor mégegyszer gratula és tényleg ügyes és feletébb bátor vagy!
Minden tiszteletem a tiéd.:D
De!
Mélységesen felháborít,hogy nem adtak bóditást!
Kutya kötelességük és nagy ívbe köpnék rá hogy "nem szokták"!
Majd ha az õ hátsóját buzerálják és majd belehal a fájdalomba akkor mondjon ilyeneket!
Bocs,de rendkívül indulatos vagyok a témában!:D:D:D:D
Na a lényeg hogy túl vagy rajta,bíztató hogy egyik mókamiki sincs.:D
De azért maradj velünk.:D:D:D
pá
Nincs jelen
#591 2008-09-29 19:45
- hópihe
- Tag
roor köszi Neked is! :)
(A bátorság talán nem a megfelelõ jelzõ, ugyanis nem nagyon tehettem mást... :) ) De tény, hogy nem futottam ki sírva a rendelõbõl.. mókás is lett volna abban a kis gatyóban... :) :)
Engem is felháborít, vagyis elõször csak meglepett a dolog, utána kezdtem el ezen gondolkodni, hogy mi állhat a háttérben. Nem sikerült még rájönnöm...
De azt hiszem felesleges is tovább ennem magam rajta, mert elõbbre nem jutok, túl lenni meg szerencsére már túl vagyok rajta. Remélem többet meg nem mostanában kell megint mennem...
De tényleg azért dühítõ, mert ha mondjuk más is megy és erre számít vagy szeretné, akkor vajon még nyomatékosabbnak kell lennie vagy alapból kizárt ott a dolog... Nem tudom. De nem rágom magam tovább rajta, mert felesleges.
Maradok, mert kedvesek, aranyosak vagytok és sok erõt adtatok! :)
Köszi
Nincs jelen
#592 2008-09-29 19:53
- Margóci
- Tag
Pihe!
Ez csak természetes. :) Azért vagyunk többek között hogy segítsünk egymásnak! :)
Nincs jelen
#593 2008-09-29 20:37
- Nelly
- Tag
Hali
Én is szólnék :D
Mivel itt nálunk Nyíregyen sem divat a bódítás(bár érdekes mert régebben írta Babika,hogy õt itt a doktornõ kérdezés nélkül bódította)legalábbis nagyon ritka.egy ismerõsömtõl megkérdeztem miért.eErre õ:nem szeretik a dokik,mert úgy nem tudsz szólni ha esetleg nagyon fáj és átszúrják a beledet!!!
Hát mondhatom nekem nagyon fájt de a kutyát nem érdekelte(csendben tûrtem ugyan).Az ájulás kerülgetett...szerintetek ekkora fájdalom mellett tudtam volna ha esetleg megsérül a belem?Mert szerintem nem.
Itt az a lényeg minél hamarabb túllegyenek a betegen...
Ja és a dokim asszem harmadik randink után mondta majd még megkukkol mit tudom én mikor (a szó hallatán már azt se tudtam hol vagyok)de már csak az elsõ kanyarig megy (nekem ott volt bibi)és az már nem fog annyira fájni!!!!Hát kösz szépen gondoltam én is szívesen bedugnám a csövet a seggedbe!!!!!!!!!
Ennyit errõl
Nincs jelen
#594 2008-09-29 21:33
- roor
- Tag
Halika!
Hópihe:akkor ha maradsz isten hozott minálunk!:D
És szívesen látunk!:D
A tükirõl meg több szó ne essék,túl vagy rajta,hõsiesen,csak elõre tekints!:D:D:D
pá
Nincs jelen
#595 2008-09-30 10:02
- hópihe
- Tag
Ámen :)
Nincs jelen
#596 2008-09-30 13:50
- Dusy
- Tag
sziasztok!
Hópihe gratula hidd el tudom milyen volt hogy nekem egy hét alatt 3-szór próbálták mert nem tisztultam mert volt egy nagy szûkületem. Át éltem már vagy 10 tükrözést. Ez van.
Nincs jelen
#597 2008-09-30 19:17
- hópihe
- Tag
Hát akkor le a kalappal elõtted (is)!! Persze ki lehet bírni, meg nyilván a 'muszáj' az nagy úr. Csak azért ha lehet és nem muszáj, akkor kihagynám az elkövetkezõkben... :)
Nincs jelen
#598 2008-10-17 09:52
- youlcsi
- Tag
lassan 3 hónap is eltelt a tükrözésem óta. két hét múlva replay :( most viszont a dormicum mellé ígért Motom valami egyéb nyugtatót is, hogy biztos nem térjek magamhoz a vizsgálat közepén, mint itthon.
kérdés:
mindenikinek ilyen rossz tapasztalata van a fleet-sodaról???
most megijedtem. tegnap csak egy fél mondattal megemlítettem, hogy az x-preptõl görcsöltem, mintha muszáj lenne, és Motom máris a fleet-et írta fel. de így olvasva benneteket, nem tudom, hogy akarom-e én azt... kérem szépen, írjon valaki valami pozitívat is róla!!!
Nincs jelen
#599 2008-10-17 14:07
- Heidi
- Tag
Sziasztok!Engem az érdekelne,hogy számotokra megérné-e fizetni azért,hogy altatásba, gyakorlatilag fájdalommentesen tükrözzenek
Nincs jelen
#600 2008-10-17 15:16
- aiolosz
- Tag
Heidi írta:
Sziasztok!Engem az érdekelne,hogy számotokra megérné-e fizetni azért,hogy altatásba, gyakorlatilag fájdalommentesen tükrözzenek
Heidi, ezt barmelyik maganklinikan megcsinaljak, ahol van gasztroenterologiai rendeles.
Nincs jelen