#651 2009-03-02 16:45

Szuszidi
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Tükrözés altatásban

Bocsika hálapénzt? Mire fõl? Na viszont nekem vérnyomás csökkentõt kell adni!

Nincs jelen

#652 2009-03-02 17:50

youlcsi
Tag

jéééé, ezt csak most olvasom :)
para? lehet, hogy én vagyok bunkó, de nekem eddig még eszembe sem jutott...

ha úgy gondolom, hogy fizetnék érte, akkor elmegyek privát intézni a dolgot. és az senkinek sem kellemetlen, mert adott a díjszabás :)

Nincs jelen

#653 2009-03-02 20:17

Ede
Tag

Jajj, ha ilyen kérdés van, akkor azt inkább priviben... Nem kell homokba dugni a fejet, mert sajnos van ilyen, de azért vannak határok...
Én nagyon utálom ezt a rohadt magyar szokást, mert én úgy gondolom, ha valaki elvégzi a munkáját, akkor azért kap fizetést... hogy mennyit, arról nem a beteg tehet, tehát... És ha már valaki csak a pénz miatt foglalkozik egy beteggel (pedig mennyi ilyen van).
De egy szó, mint száz: ilyet nem szabad kérdezni, mert egész egyszerûen nem illik.
Szép napot!!

Nincs jelen

#654 2009-03-03 11:47

Szimi
Tag

Sziasztok,akkor leírom ide mi volt!
Hétfõn mentem Szegedre tükire,megvolt beszélve altatásban csinálják,megvolt vérvétel,minden.1 órakkor behívott a dokim a vizsgálatra,de közölte velem hogy nemtudnak altatni mert õ elszámolta a hetet ,de kábítsáben megtudja csinálni,válalom e?.mondtam persze ha már itt várok fél napja ,elõkészületek stb...Megcsinálták,aztán észheztértem valamellyest mikor beszéltem a dokival.Írt fel Imuránt,prednisolont,meg omeprazolt,mert talált gyulladást .Viszont a tükrözést megkell ismételni mert nem lettem altatva és jobban csak altatva akarja nekem megnézni....késõbb kiderült,nem volt altatós,nem volt vékonycsõ amivel tudná csinálni...ugyhogy mehetek vissza hétfõn,remélem akkor sikerül..röviden ennyi volt.

Nincs jelen

#655 2009-03-03 12:11

én
Tag

Szimi! Sajnállak! Kétszer? Hát egyszer is sok! Kábításban éreztél valamit? Hogy hogy elõször voltál tükin? Én úgy értelmeztem, hogy téged már mûtöttek béllel. Rosszul tudom?

Nincs jelen

#656 2009-03-03 12:13

youlcsi
Tag

Szimi!
Tényleg nagyon sajnálom, hogy ismételni kell :(
Nekem már az is világrengetõ trauma volt, hogy 3 hónappal dottore tükrözése után szegeden újra csinálták. Persze belém az inj. is kár volt, mert mindent csináltam, csak nem bódultam :) mind2x :)
Akkor jövõ héten újra megy a drukk!!!

Nincs jelen

#657 2009-03-03 12:28

Szimi
Tag

Igen mûtöttek már,de azt gyorsan kellett mûteni,nemtudták mibajom:D aztán derült ki crohn áll a dologban....
Én nem emlékszem mit éreztem csak egy pár dolog bevillan pl mikor mondtam hogy most fáj...meg néztem a monitort..
:)kösz a drukkot:)

Nincs jelen

#658 2009-03-03 13:12

Szuszidi
Tag

Na kérem szépen most ment el a kedvem az egésztõl! Megyek a holdra ott béke és nyugalom van (míg a kinaiak be nem teszik a lábukat oda is)
Mi az hogy nem volt altatós,nem volt vékony csõ amivel tudná csinálni? Hol élünk? 1536 -ban? Ott biztos nem volt. Ha már ennyi lét lenyúlnak az ember fiától - lányától elvárható hogy legyen minden.
Kanyargom csapjuk agyon! :D:D:D
Szimi szorítunk, csak te ne szorítsd! :D (bár én nem mennék mert igy is végig nézett az tuti csak kellhet a kórháznak egy kis plusz pénz) !

Nincs jelen

#659 2009-03-03 13:46

Szimi
Tag

hol élünk??ebben a kormányban....de nem megyek bele mert felidegel... :D
Szuszidi,zabszemszindróma :D pussz

Nincs jelen

#660 2009-03-03 13:59

én
Tag

Bocs Szimi! Ez nem kormányfüggõ. Mióta pénzrõl szól az élet, azóta küldözgetnek minél több vizsgálatra és jó, ha elvégzik a vizsgálatot és nemcsak a pénzt kérik el rá az államtól. Na többek között ezért kell aláírnod azt az elszámolást, ami a vizsgálatodról szól. Na de én sem mennék bele, hogy pl. velem milyen betegséget irattak alá a kórházban, merthogy az jobban fizetett, mint egy mûtét! Ez van! Mindenki ott csal, ahol tud!

Nincs jelen

#661 2009-03-04 10:19

Szimi
Tag

Haller!Most hívott az orvosom,nem kell mennyek Hétfõn tükire csak vérvételre..Majd 27.-én megyek tükire:D

Nincs jelen

#662 2009-03-04 18:18

kitti60
Tag

Szimi! Én április 10én. Hátha most sikerül az egész vastagbelem megnézni hogy javul a sok gyógyszertõl,multkor nem sokáig jutottak a sok bibitõl :D Nah meg a gyomorfekélyt is meglesik:D Egy altatásban letudnak alul-felül..

Nincs jelen

#663 2009-03-04 18:40

Szimi
Tag

Kitti! Felül is lehet altatásban tükrözni??ezt nem is tudtam..

Nincs jelen

#664 2009-03-05 11:25

kitti60
Tag

Szimi!:)
A legelsõt nekem is altatás nélkül csinálták, és most hogy a vastagbelem akarják megnézni igy megcsinálja akkor a gyomort is...
de ha nem igy csinálták volna most akkor biztos csak altatásban vállalnám a következõt..

Nincs jelen

#665 2009-03-06 17:20

Dubi
Tag

Helló!
Én crohn beteg vagyok és colitises, de még tükrözésem nem volt, csak most kell mennem majd.
Valaki leírná nekem, hogy hogyan zajlik egy ilyen vizsgálat?Mi az a beöntés?Azt mindenkinek adnak?
Valakinek csinálták már Debrecenben?Nekem bódításban csinálják.Nagyon fájdalmas ez a vizsgálat?Mennyire leszek magamnál?
Nagyon félek, illetve lelkileg is megterhelõ számomra, mert nagyon szégyenlõs vagyok, s megalázónak is tartom.

Nincs jelen

#666 2009-03-06 18:40

Marthuska
Tag

Szia Dubi! Természetesen mindenki izgul elõtte, de szégyellned nincs mit! Én általában azon szoktam aggódni, hogy elég hatékony lesz-e a hashajtás. Neked is adnak vagy felírnak majd hashajtót. Az a fontos, hogy a bél teljesen tiszta legyen, mert a vizsgálatnak csak akkor van értelme. Nálam eddig még hatott a kábító injekció, aludtam tõle.

Nincs jelen

#667 2009-03-06 19:57

Pocak
Tag

Szia Dubi!
Egyáltalán nem biztos hogy fáj a tükrözés én coltises vagyok és idáig 3-szor tükröztek, de azonkívül hogy a levegõt pumpálták belém a csõvel amivel vizsgáltak, semmit nem éreztem! A végbélnél kicsit kellemetlen volt amikor elkezdték, de ott bekenték valami érzéstelenítõvel és aztán már ott sem volt gond! Nekem nem fájt! A beöntéstöl sem kell parázni, csak nehogy idõ elõtt ki jöjjön a cucc arra figyelj! Nekem mindig keserûsót írnak hashajtásra, szar az íze de az mondják az tisztít legjobban, és az azért kell hogy ne a kakit kukkerolja a doki! Nem kell félni, szerintem a fogászat gázosabb!

Nincs jelen

#668 2009-03-06 20:44

Dubi
Tag

sziasztok!
Köszönöm a válaszaitokat!
Abban reménykedem, hogy talán bealszom majd a kábító szuritól.
Ami miatt nagyon félek az az, hogy egyáltalán nem bírom a fájdalmat, illetve, hogy aranyerem is van.Fõleg meg majd hashajtás után az is jobban fog fájni.
De ha a fogászat tényleg gázosabb, akkor nincs mitõl félni.Legalábbis én a fogorvostól sosem féltem:)
Mégegyszer köszi nektek.
Talán ma már nyugodtabban alszom egy kicsivel a válaszaitok után:)
Köszönöm:Kata

Nincs jelen

#669 2009-03-07 12:23

mamo.
Tag

Szia Kata!
Engem már sokszor tükröztek, de a legutolsó tükrözésem semmit nem fájt,  semmit nem éreztem, belémszúrták a vénás injekciót, már dugták a csövet, azt sem éreztem, kicsit nehezen is beszéltem a kábítástól, kész volt a tükrözés, simán felálltam és lejöttem az ágyról. Mondhatom ilyet még nem éltem át. Kicsi kábítószer is van és fájdalom csillapító az injekcióban, de nem hat tovább mint 15-20 perc.
A hashajtás szerintem rosszabb, meg hogy nem ehetsz. Nem kell félni.

Nincs jelen

#670 2009-03-07 12:25

Dubi
Tag

Szia Mamo!
Köszönöm a bíztatásod!
remélem nekem sem fog fájni.

Nincs jelen

#671 2009-03-09 19:37

Móni78
Tag

sziasztok
Engem már többször tükröztek, az elsõ semmi nélkül DE AZÓTA altatásban.
Az elsõ alkalommal a betegség megállapításához kellett, ami nagyon elõrehaladott volt és nagyon-nagyon rossz állapotban voltak a beleim; sajna fél évembe telt mire kiderítették mi a bajom. És csak utánna kerültem gasztrológus kezébe.(végre) Elõtte a fertõzön kínoztak, és "megszabadítottak" 20kg-tól.
Szóval nakem az elsõ rossz tapasztalat, de a félrekezelés áldozata voltam.
Egyébként nekem is aktuális lesz a következõ tükrözés, már emlegetí az orvosom: április?

Nincs jelen

#672 2009-03-09 19:38

Móni78
Tag

Bocsi: gasztroenterológus ( elírtam) nem egyszerû szó

Nincs jelen

#673 2009-03-26 16:08

oroszlan
Tag

Szia Cori! Örülök hogy valaszoltal,bar az hogy türelmes legyek na hat az megy a legnehezebben....:-)))Mikor lesz a tükrözesed??

Nincs jelen

#674 2009-03-27 14:41

Cori
Tag

Oroszlán, igen tudom...rám is jellemzõ! 10-én lesz tükrözésem. Úgy suvasztottak be a többiek közé, de ez volt a legkorábbi idõpont, mert külföldön lesz a doki.  Mélyaltatással vizsgálnak, fel akar menni a vékonybélbe is...
Mondjam, hogy mennyire tartok tõle? Nem csak magától a vizsgálattól, kaptam pár meglepõ és kellemetlen információt is. Addig meg ne idegeskedjek, igaz? Ez is nehezen megy...nem megy.

Nincs jelen

#675 2009-03-27 19:17

oroszlan
Tag

Cori,volt mar tükrözesed??? Nekem az elmult ket evben vagy 5-is.Azt mondom ne felj töle föleg ha altatnak is.Bemesz az orvoshoz kapsz egy injekciot es mire felkelsz mar vege is mindennek, es semmit nem erzel. Nem azt irtad hogy neked colitised van?? Mit akar a vekony belbe nezni az orvos??

Nincs jelen

#676 2009-03-28 11:06

Szimi
Tag

Nekem tegnap volt altatásos tüki,télleg nem kell tõle félni mert a világon semmire nem emlékszel majd....

Nincs jelen

#677 2009-03-28 12:13

kitti60
Tag

Én 10én megyek...de az elõtte való "tisztítókúrát" nem várom, amugy tényleg semmi rossz nincs benne. :)

Nincs jelen

#678 2009-03-28 22:22

Szimi
Tag

jaja ez így van neked milyen hashajtót ír ki a doki Kitty?? nekem a fleet-et de ha még éltél rosszat,mondtam is hogy ezekután már bármilyen mérget képes vagyok meginni ...

Nincs jelen

#679 2009-03-29 13:09

kitti60
Tag

Én azt Xprep-et kaptam, mondjuk észre se vettem hogy ez hashajtó lenne. :D Egész iható, de rettentõen édes :D És még utánna 3-4 liter teát megkell innom a gyomorfekélyre hogy ne legyek rosszul...hát már a sok édestõl volt a multkor hányingerem :D

Nincs jelen

#680 2009-06-11 19:11

zolcsi
Tag

Sziasztok!
Ma voltam tükrözésen.
Eredmény:
"Az ileocoecostomián át a vékonybélbe vezetem az eszközt.Az anastomosis a vizsgált szakaszon a nyh.ép. a haustratio megtartott.Actualisan crohnra utaló jel nincs".
Most öröm van.:D

Nincs jelen

#681 2009-06-11 19:25

Ede
Tag

Éjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjen!!!!

Nincs jelen

#682 2009-06-11 20:19

Melcsi_
Tag

juhéééééj :)

akkor gondolom ünneplés. :)

Nincs jelen

#683 2009-06-11 21:43

Agica01
Tag

Jajj de jó Zolcsi, ennél jobban gasztróstól nemigen hallhatunk!! Kívánom hogy sokáig maradjon ez az eremény!

Nincs jelen

#684 2009-06-12 16:13

Lisa
Tag

Kedves Zolcsi, nagyon-nagyon ÖRÜLÜNK az eredményednek! Király vagy :D :D :D
Puszi Neked, Nektek!

Nincs jelen

#685 2009-08-06 19:44

mirrmurr
Tag

Sziasztok!
Új tag vagyok itt, eddig csak olvasgattam a fórumot és a hozzászólásokat, de ma regisztráltam is. Ennek az az oka, hogy ma estem át életem elsõ vastagbéltükrözésén, és szeretném megosztani Veletek ezt az élményt.
Panaszaim is voltak - bal alhasi görcsök már két éve, reggelente, székelés elõtt -, de apukámnak colitise van, és egy szûrõvizsgálatként is jól jött a dolog.
Természetesen nagyon nagyon féltem elõtte, fõleg, hogy sok helyen olvastam, kinek mennyire fájt, és még azok is úgy beszéltek róla, mint valami kínzásról, akik még soha nem estek át rajta. Pl. a gyógyszertáros néni, akinél megvettem a hashajtót, végig úgy beszélt velem, mintha kivégzésre mennék - annnnyira kedves volt! -, és a végén még sok sikert is kívánt... Pedig apukámat már 20 éve rendszeresen tükrözik, és mondta, hogy úgy elkábítanak majd, hogy nem érzek semmit. Hát erre rácáfolt itt egy pár hozzászólás, de mindegy, muszáj volt elmennem, hogy kiderüljön végre, mi bajom. Amúgy én 168 cm és 46 kg vagyok, úgyhogy még inkább féltem az egésztõl!
A koplalást már a tüki elõtt két-három nappal elkezdtem, vagyis reggelire vajas kenyér, ebédre tört krumpli és leves, vacsorára pedig megint csak vajas kenyér, közben egész nap rengeteg folyadék. Ez volt hétfõn és kedden. Szerdán reggel a szokásos vajas kenyér, délben már csak leves, utána megittam az egyik üveg hashajtót (Fleet phosphosoda). Nekem az égvilágon semmilyen bajom nem volt tõle, egy picit puffadt a hasam, meg enyhe hányinger - szerintem az íze miatt -, de annyir folyadékot ittam utána, amennyit csak tudtam, és így megelõztem a mellékhatásokat. Kb. 20 perc múlva, mint a kisangyal elkezdtem ingázni a szobám és a WC közt - szerencsére közel van:-) -, és bármiféle hasgörcs nélkül kipucolt rendesen. Utána már csak folyadékot ehettem-ihattam (víz, szûrt leves, szûrt gyümölcslé, cukros vagy mézes tea). Este 7-kor a vacsora után, ami szûrt leves volt, megittam a másik felét is, attól mondjuk még hajnalban is szaladgáltam, ez a kis drága hashajtó képes volt álmomból is a klotyóra kergetni!
Másnap reggel, mint valami kívülálló, úgy szemléltem a dolgokat, mintha nem én készülõdnék tükrözésre, nem én öltöznék, nem és mosakodnék, stb. Anyuval és a húgommal mentem, és anyu tanácsára vittem váltóbugyit és nadrágot. Szerencsére nem volt rá szükség!
Délelõtt fél 10-re kellett mennem. Leültünk a rendelõben, elõttem kijött egy bácsi, aztán azt hiszem ketten mentek be, de addigra már olyan idegállapotban voltam, hogy nem nagyon tudtam megfigyelni a dolgokat:-) Aztán hívtak engem. Otthon még úgy gondoltam, én tuti pánikrohamot fogok kapni vagy ilyesmi, de nem. Az esélytelen nyugalmával mentem be. Ott két nagyon aranyos asszisztens volt. Amíg az egyik elrendezte az ágyikót, ahol vizsgálnak, a másik leületett, és kikérdezett, milyen gyógyszerekre vagyok allergiás. Amúgy az orvosommal altatást beszéltünk meg, ez 10.000 Ft-ba került. Mondta is a nõ, hogy akkor szundizni fogok:-) Ennek nagyon megörültem, mert titokban féltem, hogy esetleg elfelejtik... Beküldtek egy kis helyiségbe, ahol le kellett vennem a nadrágot és a bugyit. Utának kimentem, de az ágy rosszabbik felérõl akartam felugrani rá, közben a másik oldalán ott volt a lépcsõ, de hát nagyon ideges voltam, mint említettem:-) Felfeküdtem, nekem hanyatt fekvésben kellett. Fel kelle húzni a lábaim, és akkor rám terítettek alul egy lepelt. A karomba bevezettek egy mûvénát, azon keresztül adtak elõször valami átmosó folyadékot. Utána az altató következett, és mondta az asszisztens, hogy ha kedzem érezni, hogy tompulok, akkor elkezdünk számolni. Pár másodperc múlva, kezdtek lelassulni körülöttem a dolgok, de a számolásig nem jutottam el, mert se kép, se hang!:-)) A következõ, amire emlékszem, hogy a másik helységben ülök felöltözve, és az asszisztensek keltegetnek! Elég nehezen ment, mert nagyon ki voltam ütve. Aztán a másik pillanatban már anyu is ott volt, az orvos is mondott valamit, hogy semmi baj nincs, stb. Megkaptam a leleteim, aztán anyu meg az asszisztensek kikísértek. Ott még üldögéltem egy darabig a folyosón, de nagyon darabos volt minden. Arra emlékszem, hogy még kétszer elmentem vécére, de arra, hogy kivel mit beszéltem, nem. Aludni akartam, de anyu nem engedte, nehogy ne tudjanak felkelteni:-) Szóval állítólag vártunk még egy kicsit, páran ott beszéltek hozzám, de én senkire és semmire nem emlékszem. Arra se, hogy hogy kerültem le az autóba, arra se, hogy hogy kerültem ide haza, arra is csak félig, hogy a legjobb barátnõm hívott telefonon, mikor már feküdtem az ágyamban, de hogy szegénnyel mit beszélhettem...
Utána aludtam pár órát, és mikor felkeltem, már ehettem is. Sokat nem tudtam és nem is akartam, mert nem akartam hirtelen megterhelni az üres gyomrom. Most, így negyed 8 felé úgy érzem, teljesen tiszta az agyam, csak még gyenge vagyok valamennyire. Ez a fagyi jól esett, amit anyu hozott nekem:-)
A lényeg: a vizsgálat egyetlen momentumára sem emlékszem! Az égvilágon semmire! Az altató injekció beadása közt és a között, hogy a másik szobában keltegetnek, mintha nem történt volna semmi!
Kérek mindenkit, aki ilyen vizsgálatra jár, ne féljen! Menjen el, de csak olyan helyre, ahol lehet altatást kérni. Van, aki kibírja anélkül is, sõt, bódítás nélkül is, de én azt mondom, minek szenvedjen az ember, ha meg lehet így is oldani?
Akik erre a vizsgálatra várnak, azoknak nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi baj, és hogy úgy végezzék el nekik, ahogy nekem! Nagyon gondosan és hozzáértõen!
Timi

Nincs jelen

#686 2009-08-10 11:20

tamina
Tag

Sziasztok!

Nem tudom, jó helyre írok-e, a segítségeteket szeretném kérni. Már régóta olvasom a fórumot, de még nem szóltam hozzá. Négy éve vagyok colitises, két éve találták meg, de az akkori tükrözésen nem vettek szövetmintát. Kb. fél éve új kezelõorvosom van, sokat segített, de kaptam egy tüdõgyulladást, egész nyáron ezzel voltam elfoglalva, kicsit aktivizálta a betegségem. Pénteken tükröztek megint "ellenõrzésképp", nem is értettem, mert annyira nem voltam rosszul (láz+hetente párszor hasmenés), volt biopszia, de a diagnózisom: Chron-betegség; nem differenciált autoimmun syndroma, felszívódási zavar. Most vajon ez mind, vagy ebbõl az egyik?? Volt valakinek ilyen diagnózisa? Az eredmény egyébként ugyanaz, mint két éve, csak a diagnózis más. A tükrözés óta állandóan fáj a hasam, ez normális? Arra gondolok, hogy a szövettan miatt fájhat, csak nekem még nem volt... Nem tudom, visszamenjek-e ezzel, már fogalmam sincs, mi az, amiért szólni kell, mert a régi orvosom mindenre azt mondta, hogy ez normális, meg nem baj...

Nincs jelen

#687 2009-08-24 08:26

CptBalu
Tag

Szia tamina,

hát crohn-t szerintem itt elég sokunknál diagnosztizáltak :) Ha lázas vagy meg rendszeresen hasmenésed van akkor annyira nem vagy jól. Az meg nem normális szerintem, hogy a tükrözés miatt fáj a hasad, vagy nem attól fáj. Ha meg korábban colitist állapítottak meg, most meg crohn-t, akkor lehet korábban is crohn-os voltál, csak a doki volt hanyag. Ha már rájöttek, hogy crohn, nem tervezik, hogy feljebb is megvizsgáljanak??? Mert kéne...

Jobbulást!

szerk: ja és szerintem menj vissza dokihoz!

Szerkesztette: CptBalu (2009-08-24 08:27)

Nincs jelen

#688 2009-08-24 16:27

Kittus
Tag

Sziasztok!

Tükrözésre kell mennem a közeljövõben. Túl éltem már egyszer, de akkor, 16 évesen még altattak. Akkor volt egy enyhébb bélgyulladásom, most lehet hogy komolyabb van, mert már nem csak a vasam alacsony, hanem már elég sûrûn lázas is vagyok, étvágytalan, fej fájós. A lázambulanciáról elküldtek tükrözésre, kérlek Titeket, hogy segítsetek, hogy hol csinálják meg altatásban. 20 éves vagyok, és már nem hiszem, hogy sok helyen megcsinálnák altatásban. Tehát kérem a segítségeteket!

Elõre is nagyon köszönöm!
Sajnos nem tudom hónapok óta, hogy mi bajom van, és még plussz ezen a vizsgálaton is át kell esnem, kérem segítsetek!!

Szép napot mindenkinek!
Kitti

Nincs jelen

#689 2009-08-24 16:36

én
Tag

Kitti! Sokat segítenél nekünk, ha megmondanád, hogy merrefelé laksz. Ha tudnánk biztosan tudunk orvost ajánlani neked!

Nincs jelen

#690 2009-08-24 16:45

Kittus
Tag

Kedves Én!

A XVII. kerületben lakom, igen, bocsánat, ez kimaradt a dologból!

Kitti

Nincs jelen

#691 2009-10-11 19:13

tim-tirim
Tag

sziasztok. nekem múlt héten volt a tükrözésem, nem altatót kaptam hanem amnézia-szérimot. Már ha a véletlenek nem úgy hozzák akkor máig azt hinném elkábultam és bealudtam. Közben pedig nyitva volt a szemem és végig üvöltöttem a vizsgálatot.....csak nem emlékszem. Kicsit megdöbbentett a hír. Tud valaki valamit arról hogy ilyne módszerral is szoktak "kábitani"?

Nincs jelen

#692 2009-10-11 21:09

Ede
Tag

szia, Timtirim.
igen. szerintem akit nem altatnak, azt így szokták. Csak a szer kire hogy hat. Gondolom én.
Én sem emlékszem, csak két villanás a 15-20 perces vizsgálatból, na meg utána is, hogy hogy értem haza, ott is csak pár dolog ugrik be... de arra igen, hogy egyszer, amikor vélhetõleg fájt és jelét adtam jobban, akkor csúnyán rámszólt az asszisztens, a doki meg rögtön utána szép  hangnemben megnyugtatott. Ennyi maradt meg.
Off
és milyen lett az eredmény?
ON
szassztok!!!

Nincs jelen

#693 2009-10-11 22:06

tim-tirim
Tag

de én amikor kábítot kaptam régen akkor összefolytak a képek meg néha kiesett pár dolog, de itt semmire nem emlékszem pedig beszéltem nyitott szemmel és üvölteni is volt eröm állitolag, tehát el sem voltam kábitva. na mindegy , kicist fura hoyg ezt igy oldják meg..emlékezet kiesést generálnak.  OFF eredmény: egész vastagbél beteg, fekélyes gyulladt stb, de nicns sipoly meg tágulat v szükület. viszont már mindennel próbálkoztam mégis aktiv vagyok, szoval köv lépés a remicade...talán....viszont a másik doki meg azt mondta hogy ahhoz meg nem vagyok elég beteg. igaz aktiv de azt tudom tartani és nem durvul még jobban el. nem tudom mi lesz, már másfél éve libegek remi meg nem remi között. ON     pápááá

Nincs jelen

#694 2009-10-14 09:42

nicsnincs
Tag

Sziasztok

Én még elég új vagyok a fórumon, most nézelõdöm, gondoltam itt megosztom a tapasztalataimat. Nálam múlt nyáron diagnosztizálták a crohn-t, és sajnos kétszer voltam tükrözésen. Elõször Nyíregyen, mert ott lakom, Budapesten tanulok, mivel nyár volt, így a Nyíregyen tartózkodtam, az ottani kórházba mentem be. Ott történt elsõ tükrözésem, ami életem egyik legrosszabb élménye volt. Nem akarok senkit elriasztani, de valami iszonyú volt. Sem altatás, sem kábítás, semmi. Ráadásul nagyon pici volt a váró, ott ültem a tükrözés elõtt 2 órát, minden kihallatszott  bentrõl és mindenki ordított és szenvedett. :( gondolhatjátok milyen "megnyugtató" volt az a 2 óra várakozás. Ráadásul nem is tudta végignézni a doki a beleimet, mert annyira fájt és ordítottam, hogy nem ment végig a bélszakaszon. Azt mondta, "õ ezt nem hallgatja tovább", mondom kösziii, tényleg...
Ez volt az egyik, szeptemberben kezdtem a sulit Budapesten és itt került sor a másodikra, ami teljesen más volt mint az elsõ. NEm altattak, mert az orvos azt mondta, hgoy az veszélyesebb lenne, mint maga a vizsgálat, de kábítottak. Az asszisztensek akik bent voltak, nagyon aranyosak voltak, nyugtattak, beszéltek hozzám. Én is kaptam ilyen mûvénát (branül vagy kanül, nem tudom...) abban kaptam a kábítót. Én mindenre emlékszem, de semmit nem éreztem. A csempe kicsit táncolt a padlón :-D de egyébként tényleg nem éreztem semmit. Utána még befektettek pár órára a kábító injekció miatt, de minden rendben volt. Szóval szerintem aki teheti, ha nem is altatással, de kábítással "kérje" a vizsgálatot, ha már muszáj elvégezni.
Én az elsõhöz valami "csokiízû" vackot kaptam, udnorító íze volt. Második alkalommal a kórházban adtak valamilyen keserû sót, meg még valami másikat, de az azért volt rosszabb mint az "egybe lehúzom az édes hashajtót", mert itt másfél óra alatt kellett kortyolgatnom 3 LITER sós foyladékot. :-S a végén már majdnem hánytam is a sok sótól.
Van valami "szabály" arra, hogy hány évente kell megismételni a vizsgálatot? mert gondolom, valamikor fogják még ellenõrizni...
Az normális, hogy egy éve vagyok beteg és még mindig aktív szakaszban vagyok? Nincsenek tüneteim, próbálom az étrendet is betartani, de a a vizsgálatok még aktívnak titulálnak.

Nincs jelen

#695 2009-10-14 14:51

Ildikó
Tag

Sziasztok!
Mostanában csak olvastalak titeket, de valahogy nem volt merszem írni. Utoljára 2006-ban írtam amikor elég sokat fájt a hasam és sokszor volt hõemelkedésem. Akkor volt egy tükrözésem és mindent rendben találtak a vastagbélben, a diagnózis irritábilis bél szindróma. Ezek után úgy gondoltam semmi különösebb bajom de a hasfájásaim, hõemelkedéseim gyulladásaim nem hagytak nyugodni. 2007-ben újra egy teljes kivizsgálásra kerültem ahol a 3D-s ultrahang kimutatta, hogy a gyomornál is és a terminális ileumnál is vastagodás van, gyulladás lehetõségét veti fel. A vizsgálatok vége az lett, hogy tejfehérje allergiám van, és mindennek az az oka. Megnyugodtam, diétáztam. Közben egy másik orvos kiderítette, hogy inzulin rezisztens vagyok (folyton leesik a vércukrom) és kaptam rá egy gyógyszert amitõl kb fél évig rohangáltam napi 10-12-szer a WC-re.  Kaptam rá egy másik gyógyszert amitõl egy kicsit jobb lett. Közben azért egy évben minimum 2x belázasodtam és annyira fájt a hasam mindig a jobb oldalon két helyen. Idén pedig már harmadszor lettem beteg amikor is  a jelenleg kezelõ dokinak megmutattam a 3D-s ultrahangot. A leleteim is folyton rosszak, állandó gyulladás van a szervezetemben, vashiányos vagyok, és van még valami ami nem jó, ezért a doki Crohn betegség gyanúját vélte.
Elküldött gastróshoz és ma volt egy colonoscopiám. Fleet sodát kaptam tisztításnak, ami baromi rossz volt. Már elõtte napokkal csak pépeset és hús nélküli ételt ettem. A tisztítás így sokkal könnyebb volt. 2006-ban teljesen naturan csinálták, akkor nem kaptam kábítást, mert nem kértem. Nem volt vészes. De most kaptam kábítást mégis nagyon fájt a vizsgálat. Kb. 10 perc volt az egész de nagyon fájt a hasam. A férjemnek az magyarázta a doktornõ, hogy a géppel volt valami azért fájt, valami alkatrészt nem cseréltek ki rajta. Na mindegy nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy szerintem nem vettek szövettant. A vastagbélben mindent rendben találtak, a diagnózis "bélmûködési rendellenesség". Én tudtam, hogy a vastagbél rendben van, mert nekem a vékonybél fáj, de szerintetek létezik, hogy nem vesznek szövettant? Csak azért izgat mert nov. 11-én megyek CT-re, és mi van ha ott ismét Crohn gyanús leszek és nincs szövettanom. Járt már valaki hasonló helyzetben? Üdv. Ildikó

Nincs jelen

#696 2009-10-14 18:16

Marthuska
Tag

Szia Ildikó!
Nekem is hosszú éveken keresztül "csak" irritábilis bél szindrómám volt. Ez a mûködési zavar sok mindent le tud utánozni (szorulás, hasmenés, puffadás, görcsök, hasfájás stb.), de ilyen esetben semmiféle szervi elváltozás nem mutatható ki. Viszont írtál egypár tünetet, ami utalhat Crohn betegségre (visszatérõ hõemelkedés, jobb oldali hasfájás, vashiány, ultrahang által gyanított bélvastagodás stb.) Ez még persze nem jelenti azt, hogy Neked ez a betegséged lenne, mindenképp meg kell várni a CT eredményét.  A szövettan miatt nem szabad most aggódnod, mégpedig azért, mert igen gyakran fennáll az a helyzet, hogy hiába vesznek mintát, az a parányi részecske nem igazolja a gyulladásos bélbetegség jelenlétét. Csak a saját példámat tudom mondani. Közvetlen mûtétem elõtti colonoscópián, amikor mintát vettek, abban semmi eltérés nem volt. Pedig akkor már totálisan be volt gyulladva a vastag- és vékonybél találkozásánál egy 30 cm-es szakasz.
Ha netán gyulladásos bélbetegséged van, (de ne legyen!!!!!) és  ha a vékonybél érintett, azt a CT-nek ki kell mutatnia.
Mielõbbi jobbulást kívánok!

Szerkesztette: Marthuska (2009-10-14 18:18)

Nincs jelen

#697 2009-10-14 19:06

Ildikó
Tag

Szia Marthuska!
Köszönöm a válaszod. Én  csak azért aggódtam, mert nem szeretnék a CT után egy újabb tükrözést.  A CT úgyis eldönt mindent.  Reménykedem, hogy csak fekélyt találnak. Neked is jó egészséget kivánok.
És mindenkinek jó egészséget, és hosszú tünetmentességet.
Üdv. Ildikó

Nincs jelen

#698 2009-10-14 19:17

Marthuska
Tag

Szia Ildikó!
Így igaz, a CT-nek el kell döntenie! A tükrözést én sem szeretem, a Fleet hashajtóról nem is beszélva, padlóra tett rendesen! Ezek után inkább a ricinus!:):)
Légy szíves írd meg majd, mi lett az eredmény.
Köszönöm a jókívánságokat!

Nincs jelen

#699 2009-10-23 12:56

Mina
Tag

Sziasztok!
Új vagyok itt és eléggé meg vagyok ijedve.A háziorvos azért küldött gasztroenterológushaz,mert étel intorelanciára gyanakodott,fél perc múlva már elõjegyzett kolonoszkópiára:(
Minél többet olvasok róla,annál inkább félek a vizsgálattól.Én is fleet-et kaptam,arról sem írtak itt t
úl sok bíztatót,
Jövõ csütörökön kell mennem,kábító injekciót kapok,de arról is kiderült,hogy mindenkire másképp hat,ráadásul én xanaxot szedek.
Ha bárki tud írni arról milyen keresztreakció lehetséges a xanaxxal kérem írja meg.
Tudom kicsit ciki,de rettenetsen félek az egésztõl!!!
Ha nincs komolyabb panaszom érdemes végigcsinálni ezt a kicsit sem kellemes procedúrát?

Nincs jelen

#700 2009-10-23 13:06

Melcsi_
Tag

Hali Mina!

Megértem, hogy félsz, teljesen normális reakció.
Mondjuk a gasztroenterológusnak biztos jó oka van hogy elõjegyzett colonoscopiára.
Nekem legutolsó colonoscopiám pont két hete csütörtökön volt....és Fleet-et kaptam. Sajnos én csakis rosszat tudok róla írni. 2 kis üveg folyadék....borzalmas íze van!!!!!! Nem bírtam meginni egyhúzásra, így kortyolgatva, azt is lassan, félõ volt h kihányom. Sajnos ki is hánytam...utána bármit adtak nõvérkék hasjhatónak hogy igyam meg õket, azokat is kihánytam így már b6-t adtak hogy fejezzem be hányást de egyéne válogatja, én keserûsótól kezdve mindent kihányok.

Bódítás (injekció). Májusban elsõ vizsgálatomnál ezzel az injekcióval totál kiütöttek....benyomták és már se kép se hang....nem voltam magamnál, nem éreztem és nem láttam semmit, végén csak azon kaptam magam hogy öltöztetnek. 2 hete viszont mikor benyomták akkor ott mondtam dokinak h uhhh még nem aludtam el ááá és sajna végignéztem egészet a monitoron és fájt is, de nem volt vészes, ki lehet bírni.

Azt mondom az elõkészületi nap, a hashajtás a legborzalmasabb és embert próbálóbb...a vizsgálat túlélhetõ de tényleg. Persze részemrõl elköv 10 évben hagyjanak békén. :D

Amúgy megoldható az altatás is, csak érdeklõdj utána.

Xanaxhoz nem tudok hozzászólni, én csak repülõutakhoz használok 0,5-set, tehát abszolute nem vagyok folyamatos használó. :)

Ha van még kérdésed bátran írj, segítünk, ha tudunk.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb