#701 2009-10-23 13:19
- Szabóné
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Tükrözés altatásban
Szia Mina!
Ne félj! Én nagyon féltem. De nem kellett volna Ahogy Melcsi_ is irta csak a Fleet rossz a többit ki lehet birni.
Fleet: eléggé drága és vacak izû. Rengeteg folyadékkal vedd be, akkor elviselhetõ. Ha egyszerre iszol sokat, akkor gyrssabb a tisztulás. És utánna is sokat kell inni, amennyit csak birsz. Engem megbicsért a doki, hogy szép tiszta volt a belem. Ha tiszta a bélrendszer, akkor könnyebb a vizsgálat.
Ha lehet kérj bódítást, vagy altatást. Az altatás pénzbe kerül. Én bodítást kaptam, de mivel kevés kilo (46,5) vagyok ezért elaldutam. Semire sem emléksze, csak arra hoyg fekszem egy ágyon kapok valami szúrit, aztán meg egy másik ágyon fekszem. Ennyi.
Nem tudom, hogy mondták-e, de kísérõvel menj mindekppen, mert kisit kába és nagyon gyenge leszel.
Nem tudom én sem, hogy milyen hatássa van a szanaxal, de ha szeded mindenképpen vedd be. Csak arra figyel, hogy legyen elég ideje felszívódni, mert a hashajtásnál kimehet.
Üdv: Anikó
Nincs jelen
#702 2009-10-23 13:42
- Mina
- Tag
Kedves Melcsi és Anikó!
Nagyon köszi a gyors reagálást,rengeteg hasznos info van bennük:)
Úgy tûnik probléma mentesen ezt nem lehet,de jobb felkészülni a várható nehézségekre és kellemetlenségekre.
Hétfõn kezdem a koplalást,szerda lesz a fleet-es nap,drukkoljatok nekem!!!
Majd írok mik történnek,de alig várom,hogy túllegyek rajta.
Nincs jelen
#703 2009-10-26 11:08
- anyucim
- Tag
Mina légyszíves írd meg majd a tapasztalataidat a tükrözésrõl.
Kösy. A.
Nincs jelen
#704 2009-10-26 13:27
- Zolee25
- Tag
Sziasztok
Én is uj fórumozo vagyok,és nemrég találtam csak rá az oldalra.Nagyon sok és jo postot láttam és olvastam eddig ezért gondoltam én is irok ide.2 Hónapja küzdök rettenetes hasi és gyomorfájdalommal,folyamatosan ugy érzem magam mintha a nap 24 órájában folyamatosan teljesen tele lennék zabálva holott semmi étvágyam sincs,szó szerint semmilyen,közben folyamatosan fáj a hasam sokszor annyira hogy még aludni sem tudok,nem vagyok egy nagydarab emberke és fogyásra sem voltam sohasem hajlamos,mégis leadtam több mint 3 kilot.Az 55 kilómat tekintve ez nem nagyon tett rám pozitiv hatást.Legalább 5 ször jártam háziorvosnál mire rászánta magát és elküldött gyomortükrözésre és hasi UH ra.A tükrözésen tul vagyok,nagy meglepetésemre semmit sem találtak,én is nagyon be voltam tojva de nagyobb volt az ijedtség mint maga a vizsgálat.Hasi UH ma esedékes remélem kiderül végre hogy mi is a bajom mert a bizonytalanság a legroszabb az egészben.Kicsit azért el vagyok keseredve,soha semilyen bajom nemvolt eddig.Lehet hogy ezek után nekem is megtükrözik a beleim ha itt nem találnak semmit,sõt majdnem biztos.Mostmár én is figyelemmel kisérem az oldalt az eredményeimtõl függetlenül.
Minden jot jo egészséget mindenkinek és kitartás.
Nincs jelen
#705 2009-10-26 14:01
- Geo73
- Tag
Szia Zolee,
a gyomortükrözés csak a nyelõcsõ, gyomor, nyombél szakaszt vizsgálja. Sajnos ha lejjebb van a baj, akkor azt csak a vastagbél tükrözés mutatja ki. Laborvizsgálatok nem voltak?, mert az is sok mindent kimutat. De legalábbis gyanakodhat vmire belõle az orvos.
Jobbulást!!!!
Nincs jelen
#706 2009-10-26 14:34
- Lisa
- Tag
Szia Zolee, ne keseredj el egybõl, a tüneteid alapján valószínû, hogy valami nem tökéletes odabenn, lehet ez a vékonybélbõl adódik, és lehet, hogy az UH. egyértelmûen meg tudja mondani, hogy a vastagbeled tökéletes, vagyis nincs vele gond. Akkor nem fogják megtükrözni a belet (mivel ugye a vékonyat nem nagyon lehet..nagyon hosszú, és nincs rá olyan mûszer) és akkor csinálhatnak nyeletéses röntgent amivel jobban meg tudják nézni a vékonybelet.
Természetesen, és sajnos az sem kizárt, hogy a vastagbéllel van gond, de amíg nem egyértelmû a dolog addig az orvosok is "talán" (remélem) a kevésbé kellemetlen vizsgálatokat próbálják elvégezni.
Bár megjegyezendõ, hogy sokkal jobb tisztában lenni az adott kórképpel, úgy sokkal jobban, és eredményesebben tudnak segíteni rajtad, ami lehet megéri, még a tükrözés is.
Õszintén remélem, hogy jó orvost sikerült találnod, vagy fogsz tudni találni, mert az nagyon fontos kulcsa az egésznek!
Minden jót, és mégjobb ereményeket Neked!
Nincs jelen
#707 2009-10-26 14:45
- Zolee25
- Tag
Köszönöm a bíztatást elõre is,a kérdésre felelve igen volt vér és vizelet vizsgálat a sürgõsségi osztályon ugyanis egyik éjszaka olyan rosszul voltam hogy át kelet mennem az ügyeletre és onnan utaltak korházba.Az ügyeletes orvos vakbél és epehólyag gyulladásal küldött be,csak az volt a furcsak hogy hajnali 2 kor vettek fel az osztályra,és reggel 9 kor már közölték hogy amivel beutaltak arra nem utal semilyen jel,szal mehetek haza.De akkor gondolom a vér és vizelet eredményt csak erre a két dologra vizsgálták.De ha lett volna valami más is csak észreveszik ott a kórházban vagy a háziorvosom nem?Mert neki is elvittem a zárójelentésem.Azon gondolkodtam hogy megkérem a dokim utaljon kórházba egy jo alapos kivizsgálásra.
Szerkesztette: Zolee25 (2009-10-26 14:52)
Nincs jelen
#708 2009-10-28 10:41
- Zolee25
- Tag
Megvolt a hasi UH és nagy mennyiségü bélgáz termelõdésen kivül nem igazán találtak semmi rendelleneset,máj vese epe megfelelõ nagyságú és szerkezetû magyarul a bélgázon kivül minden eredmény normális az UH szempontjábol.
Ma megyek vissza a házidokihoz megkérdezem akkor most mi is a teendõ a továbbiakban mert már téleg nem értem akkor mi bajom lehet. :( Lehet akkor télleg a beleim vannak oda.
Szerkesztette: Zolee25 (2009-10-28 10:43)
Nincs jelen
#709 2009-10-28 11:26
- Geo73
- Tag
Zolee nem tudom, hogy van-e már gasztros orvosod, de a következõ lépésként az lenne a legjobb, ha el tudnál menni egyhez. Õ majd a megfelelõ belgyógyászati vizsgálatokat is meg fogja kérni egész biztosan.
Jobbulást!! ;)
Nincs jelen
#710 2009-10-28 15:25
- Zolee25
- Tag
Nincsen gastros orvosom,de akkor ez lesz a következõ lépés hogy keresek egyet.Remélem ráakadok egy jo dokira.
Csak tudnám hogy hol kezdjem el keresni,most jelenleg ötletem sincs.
:(
Nincs jelen
#711 2009-10-28 15:30
- én
- Tag
Zolee25! Merre laksz? Erre válaszolj légy szíves. Aztán hátha tudunk neked dokit ajánlani, de szerintem azt már az orvost keresek topikban. üdv!
Nincs jelen
#712 2009-10-28 15:52
- Zolee25
- Tag
Veszprémi lakos vagyok és nagyon megköszönném a segitséget.
Nincs jelen
#713 2009-11-01 17:44
- ditke
- Tag
Hosszú éveken keresztül bodítás nélkül tükröztek,iszonyú volt találtam egy igazán jó dokit aki bodításban csinálta,szinte megváltás volt az elözökhöz képest.Az egészségügy áldásos tevékenysége miatt minden kezdõdik elölröl,másik orvos kinok!!!
Nincs jelen
#714 2009-11-04 13:51
- remény30
- Tag
Sziasztok!
ÉN 3-szor estem át tükrözésen,az elsõt 14 évesen éltem át ami életemben egy maradandó emlék maradt.Egyik nap végbéltükrözésem volt,akkor végig kiabáltam a vizsgálatot,potyogtak a könnyeim a fájdalomtól,aki kitalálta ezt a vizsgálatot annak dugnám fel.Másnap volt a vastagbél tükrözés,hát iszonyú volt.Annyire tele nyomtak levegõvel,hogy megkeserítete mindennapjaimat.Azótta 2-szer volt tükrözésem ami altatásban történt,hát fel sem vettem még a levegõt is amit benyomatnak az se okoz próblémat,mintha nem is használtak volna levegõt.Én csak ajánlani tudom az altatást.
Nincs jelen
#715 2009-11-04 14:13
- oroszlan
- Tag
Sziasztok!
Nekem mar volt 4 tükrözesem mind a negy kabitasban,igy nem ereztem semmit sem. Most januarban ismet mennem kell egy tükrözesre de meg mindig nem tudom hogy hogy fogom a beleimet kitisztitani.
Probaltam mar 2 fele szert de mindegyiktöl csak hanyok mert baromi rossz az ize es felkeveredik a gyomrom tölük. A Fleet a Clint ismerem ha valaki valami elviselhetö szert vagy modot ismer legyszives irja meg!!!
Nincs jelen
#716 2009-11-04 15:49
- Kolibri
- Tag
énn sosem kértem kábitást szeretek észnél lenni
de ne hidjétek hogy mazoista vagyok:)
Szerkesztette: Kolibri (2009-11-04 15:50)
Nincs jelen
#717 2009-11-05 09:09
- anyucim
- Tag
Oroszlán!
Az X-prep-et próbáltad már?
Nincs jelen
#718 2009-11-05 10:25
- Marthuska
- Tag
Sziasztok!
Oroszlán! Nekem is ez egy nagy probléma, hogy hogyan fogom megoldani a következõ tükrözésnél majd.
Az X-prep nálam már teljesen hatástalan, nem tisztít ki rendesen! Elsõ alkalommal még megtette hatását, de a következõknél már felismerte a szervezet, és lehet védekezett ellene.:)
A Fleet az borzalmas ízre is, a hatása szuper volt,viszont úgy legyengültem, hogy az ájulás határán voltam, és iszonyatos hányingert csinált. Pedig meginni, még meg is tudtam, mindkét adagot. A hányinger a vizsgálat reggelén jött, mikor már ott voltam a gasztrón.
Most nekem is új stratégiát kell kidolgozni, hogy mivel is fogok majd hashajtózni. Azegyik ötletem a ricinusolaj. Ezt csak meginni nehéz, de utána legálább nincs hányiger, amennyiben meg tudja valaki inni. Már régebben ittam ilyet. Ezt úgy lehet legyûrni, hogy egy nagyobb kávéspohárba kevéske szörpöt (pl.: málna), utána beleöntjük a megfelelõ mennyiségû rincinusolajat, majd ismét málnaszörp következik. Kezünk ügyében legyen egy külön tiszta vizes, vagy sima teáspohár is, és gyorson inni kell rá. A ricinus egy erõs hashajtó, általában megteszi hatását. Úgy tervezem, hogy jóval késõbb még iszok keserûsót (de nem ám három liter sós vizet!), hanem egy pohár vízbe kb. egy evõkanál keserûsó. Ezt gyorsan felhajtom, és szintén utána inni kell valami jobb ízût, hogy elmenjen a keserû hatás. Sõt ezután bõségesen kell inni.
Természetesen az orvossal mindezt meg kell beszélni!! Majd õ megmondja, hogy lehet-e így kombinálni?!
Számít az egyéni érzékenység!!
Szerkesztette: Marthuska (2009-11-05 10:33)
Nincs jelen
#719 2009-11-05 10:39
- Szimi
- Tag
Márthuska, fleet az gyalázat,elsõ alkalomkor az elsõ adagot én is kihánytam,viszont inni lehet vizet,hogy ne száradj ki,csak számolni kell vele hogy menned kell utánna egybõl wc re!Ugyhogy korházba érkezés után lehet inni!Sõt kell is,legalábbis az én orvosom így mondta!
Üdv:Szimi
Szerkesztette: Szimi (2009-11-05 10:39)
Nincs jelen
#720 2009-11-05 11:40
- Marthuska
- Tag
Szimi! Az enyém is így mondta!:) Ezt kellett volna tennem, de csak utólag mondta!:( Innom kellett volna még a vizsgálat elõtt is, ittam is, de csak egy-két kortyot mertem! De már akkor sem merek kísérletezni a Fleet-tel, ment engem kikészített elég alaposan!
Nincs jelen
#721 2009-11-05 17:34
- oroszlan
- Tag
Sziasztok!!
Az en orvosom nem ajalja az X-prep-et mert allitolag nem tisztit jol. A fleet keptelen vagyok meginni,söt en a hasznalati utasitasban azt olvastam hogy aktiv Crohnnal nem is szabad inni,nekem pedig az van!! Ha nem lesz mas akkor en ezt a ricinusolajat megproballom. De mennyit kell belöle meginni hogy tenyleg kitisztuljak??
En azt nem ertem az egeszben hogy itt elünk 2009-ben, esszük a sok gen manipulalt eteleket, isszuk az üditöket ami szinte mar semmi termeszetes alapanyagot nem tartalmaz es a H1N1 virusnak is rögtön megvan az ellenszere de eddig meg nem tudtak kitalalni egy olyan hashajto szert aminek legalabb elviselhetö lenne az ize!!!
Szerintem ezzel lehetne nagy penzt csinalni mert venne itt mindenki :-)))
Nincs jelen
#722 2009-11-05 17:56
- Marthuska
- Tag
Szia Oroszlán!
Hogy a ricinusolajból mekkora adag kell neked, azt nem tudom, de az orvosod biztosan tudni fogja. Én annak idején kértem egy adagot a gyógyszertárban, valószínû egy kisebb kiszerelés volt (talán egy dl). Akkor mondta a gyógyszerésznõ a trükköt, hogyan ajánlatos meginni. Nehogy azt hidd, hogy ez valami finomság, az állaga olyan, mint az étolaj. Azzal a technikával, amit ajánlottak könnyebb legyûrni. Persze nem csak ezt használtam hashajtásra akkor, hanem még a keserûsót is, amit fentebb említettem már. Ezért mindenképp beszéld meg tükrözés elõtt az orvosoddal, mit javasol, és ha a ricinusos módszert választod, akkor abból mennyi kell?!
Szerkesztette: Marthuska (2009-11-05 18:01)
Nincs jelen
#723 2009-11-05 18:21
- én
- Tag
Félreértés ne essék, szinte minden hashajtó betegtájékoztatóján rajta van, hogy gyulladásos bélbetegeknek nem ajánlott! Izgalmas így szedni hashajtót!
Nincs jelen
#724 2009-11-06 08:40
- Szimi
- Tag
Én!Én ezért is hánytam ki az elsõ adag fleet-et mert aktív volt a crohn,sõt a hasam is befájdúlt tõlle,azt hittem megpusztulok!
Üdv:Szimi
Nincs jelen
#725 2009-11-06 14:42
- anyucim
- Tag
Sajnálom oroszlán, hogy a dokid nem ajánlja.
Egyébként nálam nagyon hatékonyan mûködött. Pár évvel ezelõtt (nem kevés pénzért) egy magánkórházban csinálták a tükrözést altatásban és még video felvételt is készítettek(?). Amit én is láttam, és tényleg tökéletesen "kipucolt" engem.
Az ottani doktornõ ajánlotta nekem elõször.
Nekem csak az a bajom vele, hogy van benne senna, amire én nagyon allergiás vagyok azt mondták, hogy nagyon ritkán vált ki allergiás reakciót. Nagyon rosszul lettem tõle. Beödémásodtam, bedagadtak a szemeim, meg minden.
Még egyszer sajnálom.
Nincs jelen
#726 2009-11-06 20:20
- oroszlan
- Tag
Lehet hogy az allergiaim miadt nem ajanlja nekem a dokim az X-prepet. Nekem 17 allergiam van es ez miadt fel töle. Na de milyen az ize?? Jo nem inyenckedni akarok vele de ihato?? Mert en a Clinnek a szagatol is hanyingerem van??
Nincs jelen
#727 2009-11-06 21:16
- ditke
- Tag
X-prepnek tömény csokilikõr ize van,az illata sem rossz,a keserûsónál klasszisokkal ihatóbb!! :D
Nincs jelen
#728 2009-11-09 20:08
- anyucim
- Tag
Eperízû is van.
Nincs jelen
#729 2009-11-09 21:37
- oroszlan
- Tag
X-prep-böl is 4 litert kell meginni??
Nincs jelen
#730 2009-11-09 21:57
- Melcsi_
- Tag
X-prep 75 már nincs többé, hiánycikk egész Magyarországon.
Valószínûleg a héten felhívom Mundipharma Medical GMB Magyarországi Képviseletét, hogy mégis miért nem lehet már beszerezni, vagy van-e más forrás..
Nekem túlságosan is bevált.
oroszlán, dehogy 4 litert! Tudod mennyi az egész x-prep 75? fél bögrényi csokis likõr ízû fekete lötty, lassan kortyolgatva egy másik pohárból meg mellé vizet kortyolgatva meg lehet inni.
Nah majd megírom az infokat.
Nincs jelen
#731 2009-11-10 19:25
- ditke
- Tag
Szia Melcsi!
Most egy kicsit megrémísztettél,nálam bevált az X-prep.Nem értem miért kell minden bevált terméket megszüntetni!!! Marad a keserûsó? Rémálmomban se jöjjön elõ !! Honnan értesültél,hogy hiánycikk. Ha utánanéztél légyszi tedd közzé .Köszi
Üdv:ditke
Nincs jelen
#732 2009-11-10 21:58
- Melcsi_
- Tag
Hello Ditke!
Májusban még X-prepet kaptam. Szeptemberben régi dokimmal megebszéltük hogy vizsgálat októberben X-preppel....erre mikor befeküdtem közölték h hiánycikk az egész országban, mire én egy csomó gyógyszertárat felhívtam, sõt, még Nita is próbált nekem szerezni......de így Fleet-t kaptam.....ami borzalmas!!!
Ma õrûltek háza volt bent a cégnél, még du 6kor is meetingen voltunk úgyhogy nem hívtam fel még a céget, de mindenképp megírom a fórumon hogy miért nncs már X-prep.
Nincs jelen
#733 2009-11-11 08:17
- anyucim
- Tag
A nõvéremet tegnap tükrözték a Péterfyben. Beengedett a doki, tehát az egészet végig nézhettem "kívülrõl".
Megkapta a szokásos bódítást: dormicum, dolargám atropin koktélt. Amikor kihúzták a tût a vénájából, már nem volt magánál, de végig nyitva volt a szeme és láthatóan - az alig érthetõ visszajelzései alapján - nagyon fájt neki. Szerencsére nem találtak nála semmit, teljesen negatív volt minden, még szövetmintát sem vettek sehonnan /remélem, hogy nemcsak spórolásból/. Kb. délután 3-ra tisztult fel a tudata annyira, hogy nem aludt bele a mondat felébe... és elmondta, hogy semmire nem emlékszik, semmi nem fájt neki, és azt se tudja, hogy került haza. Ez a koktél rám másként hat, de én sem emlékszem onnantól semmire, ahogy beszúrja a tût, csak arra, hogy kellemesen kezdek elbódulni.
X-preppel tisztította ki magát amúgy, kb. 2-3 hete vette az elsõ paktikában, ahova bement....
De egyébként én most láttam, teljesen nem pucolta ki "Õt", maradványok voltak a bélben, de azért lehetett látni mindent, talán ezért nem szereti az én orvosom.
Szerkesztette: anyucim (2009-11-11 08:18)
Nincs jelen
#734 2009-11-11 12:52
- JenniDahlman
- Tag
Szia Anyucim???
Megkérdezhetem,hogy a tesódat miért tükizték meg?Mik voltak a tünetei???
Én is nagyon félek,mert jövõ héten lesz életem elsõ tükrözése,de talán attól mégjobban félek,hogy nem találnak semmit :( mióta szedtem a normaflore-t a nagydolgom sokkal jobb állagú lett :) de a hõemelkedéseim és a bélfájdalmaim maradtak :( tegnapelõtt fejeztem be egy 6 napos hõemelkedést :( Már elegem van,szeretném tudni mi a bajom,de ha nem mutat a tüki semmit......akkor megõrülök :( Tesódat továbbvizsgálják???
Bocsi a sok kérdés miatt :)
Üdv.:J.D.
Nincs jelen
#735 2009-11-11 13:16
- zolcsi
- Tag
Jenni!
Írhatnám hogy "Kitartás és ne félj" és írom is de hidd el :nem ez lesz életed legszebb napja.Nem akarlak elijeszteni csak úgy gondolom jobb tisztába lenni a dolgokkal.Ha együttmûködsz az orvossal és próbálsz "lazítani" a vizsgálat alatt kevésbé lesz fájdalmas és kellemetlen.Persze függ a bél állapotától is a vizsgálat nehézsége. Ha nem bírod a fájdalmat és az orvossal meg lehet beszélni kérj kábítást úgy könnyebb.Persze az altatás a leghumánusabb de azt elsõre nemigen adják.Kérlek ne haragudj ha keménynek tartod soraim szerintem erre sehogyan nem lehet rákészülni.Szurkolás az megy ezerrel abban nem lesz hiány.
Minden jót neked.
Nincs jelen
#736 2009-11-11 19:00
- ditke
- Tag
Szia Jenni Dahlman !
Annak csak örülni kell,ha nem találnak semilyen elváltozást.Sajnos ez a legpontosabb vizsgálati módszer azért kilehet birni. Majd számoj be mennyire volt szörnyû :(
Nincs jelen
#737 2009-11-11 19:21
- ditke
- Tag
Szia Melcsi!
X-prep a törzskönyvbõl törölve lett !!! :o utánanéztem.
Nincs jelen
#738 2009-11-11 19:32
- oroszlan
- Tag
Sziasztok!
Ma voltam a gyogyszertarban (ausztriaba) es kerdeztem,hogy van-e x-prep es azt mondtak ez egy por ,van es 4,95€ -ba kerül. A tietek is por ??
Nincs jelen
#739 2009-11-11 20:06
- zotyesz
- Tag
Hát amit én ittam az speciel folyadék volt.
Nincs jelen
#740 2009-11-11 20:58
- JenniDahlman
- Tag
Kedves Zolcsi!
Köszönöm a jótanácsodat!!!!Nagyon-nagyon együtt szeretnék mûködni a dokival ;) ,remélem sikerülni is fog,habár 3 gyerkõcöt szültem az elsõnél összeszorítottam a fogam,a másodikat szinte nevetve szültem,én bátran indultam a harmadiknak,na azt ordítottam végig:(Már többektõl olvastam,hogy ha kábítanak akkor is fáj nagyon,valaki meg azt írta,hogy nem emlékszik semmire :)Amikor közölte velem a doki,hogy tükrözni fog eleve úgy fejezte be a modatát,hogy ne aggódjak,mert kábítani fog :) :) :) Hurrá!!!Remélem sikerül is bekábítania rendesen,de majd megírom,ha túlélem mi volt,addig is szorgalmasan olvaslak titeket ;)
Köszönöm soraid,nem voltál kemény,jó tudnom,mi is vár rám.
Üdv:J.D.
Nincs jelen
#741 2009-11-11 21:05
- JenniDahlman
- Tag
Kedves Ditke!!!
Hát igen,örülni kellene,de ha nem ott van a baj,akkor mehetünk feljebb azaz a vékonybélbe,úgy hallottam az sem valami humánus vizsgálat :(így simán kiegyeznék ha a vastagbelemben megtalálnák a zürt ;)Habár már látatlanban a doki megpendítette a gyomortükrözést is :( de remélem ezt elfelejti ;)
Mindenképpen megírom majd nektek én is ,hogy éltem túl(remélem túlélem ;) )
És Zolcsi szavait megfogadva lazítok egy jót az asztalon,remélem nem kábítanak túl,mert ha nekiállnék hülyeségeket magyarázni elsüllyednék szégyenemben :) Na meg attól is tatok,hogy végigkáromkodom az egészet :)
Na,akkor majd jövök és írom,mi volt,addig is olvasgatok ezerrel ;)
Nincs jelen
#742 2009-11-11 22:00
- zolcsi
- Tag
Jenni!
Örülök,hogy így fogod fel.Én még ugyan nem szûltem.:D de mindhárom típusú tükrözéses formát átéltem már.Az altatás a tuti.Kábításkor nekem még elõtte egy gyomortüki is volt és az is elvett 5-10 percet és mindent éreztem.Viszont gyulladt volt a belem.A kiabálással pedig ne foglalkozz csak szidd akit tudsz ilyenkor megengedett.:D
Ja és persze az a tuti ha nem találnak semmit.Bár a visszatérõ hõemelkedések és a bélfájdalom gyanús elõjelek.
Szerkesztette: zolcsi (2009-11-11 22:00)
Nincs jelen
#743 2009-11-11 22:02
- Kolibri
- Tag
én sosem kértem kábitást mégis kibirtam kérdés kinek mekkora a küszöbe ugye a vékoyn belemet nekem is vizsgálták felülrõl már nem vészes "irigoszkopia"
Nincs jelen
#744 2009-11-12 06:29
- zolcsi
- Tag
Ezt a "küszöb" dolgot már mástól is hallottam kedves Kolibri!Ráadásul pont anyósom volt akitõl hogy finoman fogalmazzak fenntartással fogadok dolgokat.:D
Nem igazán értek vele egyet.Biztos nem egyforma fájdalmat élünk át.Más nem érzi a te fájdalmad te nem érzed a másét.Szerintem nagyban függ a tükrözés fájdalma bél állapotától.Elsõ tükrözésem mûtét elõtt 3 hónappal volt.Hihetetlenül kanyargós és görcsös volt a bél.Ritka az ilyen állította az orvos.
Az irrigoszkópia pedig én úgy tudom vastagbélröntgen nekem olt ilyen is.
Itt olvashatsz róla:
http://www.hazipatika.com/services/vizs … tgen?id=18
Szerkesztette: zolcsi (2009-11-12 07:13)
Nincs jelen
#745 2009-11-12 12:13
- Ede
- Tag
Sziasztok
Jenni, nekem is tökre ez jött be, amikor mondták a kábítást, hogy mi lesz, ha annak hatására én is elkáromkodom magamat, vagy elküldöm a sunyiba valamelyiket...
A kibírás meg tényleg olyan, hogy a szülésnek a "van-értelme-fájás" a velejárója. Egész más úgy fájni, hogy a végén egy akkora adag boldogság roham érkezik el, hogy teljesen elmossa a korábbit (én nem is emlékszem, milyen volt az a fájás, pedig fájt...). De emlékszem a görcsölésekre, meg a többi szemét dologra...
Jobbulást és erõt a vizsgálatokhoz!!!!
Nincs jelen
#746 2009-11-12 12:21
- én
- Tag
Na akkor én is becsatlakoznék itt. Nálam a nyugtatók, altatók pont az ellenkezõ hatást váltják ki. Én már küldtem el orvost, nõvért ebben az állapotomban. Nagyon ciki volt, mert derengett nekem a dolog. Ráadásul amikor fölébresztettek az altatásból, utána majd 24 órát aludni sem tudtam, mert túl pörgetett. Szóval én így jártam!
Nincs jelen
#747 2009-11-12 12:29
- JenniDahlman
- Tag
Szia Zolcsi!!
Egyik tüki a másik után???Jézusom :(
Párom is volt már gyomortürközésen,azt mondta ki lehet bírni,na ki lehet bírni,de utánna még alulról is :(
Nálunk altatásról nem is beszélt a doki :( gondolom itt Zalaegerszen nem szokás,de igaz lányos zavaromban azt sem tudta fiu vagy lány vagyok :) ,örültem,hogy a tüneteimet sikerült elmondanom :) De nagyon bízom a dokiban,õ is és a nõvérke is roppantul "emberbarát" volt.Most viszonylag happy vagyok a hasmarsomat vagy a Normaflore tette rendbe,vagy az ,hogy közelege a havi bajom ;) (kár,hogy ezzel kapcsolatban nem tudsz tanácsot adni :) ,de nekem normális esteben ilyenkor szorulásom szokott lenni)Most meg nyár óta ugye nem vagyok normális :) :) :)
O.K. köszi a tanácsot,a kiabálással kapcsolatban :) Azért igyekszem befogni ;) :)
Nincs jelen
#748 2009-11-12 12:29
- Kolibri
- Tag
hát tény nekem elég rég volt a vékonybél vizsgálatom mostmár ide stova 16 éve szülés után mielõtt haza engedtek volna én ugytom azt hivják irigonak de tévedni emberi dolog az a léyneg hogy fájdalom mentes legyen és mihamarabb legyen eredmény
Szerkesztette: Kolibri (2009-11-12 12:30)
Nincs jelen
#749 2009-11-12 12:34
- JenniDahlman
- Tag
Köszönöm ;) Az erõ velem lesz :) :) :)
Nálam a szülésnél azaz az alsõnél a boldogságroham elmaradt :( Megértek visszahozni az orvosok az élõk közé :( Utánna egy hét depi ,jaj rémálmaimban ne jöjjön vissza.
Köszi a tanácsot,remélem okés lesz minden :)
Nincs jelen
#750 2009-11-12 12:37
- JenniDahlman
- Tag
Fúúú,hát én is ettõl félek :(
Egyszer volt egy kismûtétem ahol állítólag adtak valami bódítást(legalább is valamit belémnyomtak,persze minden szó nélkül),de nekem semmi bódultsági érzetem nem volt,sõt :(
Még 7 nap és kakukk nekem :(
Nincs jelen