#901 2009-12-15 16:18
- ditke
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Tükrözés altatásban
Szia Zolee!
Köszönöm a bátorítást,nagyon jól esik! Én meg cserébe megkérdezem az altatás lehetõségét.Azt tudom bódítani fognak ,sajnos én nézni szoktam a monitort.Irigylem akinek sikerül elaludni!! Ezek szerint minden szervezet másképp reagál a gyógyszerekre. :P
További szép napot:ditke
Nincs jelen
#902 2009-12-15 19:32
- prerikutya
- Tag
ditke, engem nem bódítottak. Az elõttem lévõ beteget bódítással vizsgálták, nála nem volt altatóorvos, a bódítást a gastros doki csinálja. Itt is csak kivételes esetben csinálják rendes altatással. (mikor aneszteziológus totálisan kiüt és végig gépen figyel) Persze látom sok embert a bódítás is úgy kiüt, mintha altatva lenne....
Így van, a szerek mindenkire másként hatnak. Sok szerencsét kívánok! Szorítunk neked.
"én" köszi a segítséget, utánajárok!
Nincs jelen
#903 2009-12-16 09:12
- Zolee25
- Tag
Azt mondják a legjobb gastrós belgyógyász doki Lakatos bácsi,csak nagyon nehéz elérni.
És köszönöm szépen hogy rákérdezel az én dokim csak januárban lesz ujra bent addig igy várhatom a karácsonyt,egyébként meg nincs mit megköszönnöd ez természetes hogy bátorítalak igazán semmiség,a vidék tartson össze.:)
Nincs jelen
#904 2009-12-18 15:45
- ditke
- Tag
Szia Zolee25!
Megvolt a tüki ,és látod már írok is neked.A Lakatos doktor csinálta ,SZUPER!
http://www.endomedix.hu/ Amirõl szeretnél tudni !Amúgy a doktor úrat nem olyan nehéz elérni,már vannak többen az osztályon!
Üdv:ditke
Nincs jelen
#905 2009-12-18 15:55
- Zolee25
- Tag
Nagyon helyes hogy irtál már vártam is sokszor nézgetettm a fórumot.
Lehetséges akkor hogy januárban átmegyek hozáá....ha a doktornéni nem csinál velem semmi érdekeset.
És amugy mit mondott a dokibácsi?
Jah és nagyonszépen köszönöm a linket és az infót és örülök hogy jol vagy.
Átolvasgattam mindent ez nagyon szuper ez a magáncucc.
Akkor lehet el is kezdek rá gyüjtögetni.Mert nekem máshogy sajnos nem megy.
A doktornénim is nagyon rendes csak ugye kórházi keretek között nincsen idõ vagyis idõ az van csak rengeteget kell várni ki tudja hogyha januárban visszamegyek mikorra kapok megin idõpontot.Ezért lenne jo ez a Endomedix cucc mert a dokinénim is az ott van az orvosok listáján.
Szerkesztette: Zolee25 (2009-12-18 16:03)
Nincs jelen
#906 2009-12-18 18:17
- ditke
- Tag
Szia Zolee25!
Hát ennyit tudtam segíteni,valamelyik egészségpénztárnál nem vagy tag? mert azt is elfogadják,ha tanuló vagy akkor sajnos kp.Kerestem az árlistát te megtaláltad? Csak nem olyan eszeveszett árak vannak mint egy magánkorházban.Én jól vagyok,pedig totált csinált! A levegõ mintha jóval kevesebb lett volna,és a colonoscop is vékonyabbnak tûnt.Volt egy fiatal srác az is kibirta,tényleg elviselhetõ! Pedig csak bódítás volt.Egyszer jelentkezz be privát a Lakatoshoz,és hátha utána a tb,terhére kezelne.Néha én is eljátszom ezt a helyzetet.Fél év múlva kontroll,januárban jön meg a szövettan,már most kaptam beutalót laborba,tumormarkert is kért.Arról beszélgetett vizsgálat közben,hogy a CT,és MRI nem ad biztos diagnózist.Az a biztos amit lát,és csippenteni tud mintát is. :D
Jövõre ne sokat tétovázz!! Jobbulást:ditke
Nincs jelen
#907 2009-12-19 12:41
- Zolee25
- Tag
Eddig sem akartam én tétovázni csak hát ugye akinek rövidebb a pénztárcája annak sokszor az élete is.
Az államiba fizetem a tbt sajnos ugyhogy ez a lehetõség kilõve.Az árlistát igen megtaláltam azért annyira télleg nem veszélyesek mint egy magánklinikán.Csak nekem még ez is megterhelõ mivel hogy nincs munkám.
Amugy mint mondtam aki engem kezel a Kórházban annak is ott a neve a listán.
Ugyhogy jövöre mindenképp be fogok jelentkezni bár még nem tom hogy gazdálkodom ki.
Köszönöm télleg a segitséget,legalább enyivel elõrébb vagyok.
Nincs jelen
#908 2009-12-19 14:59
- én
- Tag
Érdekes. Az én dokim is rendel az endomedixben.
Nincs jelen
#909 2009-12-19 16:43
- Zolee25
- Tag
Amig ditke meg nem mutatta ezt a linket addig én sem tudtam a név után néztem meg jobban a neten.
Szal akkor ezért nem ér rá a drága doktornéni csak honapokkal egy egy vizsgálat után.:(
Nincs jelen
#910 2009-12-19 16:56
- én
- Tag
Zolee25! Az én doktornénim minden nap rendel a kórházban. Gondolom, hogy délutánonként rendel magánban. Úgyhogy én nem panaszkodhatom!
Nincs jelen
#911 2009-12-19 16:59
- Zolee25
- Tag
Az én dokinõm csak mindössze hetente 2 szer rendel a kórházban,a többit szerintem magánrendelés ugyhogy ebbõl a szempontból télleg el vagy kényneztetve.
Nincs jelen
#912 2010-01-07 18:06
- anyucim
- Tag
Megkaptam az új tüki idõpontomat január végére.
Legutóbb júniusban volt, tehát folytatódik a polipirtó csata.
Kérdésem: esetleg v.ki rajtam kívül, aki Gardner Szindrómával küzd?
Nincs jelen
#913 2010-01-13 07:31
- t.gizella
- Tag
Jan.11-én túl estem a 2.vastagbél tükrözésemen,natúr,mindenféle fájdalom csillapítás nélkül.Ez kontrolltükrözés volt,és sejtelmeimnek megfelelõen nagyon fájt(az elsõnél talán még jobban).Elõtte sokat agyaltam,hogy talán el kellene mennem olyan kórházba,ahol legalább bódítanak,de négy éve járok ide,és meg vagyok elégedve a doktornõmmel,csak hát itt így végzik a vizsgálatot.Persze utólag magamra is mérges vagyok,mert megpedzhettem volna valami fájdalom csillapítást,de aztán úgy gondoltam kibírom.Hát nagyon fájt,persze próbáltam "kultúrált"maradni,de azért erõsen nyögtem a kanyaroknál,meg a fõ probléma,hogy az erõs fájdalomtól rosszul lettem.45cm-ig csinálta,itt erõsen gyulladt,fõként lefelé,több helyen szöglettörések vannak a szigmán,meg vékony is vagyok,gondolom ezért is fájt.Így mondta,nem kínoz tovább,vett több biopsiát,a többi részt megnézték virtuális colonoscopián.Eredmény két hét múlva.Azóta is bosszant hogy miért nem bírtam jobban,úgy nyugodtam volna meg igazán ha végig nézi.Elõtte való tükrözésen is így jártam,akkor 60cm-ig bírtam.Talán legközelebb ügyesebb leszek.Köszi hogy elolvastok.
Nincs jelen
#914 2010-01-13 10:14
- én
- Tag
Kedves t.gizella! Ne magadat okold. Ha az elsõ tükrözésed is ilyen nehezen ment, akkor a dokinak kellett volna eszébe jutnia, hogy adjon bódítást vagy fájdalomcsillapítást. Én nem értem ezeket a helyeket. Ugyanott csinálták a virtuális colonoskopiát is? Mert az azért kevésbé fáj!
Nincs jelen
#915 2010-01-13 10:54
- t.gizella
- Tag
Igen,szemben a gasztroval van a CT,egy 15percet kellett várni,hogy bejussak,ebben ugye csak a levegõ a kellemetlen a bélben,de kibírható.Itt ebben a vidéki kórházban így megy a tükrözés,én értem hogy a feltételek sem adottak altatáshoz v. bódításhoz,meg anyagi vonzata is van(bár ilyenkor eszembe jut,hogy a fene egye meg,huszonkét éve fizetem az eg.bizt.járulékot,négy évente már csak bele férne egy -két ezer forintos fájdalomcsillapító,ha meg ezt akarom utazzak még száz kilométert,keressek orvost nem ingyen.)Ha a CT feljebb nem mutat rosszat,és a biopsia is csak tükrözésnél látottakat támasztja alá,akkor nyugodt lehetek?Másik kérdés a rutinosokhoz:Ha nincs bódítás vagy altatás,csak fájdalomcsillapító,meg görcsoldó "injekciósan",az esetemben kibírhatóbbá tenné a dolgot?(Én azzal is megelégednék ha nem lennék közben az ájulás határán,csak elnyögdécselve végig bírnám.)Bocs a lehet hogy bugyuta kérdésekért.
Nincs jelen
#916 2010-01-13 11:14
- Marthuska
- Tag
Szia T.Gizella!
Ez nem a Te hibád, hogy nem tudtak feljebb menni!! Az orvosnak kellett volna javasolnia a kábítást, és szerintem vizsgálat közben is megtehette vola, amikor a fájadalmas szakaszhoz ért! Csak szólni kellett volna a nõvérnek, hogy adja be! Megértelek, hogy totális colonoscopiát akartál, hiszen muszály vigégnézni a belet. Sajnos nekem is volt már sikertelen vizsgálatom régebben, tudom, hogy milyen bosszantó!! Nálam azért, mert nem tisztultam ki rendesen, pedig minden elõírást betartottam!!
Ha akkor megvolt a CT is, nyugodt lehetsz, hiszen mintát vettek, ha lejjebbrõl is (nálad valószínû ott van a nagyobb gyulladás), nem szabad ezen idegelned magad, mert azzal többet ártasz!
A vastagbéltükrözés kábítással kibírható. A többi ide kevés.
Kérdéseid nem "bugyuták"! Ezek az aggodalmak sokunkban felmerülnek!
Szerkesztette: Marthuska (2010-01-13 11:21)
Nincs jelen
#917 2010-01-13 18:07
- t.gizella
- Tag
Köszönöm a választ,legközelebb utána járok,ha megyek kontrollra,végülis az ember nem hálátlan,legfeljebb azt mondja az orvos hogy nincs rá mód.Akkor is más a helyzet,ha egyszer túl esik az ember ezen a vizsgálaton,meg az is más mikor egy ilyen tartós betegség miatt két,három évente meg kell csinálni.Nehezen merek kérdezni,mert az orvos ha jó is,de siet,rengeteg a beteg,legalább két-három asszisztens ott áll még fölötted,stb....Még jó,hogy van ez a fórum,sokat tanultam,sok ismeretet szereztem itt.Mégegyszer köszi mindenkinek.
Nincs jelen
#918 2010-01-13 18:37
- Marthuska
- Tag
T.Gizella! Itt kérdezhetsz nyugodtan, nincs tabutéma, mindig van, aki válaszol!
Én is innen gyûjtöttem be sok ismeretet, tapasztalatot, többet, mint, amit orvos valaha elmondhat. Az orvosok elég leterheltek, többfelé intézkednek egyszerre, telefonálnak közben stb., de akkor se hagyd magad lerázni. Merjél tõle is kérdezni, írd fel egy papírra a kérdéseidet, hogy ne zökkentsenek ki a gondolatmenetbõl az ottani zavaró tényezõk, és az orvosnak is egy nyomaték, mert látja, hogy ez Neked fontos! Ez hidd el beválik, már kipróbáltam!
Nincs jelen
#919 2010-01-13 21:14
- youlcsi
- Tag
25-én én is soros leszek :) alul-felül :oops:
másik topicban említett okok miatt :s
egyébként a topic címével ellentétben éppen azon gondolkodom, hogy mivel 2bõl 2szer bódítás mellett is nagyon fájt, vajon sokkal jobban fájhat anélkül? mert eljátszottam a gondolattal, hogy izgi lenne tiszta aggyal végignézni magamat belülrõl :D
Nincs jelen
#920 2010-01-13 21:31
- Geo73
- Tag
Szia Youlcsi,
én ma voltam altatásos colonoscopian, a Honvéd kórházban. Én biztos nem vállaltam volna be altatás nélkül most
már ezt a vizsgálatot. Volt hozzá szerencsém pár éve, bódítás, fájdalomcsillapító, nélkül natúr megcsináltatni.
Nem elég, hogy elég durva volt, de nem sikerült csak 20 cm-t megnézni az endoszkóppal.
Most altatásban az EGÉSZET, a vékonybél csatlakozásig meg tudták nézni. Igaz, a vizsgálat végén kezdtem magamhoz térni. Amikor visszatoltak, nem fájt semmi. Igazából az elõzõ napi Fleet-tel való tisztítást durvábban éltem meg. :(
Az, hogy mi lett az eredmény, azt majd késõbb, egy másik topicban, mert most még kicsit kótyagos vagyok, lassan megy ki az altató hatása.
off Vicaa, szerencsét hozott, az angyalkád által küldött kis jegesmedve, a vizsgálat elõtt szorongattam kicsit :) ;). Jó, tudom, túl a 30-on, bár ... :) on
Nincs jelen
#921 2010-01-14 09:52
- youlcsi
- Tag
Geo!
irigyellek, hogy túl vagy rajta :D
igazából tényleg azért gondolkodtam el a dolgon, mert eddig hiába kaptam dormicumot, fájt a vizsgálat, de legalább hülye voltam közben :) kitaláltam, hogy most az utóbbit kihagynám... a fájdalom szempontjából meg majdnem mindegy lehet...
egyébként szentül hiszem, hogy mire arra kerül a sor, berezelek és könyörögni fogok a bódításért :lol:
na meg azt sem hittem volna, hogy ilyen rövid idõn belül lesz a replay... 15 hónapja voltam... meg 18 hónapja... sok lesz már a jóból... :D
Nincs jelen
#922 2010-01-16 21:03
- mirrmurrkandúr
- Tag
Sziasztok!
Nekem most csütörtökön csinálták meg a colonoscopiát.
Kb. másfél napig nem ettem elõtte, csak vizet ittam, Fleet-tel hajtottam ki magamból mindent, és úgy mentem a tükrözésre.
Baromi éhes voltam addigra, és annyira kikészített a hashajtás, hogy tiszta váladékozó seb volt az alfelem, ráadásul két sipolyom is van. Már minden fájt, ami elképzelhetõ, gondoltam, ez lesz életem legborzalmasabb élménye.
Bementem a vizsgálóba, hangulatos félhomály volt.
Levetkõztem (csak egy póló meg a zokni maradt), felfeküdtem az asztalra, betakartam magam egy lepedõvel, majd jött a nõvér vénásan adott valami kábító/érzéstelenítõ cuccot, amitõl nagyon be kellett volna kómálnom.
Ehhez képest én semmi kábaságot nem éreztem, de biztos használt, mert csak néhányszor fájt (feszített annyira, hogy nem bírtam ki nyökögés nélkül), egyébként folyamatosan társalogtam az orvossal, meg a nõvérrel, akik baromi kedvesek voltak egyébként!
Majd befejezõdött a vizsgálat, én pedig azon nyomban leszálltam az asztalról felöltöztem, és kimentem a váróba, ott ücsörögtem egy negyed órát, megvártam a dokit, õ felírt néhány gyógyszert, én meg hazamentem.
Nem volt halálos egyáltalán (mondjuk a végbéltükrözés még ennyire sem volt szörnyû), pedig higgyétek el, elég ramaty állapotban mentem oda.
Szóval mindenkinek más, érzéstelenítés nélkül valószínûleg nem élnék már, de altatni talán általában nem indokolt...
Egy kis reklám: Nekem a Szent János Kórházban csinálták:-)
Nincs jelen
#923 2010-01-17 07:28
- Vicaa
- Tag
Off..
Örülök, hogy egy picit veled lehettem ;) ... nomeg hogy sikerült az altatással egész jól túlvészelned :)
on
Nincs jelen
#924 2010-01-17 11:52
- Geo73
- Tag
Én is :)
Nincs jelen
#925 2010-01-20 20:48
- Kiscsillag
- Tag
Szia Youlcsi, és Mindenki!
Nekem tavaly 2 hét leforgása alatt két colonoscopiát csináltak! Az elsõnél én is dormicumot kaptam, ami annyit ért, mint halottnak a csók!(Már bocsi a kifejezésért!) A következõ alkalommal már erõsebb anyaghoz folyamodtunk, és ez bevált! Így tudom ajánlani a Dolargan-t! Olyan jól elvoltam vizsgálat alatt, néztem ahogy néhány helyen átvilágított a lámpa. Mondjuk haza nem találtam volna!:D De utána olyan jót aludtam, hogy csak na! Arra sem emlékeztem, hogy hogy kerültem haza!
Szép estét Mindenkinek! Ja és Youlcsi Neked meg kitartást a vizsgálatokhoz!
Nincs jelen
#926 2010-01-20 22:06
- Marcipán
- Tag
Kiscsillag!
Neked mázlid volt. Én is Dolargan-t kaptam eddig, de sz@rt se ért.
Az elején bebódultam kb. 5 perc és utána semmi.
Sajna a vénás altatást azt is kilõhetem. Az után hányok, még másnap is.
Így a legközelebbi alkalommal - amit nagyon remélem, hogy sokára lesz - akkor majd szólok a dokinak, hogy drogozzon be rendesen. :-)))
Nincs jelen
#927 2010-01-21 11:16
- Kiscsillag
- Tag
Marcipán!
Úgy látszik ezt is embere válogatja!
Engem nagyon kiütött (szerencsére) nem volt fájdalmam! Nagyon remélem, hogy nagyon-nagyon, sõt még annál is késõbb kerül rá sor, hogy megint tükrözzenek Téged! Azért csak óvatosan a bedrogozással!;)
Nincs jelen
#928 2010-01-22 07:38
- momo65
- Tag
Sziasztok!
Mondhatnám eléggé be vagyok rezelve. :/
Ugyan voltam már vastagbéltükrözésen, csak akkor még a Szabolcs u. -ban dolgozott a dokim. Jövõ héten kedden fekszem be MÁV Kórházba.
Mostanában volt itt valakinek ilyen vizsgálata? Az orvosom Dr. Nádas Béla, akit már 4 éve ismerek.
Mire számíthatok ebben a kórházban?
Hogyan készüljek elõ a leghatékonyabban?
Köszi szépen elõre is, ha írtok.
Nincs jelen
#929 2010-01-22 08:22
- Breki
- Tag
Marcipán,én 5mg midazolam és 10mg nalbuphint injekciót kaptam,nekem nem volt fájdalmam szerencsére,csak néha kissebb,de nem erösebb mint mikor enyhén görcsölsz.
momo
Az egyik legjobb hírü korház az ahova mész,szerintem nem lesz semmi gond
Nekem azt ajánlották,a felkészülés,hashajtás után,a vizsgálat napján elötte pár órával igyak pár deci vizet,hogy a hashajtás miatt,ne legyen nagyon száraz a bél nyálkahártya,és igy nem kell annyi levegõt befújni,így nem annyira kellemetlen.
Nincs jelen
#930 2010-01-23 12:13
- Zsuzskaa
- Tag
Hello!
Az én elsõ tükrözésem is natúr indult, [...]
de gyanitom hogy a könnyeim meglágyították a szívüket , mert mikor már bent volt a csõ kaptam kábítást. Onnantól feleanniyra ,de azért fájt. Szerintem életem egyik legrosszabb élménye volt.Bár nem voltam felpuffadva,mert kinyomták a levegõt a nõvérek.A kábítótól pedig én is vicces mókás leszek egy idõ után :)
tavaly tavasszal volt CT-m , ami mindent rendben talált.Sõt javulást is láttak....Ennek ellenére a doki nénim meg akarja nézni a szövetek állapotát egy kis betekintéssel :D
Persze nem altat....nem kórház...és bízom is benne.... de jaj az emlékek nem hagynak békén.
Szeretném ha õ nézné meg,de jó lenne ha altatnának. CSak a kettõ együtt nem megy.
Fura hogy 7év görcsökkel teli Crohn után az ember még fél a fájdalomtól...vagy inkább csak piszkosul elege van belõle?
Nincs jelen
#931 2010-01-23 14:01
- Breki
- Tag
Szerintem már tudatalatt bennünk van,ha orvoshoz,vagy vizsgálatra kell menni.Nálam biztos,még ha csak receptért megyek is 120 a pulzusom,pedig tudom h nem csinálnak semmit :)
Nincs jelen
#932 2010-01-24 07:25
- momo65
- Tag
Kedves Breki!
Köszi a bíztatást.
Próbálom majd úgy csinálni, hogy teljesen tiszta legyek belülrõl, de ahogy visszaolvastam 2007-ig, itt mindenkinek mást mondott az orvosa.
Ezzel az elõkészítõ koplalással csak annyi a gondom, hogy mivel elég súlyosan vagyok refluxos és rengeteg savam van, nem éhezhetek.
Ma ügye vasárnap van, és nekem kedden kell befeküdnöm. Még csak egy kis pirítóst ettem, a csontleves pedig már fõ.
KÉREK SZÉPEN TANÁCSOT részletesen, hogy mit egyek kedd reggelig (akkor is éhgyomorra kell mennem), és mit tilos (nekem csak annyit mondott a dokim, hogy szõlõ és paradicsom kizárva).
Elõre is nagyon köszi annak, aki segít nekem.
Momo.
Nincs jelen
#933 2010-01-24 07:47
- Breki
- Tag
Igen de semilyen zöldséget ne egyél mert lassan emésztödik meg,és magvakat,olyanokat amikben magvak vannak stb.(tört krumpli, kenyérféle, folyadék, levesek, stb.ezek mehetnek,hétfön reggel még regelizz meg pár szelet vajaskenyér pl,vagy valami hasonló,ebédre leves leve még mehet,nálam legalábbis igy volt.
Nekem is savas-epés refluxom van,szedj savlekötõt.
Nincs jelen
#934 2010-01-24 08:02
- momo65
- Tag
Köszi szépen Breki.
4 éve szedek protonpumpa-gátlót, de az utóbbi idõben beszedett sok fájdalomcsillapító kimarta a gyomromat.
Istenem... még jobban lefogyok majd:(. Így is már -9 kg-nál tartok 3 hónap alatt.
Krumplipüré,rízs, keksz v. pászka, kávé mehet ?
Nincs jelen
#935 2010-01-24 08:45
- Breki
- Tag
rizst inkább ne.én 17 kilot fogytam,már kezdem megszokni...
Nincs jelen
#936 2010-01-25 01:30
- Sulesz
- Tag
Hello momo65 vagy Breki!
Érdeklõdnék,hogy vettétek észre magatokon hogy refluxosok vagytok?
Az én panaszaim a következõk: kb két-három hete volt egy savas felbüfögésem amit ki is köptem(igaz hébe-hóba voltak régen is),Nyelõcsövemben(szerintem ott) érzek néha egy gombócot mikor nyelek,a hátamba néha bele szúr valami,és én eddig nem nagyon büfögtem de most már elég sûrûn.Ja és a szájszárasságról nem is beszélnék.Holnapra elõjegyeztek nyelõcsõ röntgenre,de valamiért tartok tõle,mivel olvastam,hogy káros is lehet ez a vizsgálat.Milyen vizsgálat elõzte meg a diagnózist?Tapasztalataitokra lennék kíváncsi.
Válaszotok elõre is köszönöm!
Nincs jelen
#937 2010-01-25 01:34
- Sulesz
- Tag
Sziasztok!Még annyit szeretnék kérdezni hogy milyen savlekötõt használtok?
Nincs jelen
#938 2010-01-25 07:16
- Breki
- Tag
Én nem tudtam,amikor gyomortükrözést csinálták akkor tudtam meg,hasonló tüneteim voltak mint neked,de nem foglalkoztam vele.Omeprazol hexal-t szedtem rá tegnap fogyott el..:(
Nincs jelen
#939 2010-01-25 13:36
- Sa-ni
- Tag
Segítsetek légyszi! Az orvosom rámhozta a frászt. Én mondtam, hogy "altassanak el" erre elkezdi: "kicsit elkábítjuk" - ez most mit jelent????? Mondtam, hogy nem akarok tudni magamról a vizsgálat alatt egyáltalán, erre õ flegmán: "miért, a múltkor tudott?" (hát nem, de azt nem õ végezte, és akkor rendes aneszteziólógus Dormicumot adott!) meg "bízza rám" - kössz szépen. :S Kérdeztem, hogy ez most bódítás vagy altatás-e és NEM VÁLASZOLT, és kilegyintett a rendelõbõl, mintha valami fárasztó, akadékoskodó öregasszony lennék, ennyire sajnálta tõlem azt az egy megnyugtató mondatot, amitõl most nem lennék 1 hete idegbeteg.
Azt mondjátok meg légyszi, hogy ha csak "bódítanak", akkor egybõl hazamehetsz utána? Mert annyira hajlandó vt válaszolni, h nem mehetek haza a vizsgálat után egybõl. Ha ezt tudnám, lenne támpontom.
Ugye ha behívnak és nem jön külön altatóorvos, akkor tuti, hogy csak "bódítani" akarnak? (mert akkor veszem a nyúlcipõt az biztos. A legfélelmetesebb a gondolat számomra ez a "fél-állapot", h részben észnél vagyok, felfogom mi történik velem, de nincs kontrollom.)
Másik kérdésem: Endostar elõkészítõ milyen, mennyire kínoz meg?
Harmadik kérdésem: baj-e, ha a biztonság kedvéért hamarabb pucolom ki magam, nem közvetlenül a vizsgálat elõtt? Pl. nem elõzõ nap este, hanem elõzõ nap reggel? (Ha utána természetesen semmit nem eszek)
Szerkesztette: Sa-ni (2010-01-25 13:45)
Nincs jelen
#940 2010-01-25 14:03
- Melcsi_
- Tag
Hali Sa-ni!
A "kicsit elkábítjuk" egyértelmûen bódítást jelent! Kapsz egy szurit amitõl elkábulsz, vagy sikerül tõle elaludnod vagy csak annyira üt ki, hogy magadnál vagy meg nem is de nem szenveded annyira a vizsgálatot mintha semmit se kapnál. Altatáshoz persze kell aneszteziológus! Komplikáltabb, drágább is.
Ha csak bódítást kapsz akkor se engednek haza egybõl, betesznek egy kórterembe 1-2 órára aludni/pihenni hogy magadhoz térj teljesen..persze gondolom ezt is kórháza válogatja.
Nincs jelen
#941 2010-01-25 14:04
- Geo73
- Tag
Szia Sa-ni,
ha bódítanak, akkor sem engednek el egybõl a vizsgálat után, ha pedig altatnak, akkor pedig garantáltan nem.
Tudomásom szerint bódításhoz sem csak kizárólag Dormicumot adnak, vannak különbözõ szerek, amik különbözõ erõsségûek.
Endostar-lavage-t úgy emlékszem mintha Breki használt volna, de nézd meg a "gyógyszerek-kiegészítõk" topikban!
Kitartás!!!!
Nincs jelen
#942 2010-01-25 14:09
- Breki
- Tag
Az Endostar-al úgy is kell.6 tasakot kapsz kb 2800 forint kb,vizsgálatot megelõzõ napon reggel a leirtak szerint 4 tasakot feloldasz vizben,azt 15 percenként 2 decijével megiszod,utána este a maradék 2 tasakkal ugyanez,és mellette még amenyitt tudsz sima vizet.Az ize kicsit olyan mintha sos vizet innál,de kipucol rendesen.Engem nem kinzott meg.
Kábításnál tudatában leszel a dolgoknak,olyan mintha lehúztál volna pár felest,nekem 2x csinálták ugy,nem volt gondom egyszer sem,nem volt fájdalmas.A másodiknál én is nézegettem a monitoron merre kavirnyászik bennem.
Nem szivesen altatnak tükrözésnél,ha nem muszáj,mert ugye drága....altatóorvos,stb...
Hazamehetsz bódítás után,ha van kisérõd,amúgy nem szokták engedni.Nekem Kecskeméten meg is mondták,ha nem jön kisérõ,be se adják.
Szerkesztette: Breki (2010-01-25 14:11)
Nincs jelen
#943 2010-01-26 00:40
- hyper
- Tag
Sziasztok!
Ma utalt be a gasztroenterológusom vastagbéltükrözésre. Olvastam nagyon sokat ezt a fórumot, de annyira vegyesen vannak vélemények, hogy semmi tapasztalatot nem tudok levonni és jövõhét hétfõn megyek és elképzelhetetlenül parázom tõle. Olvastam h befolyásoló tényezõ a fájdalomban ha vékony az ember.. hát én eléggé az vagyok:( Mindenesetre fõ oknak mindenki az orvost/helyszínt mondta.
És arról szeretnék érdeklõdni, hogy valakinek valamilyen tapasztalata van-e a klinikákon történõ tükrözésrõl (ott a szentkirályi utcánál lévõ) azon belül is Dr. N. Annamária doktornõvel kapcsolatban, vagy csak magával a hellyel (altatás, bódítás, milyen lehetõségek vannak)?
21éves vagyok, 187cm, 57kiló és ezek az adatok miatt igen csak félek...légyszíves segítsetek ha tudtok!
elõre is köszönöm
Szerkesztette: hyper (2010-01-26 00:44)
Nincs jelen
#944 2010-01-26 07:06
- t.gizella
- Tag
Az,hogy fáj-e a tükrözés,függ a bél anatómiájától(mennyire kanyargós,ezt még elsõ alkalommal nem lehet tudni),van-e gyulladás,a vékony testalkatúakat állítólag jobban megviseli,függ az orvos gyakorlottságától,a nõvérek segítõkészségétõl.Tehát összetett dolog.Szerintem az a tuti,ha kérsz valamit,persze ha hajlandóságot mutatnak ott rá,ahol csinálják neked.Nekem kétszer csinálták natúr,szilárd elhatározásom,hogy mégegyszer így nem fog megtörténni velem ez a vizsgálat.Persze van olyan is az ismeretségi körömben,akinek meg sem kottyant(ezek mind kövérek,és nem volt gyulladásuk).Persze az is tény,hogy még nem halt bele senki,de ha többször sor kerül erre a vizsgálatra érdemes elgondolkodni.Remélem nem riasztottalak el,sok sikert!
Nincs jelen
#945 2010-01-26 11:36
- Sa-ni
- Tag
Úrég. Nagyon félek. Én nem akarok bódítást én se kép se hang altatást akarok mint a múltkor!
Köszönöm az információkat!
Én felhívom a dokimat és ezt letisztázom vele. Basszus NEM vagyok hajlandó bekockáztatni, hogy ne legyen teljes filmszakadásom, és igenis megérdemlek annyit, hogy efelõl biztosítson. (Mondom a legjobban a fél-állapottól félek, mert akkor még fel se tudok pattanni és elmenekülni...) Soha többet nem hagyom kilegyinteni magam - de az ember úgy össze tud zsugorodni egy lekezelõ orvostól, pedig istenem, én amilyen nagypofájú voltam a betegségem elõtt... :( Nehogymár egy nyüves kérdésre ne válaszoljon, hogy jön-e aneszteziológus. Elhiszem, hogy komplikált -. nekem is az volt 10 ezer ft-ot fizetni egy vizsgálatért a magánrendelõjében.
Mit csináljak, nyomjak a kezébe a kórházban egy borítékot? (Soha ilyet nem csináltam, nem tudom, hogy "illlik" - ha ha ha)
Én is vékony vagyok (egyre vékonyabb :S ) és valószínûleg van gyulladásom.
Nincs jelen
#946 2010-01-26 11:45
- én
- Tag
Sa-ni! Ha már magánrendelõbe mentél, elvárható lett volna, hogy bõvebben tájékoztasson a doki. Hajts rá és ragaszkodj az altatáshoz!
Nincs jelen
#947 2010-01-26 14:38
- ditke
- Tag
Sziasztok!
Nekem nem jött fel a sav,állandó hányingerem volt sokat fogytam ,a kajától undorodtam.Pedig quamatelt szedtem,most controlocot szedek ami úgy látszik bejött.Ezek szerint mindenkinek másképp jelentkeznek a tünetek.Azt megfigyeltem akinek a beleivel gond van, a többi belsõ alkatrész is megbetegszik (epe,hasnyálmirigy,gyomor,vese) Sajnos tapasztalat!!
Jobbulást :ditke
Nincs jelen
#948 2010-01-26 15:03
- Sa-ni
- Tag
Nekem a savra Zantacot írtak, de nekem a gyomorsav nem volt nagy mértékû.
Hát ez úgy volt, hogy a magánrendelõben kedves volt, de aztán a kórházba rendelt be, ott meg 3 órahosszát váratott holott a többi orvos elõre szokta venni a magán betegeket, aztán meg rövidre fogta nagyon (2 perc adminisztráció és csá) flegma volt. Ki kéne találni valami ürügyet amivel megkeresem és mellesleg rákérdezni az altatásra, vagy nem tudom... Félek, mert ha magamra haragítom, belesz.rik a problémámba és nem gondolkodik el rajta, de nem igaz, hogy nem lehet megérteni, hogy egy nem éppen stramm fiatal nõ fél és nem akarja ezt éberen elszenvedni... :( (amúgy ha nagydarab koros férfi lennék én akkor se akarnám, szerintem mindenkit megilletne a humánus bánásmód...) vagy rettegni 2-áig és ha nem jön az aneszteziolóus, kereket oldani. Annyira félek, hogy az nem igaz.
Szerkesztette: Sa-ni (2010-01-26 15:07)
Nincs jelen
#949 2010-01-26 15:33
- én
- Tag
Sa-ni! Elõre gondolkodj, elõtte keresd föl. Képzeld milyen jó történet, hogy végig csinálod a hashajtást, aztán bemész rettegve és miután nem jön az anesztes, akkor kereket oldasz. Hát én ezt nem csinálnám. Hívd föl és beszélj vele! Légy bátor!
Nincs jelen
#950 2010-01-26 17:07
- zolcsi
- Tag
Az altatás függ az orvosod pozíciójától.Ha könnyen elintézi és jó beosztása van mindenki a szavát lesi akkor könnyû dolgod van.Ha nem olyan egyszerûen intézi akkor inkább bódítást javasol.Valamint állapotfüggõ is.Nekem két sikertelen tüki után jött az altatás.Akkor már rendesen gyulladt voltam.
Nincs jelen