#951 2010-01-26 17:30

hyper
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Tükrözés altatásban

Sa-ni!
Én elsején megyek elsõ alkalommal életemben, és elképzelni nemtudod, én is hogy rettegek már tõle:S:S Fõleg, hogy aki csinálni fogja hétfõn, azt a doktornõt még az életben nem láttam, sõt beszélni se beszéltem vele soha. Ott hétõn lesz az elsõ tesséklássék alkalom. Iszonyú...
Amugy tényleg senkinek sincs semmi tapasztalata a Klinikák II.-esen történõ tükrözésrõl?:/

Nincs jelen

#952 2010-01-26 19:05

Marcipán
Tag

Hyper!
Melyik II.-es klinikára gondoltál? Írd meg, mert így a segítség azoknak is, akik ott voltak tükrözésen és egyszerûbb neked is segíteni.

Nincs jelen

#953 2010-01-26 19:09

hyper
Tag

Ami ott az Üllõi út - Mária utca - Szentkirályi utca- Baross utca négyszögén belül van. Ott átlósan szembe az iparmûvészeti múzeummal. Asszem ott van a szemészet is meg minden. És nekem majd a szentkirályi utca bejáratán kell bemennem dr. Németh Annamáriához.
  Akkor így pontosítva érdeklõdnék tapasztalatok után ha van:)
köszönöm

Nincs jelen

#954 2010-01-26 21:11

Sa-ni
Tag

Köszi Nektek! Igazad van, "én", nem lenne praktikus...  Fõorvos amúgy.

Nincs jelen

#955 2010-01-26 22:13

Marcipán
Tag

Hyper!
Tehát SOTE II.bel.
Mire vagy kíváncsi???? Kb-3-4 vagyunk tutira, akik oda járunk.
A dr-nõt egyébként nem ismerem.

Nincs jelen

#956 2010-01-26 22:15

hyper
Tag

Arra, hogy ott szoktak-e bódítást, ne adj isten altatást alkalmazni ha kéri  az ember, mert hihetetlenül félek tõle, és ez az egyetlen reménysugaram:S

Nincs jelen

#957 2010-01-27 08:14

Marcipán
Tag

Igen. Szoktak.
Ha altatást is kérsz, akkor azt a dokival elõre meg kell beszélni.
Nekem pl. felajánlotta a doki. Dokija válogatja.

Nincs jelen

#958 2010-01-27 11:08

hyper
Tag

Nah most nagy kõ esett le a szívemrõl:) Köszönöm:)

Nincs jelen

#959 2010-01-27 12:15

Marcipán
Tag

Mikor mész?
És a fent említett dr-nõ fog tükrözni??

Nincs jelen

#960 2010-01-27 12:54

hyper
Tag

Hétfõn reggel fél9-re.
Igenigen, Õ. De úgy hallottam, hogy igen neves, mármint nagyon sok publikációt irt már az ibs-rõl, chron-ról stb, és Õ is ott a SOTEII.-ben az adjunktus, úgyhogy nagy reményeket fûzök hozzá:D
De azért persze félelem is befigyel nem kicsit:)

Nincs jelen

#961 2010-01-27 14:00

Sa-ni
Tag

Most a Dormicum az altató vagy bódító szer? Mert attól nekem múltkor rendes filmszakadásom lett. Aneszteziológus adta be.

Nincs jelen

#962 2010-01-27 14:49

aiolosz
Tag

Sa-ni írta:

Most a Dormicum az altató vagy bódító szer? Mert attól nekem múltkor rendes filmszakadásom lett. Aneszteziológus adta be.

A Dormicum rövid hatású elaltatószer, ami javallt az alábbi
indikációkban:
Felnõttek:
Lokál anesztéziában vagy anélkül végzett diagnosztikus vagy
terápiás beavatkozáshoz szedáció céljából etc.

Az adagokat az alkalmazási elõírat részletezi.
Lassan kell beadni: 1-2,5 mg im. vagy iv. 10 mp alatt.
A gyógyszer a beadás után 2 perccel kezd hatni.

A beadás után minimum 3 órával bocsájtható el a beteg a kórházból.

Beteg tudomására hozandó:
12 óráig ne vezessenek jármûvet, ne kezeljenek gépeket és ne
fogyasszanak alkoholt.

Nincs jelen

#963 2010-01-28 03:48

momo65
Tag

Sziasztok!
Nekem megcsinálták tegnap, itthon vagyok, ez az altatás kiútött rendesen, de legalább nem tudtam semmirõl.
Soha, semmilyen körülmények között nem engedném altatás nélkül.
Utólag a betegszállító fiúval jót nevettünk, mert amikor kihozott, szólt, hogy ébredezzek, de állítólag mondtam neki, hogy ne beszéljen velem így, mert úgy is az autópályán vagyunk, hagyjon aludni, aztán sírva fakadtam :).
Aztán még vagy fél óráig sírtam . Este hazahozott a férjem, de nagyon gyenge vagyok. Hál istennek tiszta voltam, a kórházban kapott, teába kevert , teljesen íztelen valamitõl kipucolódtam. Reggel kaptam még két beöntést, aztán kiültem a folyosóra nézelõdni, mert nem bírtam a szobában meglenni. Onnan szó szerint futva mentünk a nõvérkével, azt sem tudtam hová. De oda mentünk.
Nagyon-nagyon rendesek voltak. Le a kalappal, a MÁV Gasztro dolgozói elött.
A dokimat meg egyszerûen imádom. Nyugodt, mindíg mosolyog, higgadt, mindent meg lehet vele beszélni. Egy tündér. Tiszta szívvel ajánlom mindenkinek.

Nincs jelen

#964 2010-01-28 10:51

Bea21!
Tag

Sziasztok!

Én tegnap estem át a vastagbéltükrözésen, amit 1 éve halogattam a rémtörténetek miatt. Állandóan fáj a hasam, ami már annyira megvisel, hogy úgy döntöttem muszáj átesnem rajta.
Ismerõs orvos ajánlott egy kíméletes doktornõt. Tényleg az volt. Egy tündéri asszisztensnõ volt mellette, akin nagyon sok múlik. Bárcsak ilyenek lennének mindenhol az eü.-ben. Na ez sajnos csak álom :(
Én bódítást kaptam ( dolargan+dormicum+atropin), amitõl egyáltalán nem bódultam el. A fájdalmakat biztosan mérsékelte, csak nincs összehasonlítási alapom, mert ez volt az elsõ. (Remélem nagyon soká lesz vagy inkább soha másik.)
Nagyon kanyargós volt a bélrendszerem, fel is akarták adni, de végül sikerült a léphajlatos részen átjutni és az egészet átnézni. Kb. 1 óra volt, amit minkettõjüknek köszönhetõen jó néhány erõs görcsöt leszámítva kibírtam.
Utána haza is vihettek, mert nem volt semmi szédülés. Itthon volt néhány kellemetlen órám a bennmaradt levegõ miatt, de végre ezen is túlvagyok.
A diagnózis a vég- és szigmabelet érintõ gyulladás, persze biztosabbat a szövettan után.
Bátorságot és sok erõt kívánok mindenkinek, aki még elõtte van!

Nincs jelen

#965 2010-01-28 18:35

Marcipán
Tag

Hyper!
Még annyit, hogy nagyon kedvesek az asszisztensek.
Legalábbis velem nagyon rendesek, türelmesek voltak. Látták rajtam mennyire parázom.
Majd légyszíves egy "élménybeszámolót" mindenképp írjál!
Addig is kitartást!

Nincs jelen

#966 2010-01-28 21:16

hyper
Tag

Köszi, egyre inkább megnyugtatóak az infok:)
írok majd persze! Csak addig éljem túl:D

Nincs jelen

#967 2010-01-29 17:37

hyper
Tag

"Fleet phospho soda" mennyire katasztrofális?... Mert hallottam olyat aki szerint ennek kb sprite ize van, és nem is olyan rossz, de ezt nehéz elhinni:D
És az mennyire igaz h a tükrözés elõtt lévõ tisztítás majdnem olyan, vagy akár rosszabb is mint a tükrözés?:D
Már csak 3at kell aludnom, és itt a nagy nap és asszem kezdek egyre jobban berezelni:D

Nincs jelen

#968 2010-01-29 18:09

Melcsi_
Tag

Hyper, én októberben használtam tükrözés elõtt, engem nagyon megviselt, sõt, az elsõ üveg negyedét birtam csak meginni és utána folyamat már bármit is adtak a nõvérek hashajtónak mindent kihánytam :( Borzalmas íze van! De nem mondom hogy más ne tudná meginni, az én favoritom az X-prep75...ami akkor sajna nem volt elérhetõ.

Nem tudjátok azóta van a gyógyszertárakban?

(persze isten ments h az elköv. 1 évben tükrözzenek....)

Nincs jelen

#969 2010-01-29 18:48

hyper
Tag

Neeeeeeee O.o
Akkor nem sprite..:(
Én is már dokinál az itt végigolvastak után akartam kérdezni, h X-prep75-vagy vmi mással nem lehet-e helyettesíteni, és erre azt mondta h nemigen, mert nem olyan hatékony, azoknak az alkalmazásával kb 90%ban még kell egy beötés a vizsgálat elõtt...:S
hajj, asszem sehogse kéjutazás ez a kezelés....:S
Amugy akkor olyan kérdésem lenne,hogy akkor mivan, ha nekem vasárnap kell ezt a tisztitást megcsinálni, és ugye aznap kiderül, h én se tudom meginni,sõt akár ki is hányom, és emiatt nem tudom magam kitisztitani rendesen, és mivel vasárnap van más segitséget nem kérhetek hétfõn reggel meg már tükrözés?:/

Nincs jelen

#970 2010-01-29 20:16

ditke
Tag

Szia Melcsi!
Karácsony elõtt tükröztek,ajánlott az orvos valami szörnyûséget,de túl drágának találtam.Így a kezembe nyomtak egy zacskó valamit,ami végül is felbontatatlan maradt.Sikerült beszereznem az X-prep 75-öt,minden simán ment az orvosnak nem szóltam,hogy mást használtam,tökéletesen ki tisztultam! Valóban egy darabig nem lehetett kapni,most ismét van!!
Jobbulást:ditke

Nincs jelen

#971 2010-01-29 21:20

Judusz
Tag

Sziasztok Fórumozók!

Két éve írtam utoljára, de azóta is figyelemmel kísérem a kérdéseket. Engem többször, több helyen ( fõváros, illetve vidéki kórház) vizsgáltak. Több gasztro ill. colonoscopián vagyok túl, és bátran állíthatom mindenkinek, hogy igenis mûködik altatásban. Nem bódításról, hanem rendes altatásról van szó. Hétfõn éppen gastroscopián voltam, fél 9-re volt idõpontom. Még szerencse,hogy 8-ra odaértem, mert az aneszteziológus már várt rám. A laborokat õ vette le a branül bevezetésével együtt, tehát nem volt külön macera vele. Sõt még azt is megkérdezte, hogy aludni vagy csak bódulni szeretnék, de én ragaszkodtam az altatáshoz. Nem is volt ebbõl semmi vita. Elaltatott, és a vizsgálat végén felkisért a kórterembe, ahol még 2 órát pihennem kellett. Jártam már a sokat emlegetett MÁV ill. jogutódja kórházban, a Bajcsyban, legutóbb pedig egy vidéki városi kórházban, de bizton állíthatom, hogy minden betegnek joga van a fájdalomcsillapításhoz, illetve a fájdalommentes vizsgálatokhoz. 5-én megyek colonoscopiára, szintén altatásban. Ragaszkodjatok a jogaitokhoz, azt gondolom a sokat kritizált "paraszolvenciát" úgyis odaadjátok a doktorotoknak, ne rohangáljunk százezrekért magánkórházakba. Higgyétek el a nagy szaktekintélyek mezei kórházi osztályokon dolgoznak, és emberbõl vannak. Mindenkivel meg lehet beszélni a kéréseket, aki pedig erre nem reagál, vagy kitessékel azoktól mit vártok? A diagnózis közlésére ennél több idõt fog fordítani? Hát biztosan nem. Ne féljetek határozottak lenni, illetve nem leragadni egy olyannál aki nem figyel rátok.

Nincs jelen

#972 2010-01-29 21:20

Melcsi_
Tag

Ditke szió! Köszi, ez "szuper" hír....öröm az ürömben...mert ugye egyikünk se kívánja ezt a betegséget :(

Hyper! X-prephez én 1 beöntést kaptam anno, túlélhetõ, rosszabbra számítottam, nyugi! :)
Viszont mivel Fleet-et úgy ahogy volt kihánytam...és utána már mindent akkor már 3 beöntést kaptam..nah az már XAR volt, és így se tisztultam ki, de a vizsgálat azért sikeres volt. (súlyos CU sigma érintettséggel)

egy kis OFF
Sokan féltek a bódítástól és altatást akartok. Mivel már 2 bódításos tükrözésen túlestem elmondhatom h van némi tapasztalatom és egyébként mindkettõt máshogy reagáltam le, elsõnél full kiütõdtem, teljes filmszakadás...másodiknál sztem félig meddig magamnál voltam, fájt is és úgy emlékszem h végig ordibáltam egészet h elég, hagyják abba, de doktornõ meg nõvérek is azt mondták h meg se mukkantam....

Pont ilyesmirõl néztem meg a héten egy filmet aminek a címe Éberség....nagyon jó! Pont arról szól, hogy évente több mint 21 millió embert gyógyítanak altatásban többségük nyugodt álomba merül nem is tudnak semmirõl. Azonban 30ezer betegnek nincs ilyen szerencséje. Õk képtelenek elaludni, olyan állapotba merülnek amit tudatos álomnak nevezünk. Teljesen megbénulnak, nem képesek segítségért kiáltani, pedig ébren vannak...

Durva a film, kicsit deja vu érzésem is lett... ijesztõ volt...ajánlom mindenkinek!
ON

Nincs jelen

#973 2010-01-29 21:24

youlcsi
Tag

sziasztok!
hát túl vagyok rajta...
colon a bódítás mellett is piszkosul fájt... DE: eddig azt mondtam, hogy ilyen fájdalommal is inkább 10 colon, mint 1 grommet berakás... B@sszus! inkább 10 grommet, mint még egy gastroscopia bódítás nélkül!!! azt hittem, ott halok meg :o

Nincs jelen

#974 2010-01-30 19:06

Sa-ni
Tag

Na Melcsi ettõl félek én... Írjatok még ilyen jó rémsztorikat, kedden megyek :S És édesanyám azt tanácsolta, ne idegesítsem fel az orvost, így nem hívtam fel... Utálom, hogy úgy kell az orvosokkal viselkedni, hogy "elnézést, hogy élek", még magánbetegként is.
Úgy döntöttem adok neki még pénzt, hogy rendesen elaltasson (és ne bódítson)

Pénzt hogy szokás odaadni? Elõtte? Utána? Kezébe nyomni? Zsebébe dugni? Sose csináltam ilyet...

Mindegy, lesz, ami lesz, mert úgyis az az igazán undorító, ahogy élem a mindennapjaimat.
A Fleet az kegyetlen szar, kit érdekel az íze, de én már bõgtem múltkor, úgy fájt, ahogy éjszakába nyúlóan erõltette a belemet a forró víz. Nem kell talán annyi vizet inni, mert akkro még rosszabb. Annyit meg kell, amennyi rá van írva, de ne a maximumot szerintem...
Most Endostart mondott az orvos.

Nincs jelen

#975 2010-01-30 19:38

momo65
Tag

Sa-ni !
Szerintem meg feltétlenül hívd fel, mert ha altatás nélkül nem akarsz nekimenni (amit maximálisan megértek), akkor ne is kezdj bele a hashajtásba). Értsd meg, ehhez jogod van. Ha ezért megharagszik, akkor nem érdemli meg, hogy hozzá járj.
Amennyiben gondolod, megadom az orvosom elérhetõségét, nála biztos el leszel altatva.
A pénzt illetõen: én utólag adtam borítékban (mikor megkaptam a leletet).
Üdvözlettel, Momo.

Nincs jelen

#976 2010-01-30 19:39

hyper
Tag

Forró víz? Sa-ni rám meg te hoztad a frászt én meg hétfõn megyek, holnap meg fleetezek... De már most összeszartam magam:/
Ez a pénzes dolog engem is érdekel, mert én is elakarom érni mindenáron az altatást, amúgy én is magánbeteg... De kb asszem ugyanúgy leszarnak az orvosok szóval kellhet nekik az "ösztönzés"...nah de hogy?
Kajak már veszettül félek a holnaptól is. Gyerekek tudtok biztatni ezzel a Fleetel:D:D
Sa-ni, egyébként lehetne-e egy olyan indiszkrét kérdésem, hogy elárulnád az alkatod korod sülyod magasságod, csak hogy tudjam mire számíthatok a fleet-tõl, mert olvastam hogy ez is befolyásolja. Én 21 185cm 56kg...:S

Szerkesztette: hyper (2010-01-30 20:39)

Nincs jelen

#977 2010-01-31 09:16

hyper
Tag

No most ment le az elsõ fleet, az ízével nagy gond nincs, kb gond nélkül lement, de már most 5perc után így konkrétan remeg a gyomrom mint egy kocsonya:D jó buli lesz a mai nap... csak optimistán:D

Nincs jelen

#978 2010-01-31 21:29

Ede
Tag

hyper! Kitartás! Már nincs sok hátra!
Legyen közel a slo...

Nincs jelen

#979 2010-02-01 15:39

hyper
Tag

Nah túl vagyok rajta:)
Azt kell mondanom, óriási mázlim volt:) Sikerült kibuliznom az altatást:D Nah jó, elõször bódítani akartak, csak úgy féltem hogy remegtem mint egy nyárfalevél, ezért megsajnáltak:P viszont igy se ment komplikáció mentesen, mert állítólag, mikor már kifele huzták az eszközt én hirtelen felriadtam, felültem, kitéptem magamból a vénámba szúrt tût és ki akartam menni wc-re:D Azt mesélték, hogy még a kinn várakozó apukámat is be kellett hívni, hogy lefogjanak:D De aztán visszaaludtam, és én sokra nem is emlékszem belõle:D Ami megmaradt,az az általam kitépett tû helyén egy óriási fájdalmas bevérzés, nah meg mivel még a fele az endoszkópnak bennem volt, mikor hirtelen felültem... hát jah, mondhatni érzem a végbelem,nemgyengén fáj...:S Igazából így egy kicsit viccesebb emléknek marad meg, de hogytöbbet be nem vállalom az 100. A Fleet-el meg nekem semmi bajom nem volt:) Minden mellékhatás nélkül tette a dolgát:)
Most épp felhõtlenül boldog vagyok hogy túl vagyok rajta:)

Nincs jelen

#980 2010-02-02 00:37

Sa-ni
Tag

Sajnálom Hyper h beparáztattalak, örülök, h Téged nem kínzott meg a fleet! Ez az Endostar egy fokkal humánusabb de csak egy fokkal - hiába mta az orvos, h 6 óra alatt lezajlik, hát én már 11 óránál tartok :S De akkor nyilatkozok majd érdemben  ha tutira abbahagyta végre. A Fleettõl nem forró víz lehetett hanem csípett és azt éreztem forrónak. Itt nem volt ilyen, illetve csak enyhébben, de 1tõl 7ig arra is alig tudtam leszállni a budiról h a köv adagot megigyam. A fleettel azért vtak szünetek.
Nagyon kivagyok, rettenetesen félek, h csak bódítanak és nem altatnak. De féltem attól is h felidegesítsem az orvost... :S Bár lenne úgy, mint múltkor, problémamentes filmszakadás... Holnap rákérdezek és ha nem altat be, hát a kipucolásnak hála, lesz 1-2 jobb napom :) Én anélkül nem megyek bele de már most egy félhulla vagyok , félek, hogy nem tudok majd elég határozott lenni - de hátha pont ezért "sajnálnak" majd meg, ki tudja. (Vállalom h utána a viccosztályon ébredezek, ha a colonoscopiától való páni félelmet elmekórtani esetnek tartják - csak altassanak el :D)
A pénzt pont ezért igyekszem majd ha lesz jó alkalom elõre odaadni.

Szerkesztette: Sa-ni (2010-02-02 00:39)

Nincs jelen

#981 2010-02-02 18:10

Sa-ni
Tag

Itt vagyok, élek, nem is vagyok magam alatt. Nem altattak, bódítottak. Hülyének néztek. De mindegy, nagy fájdalmat nem éreztem. Sajnos egy cseppet sem kábultam be. Nem is értem, minek vittek fel az osztályra, teljesen éber voltam. Mégis szinte jobban megviselt a rohadt endostar (visszavonom, hogy humánus - aha nagyon a vizsgálatra nem bírtam bemenni mert még másnap délelõtt is wc-re jártam, szörnyû volt) Most meg a gáz/vér nem hagy nyugton pedig lefeküdnék már a francba. Ja, makroszkópikusan látható eltérést a vizsgálat nem igazolt. OK, ez tök jó, de akkor mi a ... bajom van?????  :(

Nincs jelen

#982 2010-02-02 23:03

hyper
Tag

Sa-ni nekem is ugyanez... Semmit se találtak... Ezekután még mindig nem tudom miszösz bajom van...:/

Nincs jelen

#983 2010-02-03 12:35

Sa-ni
Tag

Még meg kell várni a szövettant, hogy biztos legyen. Persze, hogy örül az ember, hogy nem IBD, vagy ilyesmi, de annak meg nem, hogy vállalkozik erre a szörnyûségre, és akkor nem találják meg vele a panaszai okát ill. a lehetséges gyógymódot. (és még ki tudja minek fogják kitenni - vékonybél tükrözés? :S )  Nekem azt mta az orvos, nem csak IBD-t mutathat ki ez a vizsgálat, hanem sok minden mást.
Mondjuk annak rohadtul örülök, hogy nem colitis. Már voltam annak minõsítve, és szörnyûek azok a beöntõk, példának okáért. :S

Az orvosnak nem adtam oda a pénzt, nem érdemli meg, becsapott, nem hívott aneszteziológust, és direkt nem világosított fel, hogy ne balhézzak, vagy nem tudom... S Azért nem léptem le, mert félreérthetõen beszéltek e gyógyszer hatásairól. meg mert kib...ott gyenge voltam alig éltem, meg mert édesanyám aki elkísért kétségbe volt esve, hogy ha nem csinálom végig, nem lesz kihez mennünk, és igaza van) Utálom ezt a lekezelõ autoriter stílust, ezt az "akkor beszélhetsz ha kérdezlek"-dolgot... Az elõzõ orvosom nagyon humánus volt és kedves, viszont tény hogy nem gyógyított meg. És persze találkoztam a legrosszabb kombinációval is: lekezelõ/kiabálós ÉS nem gyógyít meg.
Mindenesetre az ember baromira ki van szolgáltatva.

Nincs jelen

#984 2010-02-03 13:08

én
Tag

Sa-ni! Off A lekezelõ-kiabáló tipusú doki a legrosszabb fõleg ha még meg se gyógyít. Borzasztó! On

Szerkesztette: én (2010-02-03 13:08)

Nincs jelen

#985 2010-02-06 18:32

Judusz
Tag

Sziasztok!
Olvasom a különbözõ hashatókkal való tapasztalatotokat. Szerintem én eddig minden létezõt kipróbáltam. A Fleet vitte a pálmát! Hasmenésem nem volt ugyan tõle, de kitartóan hánytam 2 napon át. Nekem pénteken csináltak colonoscopiát ismét, vagy 20-szor. Nem kaptam elõtte,csak elõzõ nap 1 pohár íetlen löttyöt, estére pedig egy phenolphtalein tablettát. Eddig ez volt a laghumánusabb elõkészítés. Pénteken reggel mondta a doki, hogy nem tudja a pontos idõt, mikor is lesz a vizsgálat, attó függ az anesztesek mikor jönnek ki  mûtõbõl. Na itt már totál megnyugodtam. Igaz írigyeltem a többieket, hogy mindjárt reggel túleste az egszen, de ez van ha az embernek kívánsgai vannak.Azért 2 körül már kezdtem türelmetlen lenni. Fél háromkor berohant a doktor, hogy gyorsan menjek, most szünet van a mûtõben. Lementem, ott feküdtem ahogy illik, anesztes még sehol. Aztán nyílt az ajtó, és biztos a sors keze vagy nem tudom, megjelent egy nagyon régi kedves ismerõsöm (aki velem egy korú, és ellenkezõ nemû), hogy õ jött altatni. Hát komolyan. Olyan cikinek éreztem a dolbgot, de csak összenéztünk és röhögni tudutnk. Ha valaki lát biztos nem gondol normálisnak, hogy amíg más parázik a vizsgálat elõtt, én csak röhögök. Na a vénaszúrásnál már voltak gondok. Sosem sikerül, miért pont most lett volna jobb. Mondtam is a doktornak,hogy ne kínozzuk egymást, mindig a nyakamba szokták szúrni a branült. A 3. próbálkozás után belátta. Csak elfelejtettem neki mondani, hogy nekem a dormicum egyáltalán nem hat. Belém nyomott egy ampullát és várták a csodát, hogy majd abbahagyom a beszélgetést. Kaptam még egyet, semmi. Meg is kérdezték nem álmosodom-e, mondtam nekik, hogy nem is fogok. Na akkor kaptam mást, onnan kezdve filmszakadás. Sajnos nekem itt kellett maradnom, de nem az altatás miatt. Attól ugyanannyit kellett volna csak pihennem mint akit bódítottak. Találtak valamit, amit argonplazmával kezelgettek,( ezt is az anesztes mondta csak) de bõvebbet nem tudok, mert tegnap mire felébredtem már nem volt itt a doki, ma meg szombat van. Majd hétfõn okosabb leszek.
Kitartást mindenkinek aki készülõdik csak!

Nincs jelen

#986 2010-02-20 13:33

barackvirág
Tag

Sziasztok!
Meg szeretném kérdezni, hátha valaki tudja, h MR vizsgálattal nem lehet-e kiváltani a tükrözést?

Nincs jelen

#987 2010-02-20 13:57

barackvirág
Tag

Csak azért kérdeztem, mert engem az orvos elõször MR-re küldött, és mivel ott nem találtak semmit, azt mondta nem kell mennem colonoscópiára.Hashajtót írt ki.

Nincs jelen

#988 2010-02-20 14:00

Breki
Tag

Ki lehet,van virtuális colonoscóia,de ha az pozitiv lesz,akkor ugysem kerülöd el a rendes tükrözést,mert mintát kell szedniük szövettanra.A másik,hogy a virtuális nem tudja észrevenni az apróbb dolgokat,vagy enyhe gyulladást,más ha az orvos a saját szemével látja a dolgokat.
Másik,sógornömnek csináltak colonoscópiat,teljesen ép volt minden,se gyulladás,se semmi,de ez a doki akkor is szed mintát,ha mindent jónak lát,és láss csodát,Limfómát,és Crohn-t igazolt a szövettan,azt felküldték Szegedre is,ott a limfómát kizárták,de a Crohn megmaradt.Vannak ilyen érdekes esetek....

Nincs jelen

#989 2010-02-20 14:18

barackvirág
Tag

És milyen tünete volt a sógornõdnek?

Nincs jelen

#990 2010-02-20 14:52

Breki
Tag

láz,és fogyás,diszkonfort,semmi más

Nincs jelen

#991 2010-02-20 15:33

barackvirág
Tag

Értem.És még azt szeretném megkérdezni, ha valaki du 5-re megy colonoscópiára,elõtte való nap ehet szilárdat, vagy csak levest?Fleet mellett.

Nincs jelen

#992 2010-02-20 16:12

Szuszidi
Tag

Barackvirág a Flett gyenge szar a sós víz az igen, az ütõs. Ne egyél csak leves lét már elõtte való napon. Söt ha mész tükire kérsz beöntést s az kipucol a Flettel együtt.
Legyen szép napod!

Nincs jelen

#993 2010-02-20 16:23

barackvirág
Tag

Hogy-hogy gyenge szar?Ezt kifejtenéd bõvebben?Amiket itt olvastam róla, olyan rémisztõ, nem tûnik gyengének.Még azt is olvastam itt, h van aki csak az elsõ adagot vette be.Azt nem írta, h kipucolta-e.

Nincs jelen

#994 2010-02-20 16:28

Marthuska
Tag

Sziasztok!

Szuszidi! Ittál Te már Fleet-et, mert én igen! Egyáltalán nem nevezném gyengének, sõt...! Engem padlóra tett rendesen!

Barackvirág! Elõtte való nap, inkább már csak folyadék, ahogy Szuszi is írja, de abból rengeteg (nem rostos!). Mivel délután ötre kell menned, feltétlen igyál a vizsgálat napján is (fõleg szénsavmentes ásványvizet), különben minden erõd elhagy. Én ott követtem el a hibát, az orvos szerint, hogy a vizsgálat napján már nem mertem inni, pedig reggel még fontos lett volna.

Nincs jelen

#995 2010-02-20 16:30

Marthuska
Tag

Barackvirág! Lehet, nekem is elég lett volna egy adag! A beöntést pedig otthon is meg lehet csinálni, van kórház, ahol már nem is adják (nem vacakolnak vele)!

Szerkesztette: Marthuska (2010-02-20 16:47)

Nincs jelen

#996 2010-02-20 16:36

barackvirág
Tag

A fleet tájékoztatóján nemtom miért írják, h 1-kor még lehet egy könnyû szendvicset enni?És mennyi fogyással jár egy ilyen elõkészület?Nekem már most is kilátszik minden csontom, utálom magam emiatt.

Nincs jelen

#997 2010-02-20 16:41

Marthuska
Tag

Barackvirág! Sajnos, jár néhány kg átmeneti fogyással! Engem is mindig megvisel a hashajtózás, mert nincs egy dkg súlyfeleslegem sem!:(:( Pont ezért nehéz utána visszaszednem.

Nincs jelen

#998 2010-02-20 16:44

Melcsi_
Tag

barackvirág! Ha visszaolvasol a topikban részletesen olvashatsz a fleet-es élményemrõl... Kitartást!

993-as hsz-t olvasd vissza :)

Szerkesztette: Melcsi_ (2010-02-20 16:47)

Nincs jelen

#999 2010-02-20 16:48

barackvirág
Tag

Néhány kg?És aki már így is mínuszba van az mibõl fogy?5kg-ot fogytam alapból.Elhatároztam, h hízok egy kicsit, és aztán megyek tükrözésre, de nem sikerült egy dekát sem.Ezért most 47kg vagyok.Te mennyi vagy Marthuska?

Nincs jelen

#1000 2010-02-20 16:53

barackvirág
Tag

Csak azt nem tudom, ha én is így járok, akkor mit mondok a dokinak, aki már odarendelte az anesztest is?Bocsi, de nem megyek, mert kihánytam a hashajtót.

Nincs jelen

IBDoktor

Láb