#1151 2010-01-15 16:55
- Tom
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Elõször járok itt
Sziasztok!
A Flavin témához szólnék hozzá.
Én szedtem, szedem a FLAVIN termékeket, és csak jót tudok mondani velük kapcsolatban.Igaz én nem a sima Flavin 7-et szedtem, hanem az erõsebbet.Most a Flavin7+prémiumot szedem, és teljesen jól vagyok, sõt jól voltam mindvégig a kezelések alatt is.Bátran ajánlom mindenkinek!Egy próbát megér!
Ha valakit érdekelnek a részletek, vagy pontosan melyik termékeket használtam szóljon!Szívesen segítek, mert nekem bevált!
Szép napot!
Tom
Nincs jelen
#1152 2010-01-26 17:34
- sibi
- Tag
Sziasztok.
Új vagyok itt nálatok.Már jó ideje olvasgatom a fórumot, de néhányan itt zavarbaejtõen profik vagytok hozzám képest.Én 12 éve vagyok crohnos, decemberben volt mûtétem. Megszabadultam 20 cm tropára ment vékonybéltõl + egy 5 cm-es másik szûkületet a billentyûnél plasztikáztak.
Jó nézni, ahogy sok esetben egymást biztatjátok, tartjátok egymásban a lelket. Szinte úgy éreztem az olvasgatás közben, hogy nekem is jut belõle.
A sok hasznos infóról nem is beszélve.Tegnap erõs felindulásból regisztráltam, mert úgy éreztem egy icipicit én is ide akarok tartozni ebbe a fantasztikus csapatba.Remélem a legtöbben jól vagytok.Aki jól van, kívánom tartósan így legyen,aki nem annyira,annak mielõbbi jobbulást. Majd még jövök. További szép napot!
Nincs jelen
#1153 2010-01-26 19:49
- oroszlan
- Tag
Szia sibi !!
Üdvözöllek a forumon es remellem tünetmentes idöszakod van :-)))
Nincs jelen
#1154 2010-01-28 19:40
- sibi
- Tag
Kedves oroszlán.
Köszönöm, most pocakügyileg egész jól vagyok. Átmenetileg lelkileg vágott padlóra a mütét, az azt megelõzõ néhány hónap kínlódása.Furcsa módon, úgy igazán akkor jött ki rajtam, amikor már túl voltam mindenen, a kórházból is hazajöttem és kezdõdhetett volna a boldog tünetmentes idõszak. Bár a mostani lelkiállapotomhoz gondolom a dohányzásról való leszokás elvonási tünetei is hozzájárulnak.De majdcsak talpra állok.
Remélem te és mindenki más igazán jól van.
Üdv.sibi
Nincs jelen
#1155 2010-01-29 12:44
- Marthuska
- Tag
Szia Sibi! Szeretettel üdvözöllek a fórumon! Nagyon örülök, hogy a bíztatást, és az egymásnak segíteni akarást olvasod ki belõle!:) Fontos, hogy ezt mindig így lásd! Ez a fórum pont ezért van, ez a célja! Én is ezért vagyok itt! Remélem, hogy nagyon sok hasznos információt tudsz gyûjteni, amit a javadra tudsz majd fordítani. A mûtét után kell egy kis idõ, míg talpra áll az ember, a beleknek meg kell szokni a "megrövidült" útvonalat stb. A legfontosabb lépést már megtetted, ami a dohányzásról való leszokást illeti. Sokat ronthat a betegségen! Talpra fogsz állni!
Mielõbbi jobbulást kívánok Neked!
Nincs jelen
#1156 2010-02-06 13:37
- Elizabeth
- Tag
Sziasztok
Crohnos vagyok én is. 54 évesen diagnosztizálták. Már 3-szor voltam lázas. Pár napig39fokos lázam volt.Most utoljára 1hétig tartot de csak 38 fok volt.
Nincs jelen
#1157 2010-02-06 15:26
- sibi
- Tag
Szia Elizabeth
Üdv itt a fórumon. Még én is szinte új vagyok itt.Végre valaki, aki korban közelebb áll hozzám.Ahogy ovasgatok itt, úgy tûnik a legtöbben nagyon fiatalok.Neked hogy sikerült ennyi idõsen crohnosnak lenni? Egy sima magasvérnyomás nem lett volna elég? Bocsi a viccelõdésért.Úgy látszik, te is a lázasodós csoportba tartozol.Én nem emlékszem rá, hogy valaha lázas lettem volna ennyire, még akkor sem ha nagyon sz.rul voltam.Max hõemelkedés, azt meg ki méregeti.Írj még magadról.
Üdv: sibi
Nincs jelen
#1158 2010-02-06 16:20
- én
- Tag
Elizabeth! sibi! Üdv a fórumon. Kérdezzetek, érdeklõdjetek nyugodtan. Mindig lesz itt valaki, aki válaszol, tanácsot ad. Igaz egyébként, hogy a crohn inkább a fiatalok betegsége, de vagyunk itt azért néhányan akik már túl vagyunk a tini koron.
Nincs jelen
#1159 2010-02-07 10:55
- Nita
- Tag
Elizabeth! Üdv itt sajnos a láz és hõemelkedés a betegség velejárója nekem most napok óta este felé rendszeresen jön a hõemelkedés ez pár nap után eléggé ki zudja szipolyozni az ember energiáját. Alogopirynt szabad szedni láz csillapításra! Jobbulást!
sibi! Szívesen kiegyeznék egy magas vérnyomással, ha tudsz valakit aki cserélne erre szólj nekem is :)
Nincs jelen
#1160 2010-02-07 12:36
- sibi
- Tag
Sziasztok.
Elizabeth.Azért a láz az egyértelmû aktivitást mutat nem? Nem kellene a gasztrós dokival beszélni, lehet hogy változtatni kellene a gyógyszereken . Mit szedsz most?
Nita.Hát mit csináljunk, nekünk ki tudja miért ez jutott.Bár amannyire nem tutják, mi ez a nyavaja, lehet találnánk olyan balgát, aki cserélne.Tõlem ha valaki kérdezi,mi bajom van, egyszerûen azt mondom bélgyulladás, mert egyébként magyarázkodhatok egy fél órát. Nem szeretek.
Üdv sibi
Nincs jelen
#1161 2010-02-07 18:51
- Laci54
- Tag
Nita,a magas vérnyomás se egy leány álom a kettõ együtt na az az igazi!
Nincs jelen
#1162 2010-02-15 12:03
- guru25
- Tag
Sziasztok!
Én itt teljesen új vagyok,most regisztráltam.
Holnap kell mennem vastagbél tükrözésre,és nagyon félek.
25éves miskolci fiú vagyok,és még soha nem voltam komolyabb vizsgálaton,sõt,még kórházban sem voltam.
A nyáron egy kirándulás alkalmával ráestem egy tuskóra,és pont a záróizmomat érte nagy ütés.
be is vérzett rögtön.Voltam vele dokihoz,azt mondta,hogy megrepedt belül a nyálkahártya,és nem gyógyul,bár milyen kúpot is ír rá.Székelésnél után sürün vérzik,de nem minden alkalommal és fáj utána.
Novemberben társult hozzá egy tájog is,de a tájogból keletkezett ott egy sipoly is,ami mindig váladékozik azóta is.
Mivel nem gyógyul,most tükrözésre kell nennem.Az orvos colitis-re gyanakszik.
Kíváncsi lennék a véleményetekre,hogy volt-e már valaki itt hasonló helyzetben,és történt-e gyógyulás!
Guru25
Nincs jelen
#1163 2010-02-15 12:32
- guru25
- Tag
Ja...!És mennyi ideig tart ez a tükrözés általában?
Nincs jelen
#1164 2010-02-15 15:08
- Marthuska
- Tag
Szia Guru25! Üdvözöllek a fórumon! A Te betegséged kezdete mindenképpen egyedi abból a szempontból, hogy egy "nagy ütés" érte a záróizmot, ami elindított egy vérzést. A késõbb hozzá társuló tályog, majd sipoly, viszont gyulladásos bélbetegség tünete is lehet, ezért kell most a tükrözés. A vastagbéltükrözés általában 20 percig tart, lehet rövidebb vagy hosszabb. Ez függ a belek állapotától is.
Ha csak az ütéstõl vannak a panaszaid, akkor elképzelhetõ a gyógyulás. Ha viszont benned lappangott már egy gyulladásos bélbeteség, ami az ütéssel kapcsolatosan került felszínre, akkor állandó kontrollra lesz szükség.
Hogy mennyire gyógyíthatók a panaszaid, azt a türközés eredménye fogja eldönteni.
Kitartást és mielõbbi jobbulást kívánok! Várjuk az eredményt!
Nincs jelen
#1165 2010-02-15 15:39
- guru25
- Tag
Köszönöm a gyors választ,Marthuska!
Bár csak holnap ilyenkor lenne!Már rég túl lennék rajta.
De mihelyt megvan az eredmény,tudatom veletek is.
Üdv:guru25
Nincs jelen
#1166 2010-02-15 21:05
- sibi
- Tag
Bátorság. Túl leszel rajta éskívánjuk, hogy negatív legyen.
Üdv sibi
Nincs jelen
#1167 2010-02-16 18:03
- oty
- Tag
Sziasztok!
Én egy 30éves crohnos vagy colitiszes fiú vagyok a vizsgálat után néha ez néha az.10éve vagyok beteg,2évig nem volt gondom vele,utána jöttek a gondok,láz,léptályog,májtályog,tüdõgyulladás, 40kg súlycsõkenés stb.Most aránylag jól vagyok testsulyom 90-100kg.,szeretek nagyokat zabizni.A gyógyszereim a szokásosak,ezzel nem untatok senkit sem. Mostani idõszakomban megpróbálom lelkileg rendbe rakni magamat 7-év után,mert akkor szakítottam a barátnõmmel már gyerek korunktól jártunk most meg az utcán nem ismerjük meg egymást,megpróbálok a betegtársaim közül találni párt,próbálkoztam már társkeresõkel is .de inkább hagyjuk.Hobbim sok volt és van,sajnos a sportról le kellet mondanom a sokszori gyengeség miatt.Dolgozni sajnos nem dolgozok,de nem ejtettek a fejemre és mindig megpróbálok annyi pénzt összeszedni mint egy átlagos fizetés néha még többet is.Sok topikba beleolvastam ,hát vannak horrortörténetek amitõl éjszaka nehezen fogok aludni,Én is sok mindent átéltem már ,nekem akkor volt a legnehezebb amikor nagyon beteg voltam és akkor hagyott el a párom,nem tudtam addig milyen félelmetes tud lenni egy kórház.Olvastam,hogy sok betegtársamnak ízületi problémái vannak,szerencsére nekem 2-volt,de 3-4 nap múlva elmúlt medrol mellett.Befejezem most már az untatásotokat és bocsi a helyesírásomért.Sziasztok!OTTÓ
Nincs jelen
#1168 2010-02-16 19:14
- Nita
- Tag
Szia! Ottó üdv itt köztünk! Minden kezdet nehéz és ehhez a betegséghez sok kitartás meg lelki erõlét kell! De jó helyen jársz itt sok mindenben kaphatsz tanácsot és mindannyian egy hajóban evezünk...tök hasonlók a problémáink is! A párkeresés nem könnyû fõleg, ha az ember még betegnek is érzi magát, de mindenkinek megvan a párja valahol csak meg kell találni :) Olvasgass kérdezz nyugodtan a helyesírásban meg majd segítünk :P Ja van CHAT (Itt megtalálod) is ott is tudsz beszélgeti az emberekkel!
Nincs jelen
#1169 2010-02-16 19:28
- Marthuska
- Tag
Szia Oty! Üdv a fórumon! Örömmel olvasom, hogy jelenleg jól vagy, és a súlyod is tökéletes! Bízzunk benne, hogy a lelki problémák is hamarosan megoldódnak. Sok hasonló helyzetû bélbeteg fiatal van, aki szintén szeretne párt találni. A bélbeteg találkozók az ismerkedésre jó alkalmat nyújtanak. Több szerelem és barátság szövõdött már így! Fontos, hogy a fórumos írásokból a jó dolgokat jegyezd meg magadnak, amiket a hasznodra tudsz fordítani! Ne azokat a topikokat olvasd, amik megviselnek! Persze, nem lehet érzéketlenül elmenni a szomorú történetek mellett sem. Ez a fórum azért van, hogy megpróbáljunk egymásnak segíteni. Sokszor a nálunknál betegebbektõl kapjuk a legtöbb bíztatást és segítséget. Vannak vidámabb topikok is, ahol lehet kicsit "lazulni", olvasgasd azokat is.
Jókedvet, hosszú tünetmentes idõszakot kívánok Neked!
Nincs jelen
#1170 2010-02-17 08:01
- oty
- Tag
Sziasztok!
Köszönöm mindenkitöl a segitséget és a jokivánságokat.OTTÓ
Nincs jelen
#1171 2010-02-22 21:10
- cuci1974
- Tag
Sziasztok!
Új vagyok a fórumon és viszonylag friss chron-os vagyok.Van két kisgyerekem és szeretnék viszonylag jól együtt élni a betegséggel.1 évvel ezelõtt vakbél gyanúval mûtöttek és akkor derült ki,hogy chron beteg vagyok.Igyekszem olvasgatni a betegséggel kapcsolatban,de az orvosom olyan nagyon nem igazított el.Kaptam olyan étrendet,hogy abban a kalácstól kezdve a tejig minden szerepel.Mikor megjegyeztem,azt mondta,hogy egyéntõl függ mit,mennyire bírok.Szóval nekem az étkezéssel van gondom,hogy mit is egyek.Azt sem értem,hogy miért vagyok állandóan éhes.És csak hízom.Nem sokat,na de véletlenül sem fogyok.Hetente van hasmenésem kb.
Tudtok ebben segíteni?
Nincs jelen
#1172 2010-02-22 23:34
- Nita
- Tag
cuci1974! Üdvözlet sajnos itt köztünk!
Sajnos az orvosok tényleg néha keveset mondanak el a betegségrõl, a vele járó tünetekrõl és így talán ijesztõbb szembesülni ezekkel késõbb. De ha odafigyelsz magadra az étkezésre is akkor együtt lehet vele élni! Az hogy mit tudsz enni tényleg próbálgatás kérdése, talán a nagyon fûszeres ami mindenkire vonatkozik, meg az hogy egyszerre kevesebbet enni naponta inkább többször. Több helyen olvashatsz a fórumon errõl a Diétás topikban stb. nézz körül vannak receptek is. A lényeg, hogy amitõl érzed nem vagy jól jegyezd meg és próbáld kerülni! A tej szerintem alapban szinte mindenkinél már felejtõs....
Szedsz valami szteroidot? Mert az is éhségérzetet okozhat, meg a hízásért is felelõs lehet!
Nincs jelen
#1173 2010-02-23 09:27
- cuci1974
- Tag
Szia Nita!
Nem szedek semmit csak Salofalk-ot.Mégis olyan éhes vagyok.Fõleg édeset kívánok,de ha már nem bírok magammal,akkor megeszek egy üres zsemlét.
Itthon már nem "bír" a férjem velem,már csak nevet azon,hogy :"ezt sem ehetem"!Persze Õ olyan jó kis szalonnás rántottát evett ma reggel is,hogy csak csorgott a nyálam.Múltkor ettem bundás kenyeret,na azt tényleg nem bírom,mert nagyon rosszul voltam tõle.
Lenne egy kérdésem.Nektek milyen gyakran kell vizsgálatra menni?Nekem a doki azt mondta,hogy akkor menjek,ha panaszom van!Na nem rajongok a tükrözésért és a CT-ért sem,de nem kell bizonyos idõközönként megnézetni,mi van odabenn?
Nincs jelen
#1174 2010-02-26 11:11
- Marthuska
- Tag
Szia Cuci1974! Az étvágynak nagyon kell örülni, mivel ebben a betegségben elõfordulhatnak igen étvágytalan idõszakok! Ezt senkinek sem kívánom! Tehát, a jó étvágy, ajándék!:)
A vizsgálatok gyakorisága függ a beteg állapotától. Viszonylag jó közérzet mellet, általában kétévente szoktak vastagbéltükrözést végezni (Crohn betegség esetén), attól függ, az orvos, hogy látja szükségét. Az orvossal való konzultáció pedig, legalább félévente ajánlatos. Ha panaszok vannak, gyakrabban.
Tünetmentes, vidám idõszakot kívánok Neked!
Nincs jelen
#1175 2010-02-27 13:58
- Elizabeth
- Tag
Sziasztok
Igen nagyon aktív szakaszban vagyok több hónapja. Pentasa és budenofalk amit kaptam a fõorvos úrtól.
A magas vérnyomásom miatt pulzusblokkolót.
Hogy kezdõdött nem tudom. Vagy nem figyeltem fel a tünetekre .A dokim is csodálkozott hogy ilyen korban
ilyen aktian jelentkezett elõször, de úgy látom mindent bepótol.
Sibi és Nita külön köszönöm válaszaitokat tünetmentes szép napot kívánok.
Nincs jelen
#1176 2010-02-27 16:02
- Marthuska
- Tag
Szia Elizabeth! Meglepõdve olvastam, hogy magas vérnyomásod is van! Na, nem is lenne ez olyan érdekes, hiszen szinte "népbetegség", fõleg, ahogy haladunk elõre a korral. Viszont, nekem azt mondta egy orvos, mikor éppen a fejfájásommal küszködtem, és féltem, hogy a vérnyomásom is felment, hogy emiatt nem kell aggódnom, mert Crohn betegség és magas vérnyomás ritkán jár együtt (ha jól emlékszem az ioncserével magyarázta). Mivel nemrég lettél Crohn beteg, érdekelne hogyan alakul a vérnyomásod a továbbiakban? Ha idõd engedi, válaszodat a "Kísérõjelenségek" topikba várom. Azért nem priviben írtam, mert ez a téma talán másokat is érdekelhet.
Tünetmentes idõszakot kívánok Neked!
Nincs jelen
#1177 2010-02-27 20:36
- cuci1974
- Tag
Sziasztok!
Sajnos étvágyam igencsak megnövekedett,akkora a hasam,mint egy felfújt lufi!Most már tényleg telefonálok a dokinak,hogy mit szedhetnék étvágycsökkentés gyanánt.A vacsorám már 2 virsli,1-2 zsemle és utána még egy fél óra múlva vmi édes(tegnap aranygaluska).Utána megbánom persze,mert nagyon elnehezít.Próbálom folyadékkal elnyomni.
Nincs jelen
#1178 2010-02-28 00:36
- ruska85
- Tag
Sziasztok!
9 hónapja tudtam meg, h colitisem van, akkor nagyon rosszul voltam, természetesen vizsgaidõszak közepén, a legrosszabbkor (mintha ez jöhetne jókor...). Szerencsére csak 10-12 cm-es szakasz érintett, az alsó szakaszon, így Salofalk kúpot kaptam, amit mondanom sem kell, h utálok... Nem egy kellemes dolog a kúpozás... Viszonylag jól voltam, de most pár hete nagyon rámtört megint minden: durva véres hasmenés, láz, hidegrázás, gyengeség, iszonyú görcsök, ez pár napig tartott, mentem dokihoz, aki szerint biztos csak vmi hurutom volt vmi kis fertõzés miatt. És újabb fél évre felírta ugyanazt. Nem vagyok megelégedve a tájékoztatással és ahogy kezelt és még most sem vagyok telejsen tünetmentes. Mos megyek a héten egy magándokihoz, remélem okosabb leszek, de legalábbis többet kommunikál majd velem...
Üdv. itt: Vera
Nincs jelen
#1179 2010-02-28 16:44
- Marthuska
- Tag
Szia Vera! Üdv a fórumon! Ha nem vagy megelégedve az orvosoddal, jól teszed, ha kikéred másik szakember véleményét is. Talán nem lesz olyan szûkszavú, bár egyikre sem jellemzõ a bõbeszéd. Kevés idõ jut egy-egy betegre. Sajnos a tünetmentesség elérése sem mindig egyszerû.
Majd írd meg, mit javasolt a másik orvos, változtatott-e a gyógyszereken?
Tünetmentes idõszakot kívánok Neked!
Nincs jelen
#1180 2010-02-28 18:33
- Nita
- Tag
ruska85!
A magánorvos nagyon jó dolog, de ebben a betegségben megfontolandó egy tükrözés altatásban, vagy ultrahang elég borsos tud lenni maszeknál. Elõfordul, hogy hetente kell visszajárni szóval elég költséges.
Viszont ha úgy gondolod nem figyel rád eléggé az orvosod bizony érdemes másikat keresni. Nem derült ki honnan írsz, de ha az Orvost keresek!! topikban megírod ezt, lehet tud neked valaki ajánlani jó orvost hozzád közel.
Nincs jelen
#1181 2010-03-01 00:36
- ruska85
- Tag
Sziasztok!
Köszi a válaszokat... :) Alapból Gyõr környéki vagyok, de suli miatt itt vagyok Bp-en, IX. ler.-ben lakom, így eddig a Mester utcai szakrendelõ fõorvosához jártam, most pedig az Ilka utcai egészséghézba megyek kedden dr. Máré Miklóshoz, aki egyébként a Szt. Imre kórházban rendel... Ha vki esetleg hallott már róla, azt szívesen meghallagatom...
Tudom, igen, hogy költséges eléggé, de talán megoldható, h ha vizsgálatra kerül sor, akkor azt a kórházban csinálja és ne magánban... Remélem most amúgy sem lesz rá szükség, tavaly júniusban voltam...
Ha nem válna be, mindenképp megkérdezlek Titeket az itteni dokikról. Egyébként azzal sem vagyok tisztában,h háziorvos pl adhat-e beutalót más kerületbeli rendelõbe, kórházba,vagy csak amelyikben õ rendel...
Köszi az eddigieket is... Jó, hogy lehet hasonló problémával küzdõkkel beszélni :)
Mindenkinek tünetementes napokat, de leginkább éveket!
Vera
Nincs jelen
#1182 2010-03-01 07:27
- Melcsi_
- Tag
Szia Ruska (Vera)! Jó magánrendelésre mész, szerintem jó kezekben leszel, többek között az én orvosom ott (is) praktizál. :) Gondolom ismered a honlapjukat, megtalálod az én dokim aki nagyon jártas IBD-ben, Dr Opra Mária.
Szóval ne aggódj, ott jó kezekben leszel, és ajánlom õt ha nõ orvost szeretnél, nagyon jártas IBD-ben:) üdv. M.
Szerkesztette: Melcsi_ (2010-03-01 07:32)
Nincs jelen
#1183 2010-03-02 00:28
- ruska85
- Tag
szia!
jajj, de jó, köszi szépen! örülük, hogy jó hírt hallok errõl a helyrõl, majd holnap remélem személyesen is megtapasztalom :)
Nincs jelen
#1184 2010-03-02 07:17
- Melcsi_
- Tag
Hali!
Majd számolj be nekünk itt a fórumon, hogy mi volt és hogy végül tényleg Dr Máté Miklóshoz kerültél-e vagy az én dokimhoz. Szép napot!
Nincs jelen
#1185 2010-03-02 11:00
- ruska85
- Tag
Szia!
Elvileg hozzá jelentkeztem be, mert nekem õt ajánlották, szóval tuti, hogy hozzá megyek, de majd beszámolok mindenképp :)
tegnap este sem voltam vmi jól, jó is, hogy megyek....
Nincs jelen
#1186 2010-03-08 14:21
- guru25
- Tag
Szia Marthuska!
Nemrég megvolt a colonoscopia,szerencsért nem fájt!De amit utána mondtak,az már nagyon is fájt!
Azt mondták hogy crohn-beteg vagyok,és hogy nem tudják gyógyítani,csak kezelni.ödémásak,és fekélyek vannak a belül a nyálkahártyán.A sipolyról is kérdeztem a dokit,hogy meg lehetne-e mûteni hogy ne váladékozzon,mert az nagyon megkeseriti az életem.
De azt mondta hogy nem lehet mûteni,mert nem gyogyulna meg!
Írt 3 féle gyógyszert:Salazopyrin,cifloxin,és supplin.Most ezeket szedem naponta 3-szor!
És akkor most a sipollyal már nem is lehet egyáltalán semmit kezdeni?Életem végéig gézlapokkal kell járnom?
Üdv:Guru25
Nincs jelen
#1187 2010-03-11 21:43
- Ádám76
- Tag
Sziasztok! Ádám vagyok colitis ulcerosa-ban szenvedek 2 éve tudom, de 12 éve vannak problémáim. Most nem vagyok olyan jól, a tavasz, meg a nehéz dolgok emelgetése az ellenségem. Még jó hogy kõmûves a szakmám.
Nincs jelen
#1188 2010-04-01 15:02
- túlélõ
- Tag
Sziasztok!
Magamról nem sokat írok, nincs is már jelentõsége, mert elõrehaladott állapotú rákos túlélõ vagyok. A fiamért aggódom, aki hosszú évek óta szenved, eddig még nem tisztázódott, hogy cron vagy UC. Most nagyon leromlott állapotba került. Eddig a helyi kórházban kezelték, eredménytelenül. Most váltott kórházat, tart a kivizsgálás. Félek, mert az utóbbi egy évben nem ment egyáltalán orvoshoz és a gyógyszert is abbahagyta minden átmenet nélkül.
Nincs jelen
#1189 2010-04-01 18:11
- Marthuska
- Tag
Kedves Túlélõ! Nem tudom, hogy erre mit mondjak, szavakban nehéz is lenne kifejezni! Nagyon megrázó, amit írsz! Bízni kell abban, hogy most is "túlélõ" leszel! Biztos, hogy kemény ez a harc, amit Neked kell megvívni!
A Fiaddal kapcsolatosan, jól tette, hogy kórházat és orvost váltott. Sajnos, a gyógyszereket szedni kell, bármennyire is tiltakozunk ellene, és félünk a sok mellékhatástól. Egyenlõre nincs jobb megoldás, legalábbis én nem tudok jobbat mondani!
Szeretnélek bíztatni Téged, hogy soha ne add fel!
Szerkesztette: Marthuska (2010-04-01 18:15)
Nincs jelen
#1190 2010-04-02 18:39
- túlélõ
- Tag
Kedves Marthuska!
Köszönöm a bíztatást. Tudta a fiam, hogy nem szabad abbahagyni a gyógyszert. Már közel 6 éve ugyanazt írta fel az orvosa, hiába két havonta járt ellenõrzésre, mindig mondta, hogy a mellékhatása nagyobb, mint amilyen eredményt ennyi év alatt elért vele, az orvosa figyelembe se vette. Utána egy kísérleti gyógyszert akart felírni neki, amit nem vállalt be. Ezért a kezelõ orvosa leminõsítette a cron betegségét - amit elõtte szövettannal saját maga diagnosztizált - irrabitilis bélszindrómává. Ez azzal járt, hogy elvették tõle a 27 ezer forintot is. Se dolgozni nem bír, se le nem százalékolják.
Egy másik kórházban részben megtörtént a kivizsgálás, a cron biztos. Ma kezdte el szedni a gyógyszereket. Ebben az orvosban bízik. Reméljük valami javulás lesz.
Nincs jelen
#1191 2010-05-25 21:58
- TileStove
- Tag
Sziasztok!
Olyan nagy a fórum ki igazodni is nehéz..:)
Huu nem is tudom mit kellene.., lehetne írni.. Közel húsz éve élek stómával.(urosztóma)., serdülõ korban csöppentem bele.
Szerencsére mondhatom viszonylag simán vettem fiatalon az akadályokat.., persze azért sok minden ott legbellül....na de ez más kérdés. :) Gyakorlatilag mindettõl független próbáltam 'normális' emberi életet élni.., mindig kapcsolatba éltem szinte.., bár megvannak a maga érzékeny pontjai a 'dolognak' pláne ismerkedés alkalmával.
Igyekeztem mindig hasznos dolgot csinálni.., gyakorlatilag vég dolgoztam eddigi éveimet úgyanúgy mint bárki más.
Célom régóta tervezgetett hasonló 'helyzetbe élõ' emberekkel ismerkedni.., beszélgetni. Szívesen várom bárki levelét.., hozzászólását..
TileStove
Nincs jelen
#1192 2010-05-26 00:59
- Elizabeth
- Tag
Szia Tile Stove!!
Üdv a fórumon. Én ugyan crohnos vagyok, és még nem volt mütétem. De bármiben tudok segitek.Itt mindig találsz valakit akitöl kérdezhetsz.
Nincs jelen
#1193 2010-05-26 21:05
- TileStove
- Tag
Szia Elizabeth!
Köszönöm baráti bevezetõd.. :) Igazából fõleg az érdekelne ki hogy veszi a hétköznapi élet 'akadájait'
Ahogy lessz idõm olvasok a fórumból.., de nem kis tartalom..
Nem tudom például vannak e itt urosztómás sorstársak.., s a közel húsz év alatt nagyon nem beszélgettem errõl senkivel aki 'benfektes' úgymond. :)
Nincs jelen
#1194 2010-05-26 21:11
- Elizabeth
- Tag
Szia Tilestove!!
ajánlóm neked az Élet a sztomával topikot.
Nincs jelen
#1195 2010-05-26 21:45
- én
- Tag
TileStove! Csatlakozom Elizabethez. Az élet a sztómával topikban több sztómás megfordul. De hogy urosztómás van-e ott... Na majd ott válaszolnak az érintettek. Egyébként az IBD társalgóban van egy bemutatkozó topik és ha ott mesélnék magadról, annak nagyon örülnénk! Nyugodtan olvass, kérdezz, érdeklõdj! Itt mindig lesz valaki, aki válaszol neked.
Nincs jelen
#1196 2010-05-27 09:58
- zolcsi
- Tag
Kedves Tilstove!
Hogy a mindennapi akadályokat ki hogyan veszi?Ez sok mindentõl függ.Legfõképp a delikvens állapotától aztán társadalmi helyzetétõl(dolgozik e vagy nem,egyedül él e vagy sem).
Amikor a Hungária körúton elõvett a hasmars az egy igen komoly akadály volt és elég nehéz volt leküzdeni.Azóta imádom az OMV benzinkutakat.:D
Nincs jelen
#1197 2010-05-28 11:06
- Marthuska
- Tag
Kedves TileStove! Elképzelhetõ, hogy ezen a fórumon is van urosztómás betegtárs (sajnos vannak, akik több problémával is küzdenek). Ha, jól értelmezem ez egy húgyúti sztóma. Légy szíves, mesélj egy kicsit magadról, hogy jobban megismerhessünk! Legyen a problémád, akár testi, akár lelki, itt mindig akad egy-egy bátorító, bíztató jó szó. Jól megférsz köztünk!
Nincs jelen
#1198 2010-06-15 13:22
- Sünike
- Tag
Sziasztok!
Én most járok ezen az oldalon elõször! Köszöntelek benneteket!
Én 2000 óta vagyok Crohn beteg! Kétszer voltam vele kórházban, szteroidokat kaptam infúzióban!
Azóta szedem rendszeresen a Salofalk és az Imuran tbl.-kat.
Van egy 17 és fél éves lányom, és van egy 22 hónapos kisfiam!
Nagyon megijedtem, mert azt hittem nem vállalhatok több gyereket a lányom után!
( a kisfiam másik házasságból született, azért van a két gyerek között a nagy korkülönbség)
Szerencsére nem így történt, egészséges gyereket szülhettem!
Ezt azért írom, mert hallottam róla, hogy több betegségnél, így a Chron-nál is a terhesség úgymond
"elfelejti" a betegséget, és majdnemhogy gyógyulttá válik az ember!
Szerintem nálam is ez történt, mert sokkal több energiám van, nem vagyok fáradt, nincs semilyen
problémám amióta megszültem!
A történetemet a háziorvosom tanácsára írtam le nektek, mert õ is csodálkozott a nagy változásomon!
Örülök, hogy leírhattam nektek, és remélem sok embernek okoztam kellemes csalódást!!
Email címem: sunike72_kukac_freemail.hu.
Márti
Nincs jelen
#1199 2010-06-15 14:49
- pötyi
- Tag
Üdv a "klubban" Sünike! ;) "Egy cipõben jártunk :)"
Tünetmentes szép nyarat!
Nincs jelen
#1200 2010-06-15 15:01
- ferenc
- Tag
Sziasztok emberek.Két hónapja tudom hogy crohn beteg vagyok.Kivágtak a beleimböl is,uhogy belecsusztam rendesen.A hepa c-émröl 10 éve tudok.Amiota kezelnek azota kiderült hogy berobbant a c-ém is uhogy jul.6-tól"elötte csak virus hordozo voltam"interferon kezlést fogok kapni.Teljes zürzavar van a fejemben+elég rendesen bevagyok szarva.Nemigazán tudom hogy mifog velem történni,aztsem értem hogy mitörtént velem.Egyszerre összedölt az életem.Régebben még 1 náthától is dührohamot kaptam,most meg..........!Üdv.
Nincs jelen