#1001 2010-02-20 16:55

Marthuska
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Tükrözés altatásban

Barackvirág! Erre a "Testsúly" címû topicban válaszolok Neked, mert ez a téma már oda tartozik!

Nincs jelen

#1002 2010-02-20 16:58

barackvirág
Tag

OK.Akkor benézek oda.Köszi!

Nincs jelen

#1003 2010-02-20 17:03

Melcsi_
Tag

barackvirág hidd el erre már én is ezerszer gondoltam..mivel én eddig 2 colonoscopián vagyok túl és elsõnél a keserûsót sikerült kihánynom holott abból is max 4 kortyot ha ittam és még azt is.
De "szerencsémre" én mindkét alkalommal bentfekvõs beteg voltam így egybõl kaptam b3? vitamint infúzióban h ne legyen annyira hányingerem. Persze legközelebbi colonoscopiám elõtt ha nem kell befeküdnöm akkor ezt a hányós dolgot meg kell feltétlenül beszélnem az orvosommal, hogy ne járjak úgy hogy megvan az idõpont csak a beteg(én) nem vagyok felkészülve.

De ne félj, minden ember más, vkinek a Fleet meg se kottyan, olvashattad Szuszidit :D Lehet hogy neked is simán menni fog a megivása. Drukkolok!

Szerkesztette: Melcsi_ (2010-02-20 17:04)

Nincs jelen

#1004 2010-02-20 17:13

Breki
Tag

Barack ne ijedj meg,ennyitõl nem fogsz fogyni,csak másfél nap..tüki elötti nap reggel nyugodtan regelizz meg,de csak könnyü,nem magvas,zöldségmentes könnyü kaját(én pár szelet vajas kenyeret toltam be,teával,héja nélkül),napközben nyugodtan igyál cukros teát,hogy legyen energiád is,délben nyugodtan egyél egy tányér levest,persze zöldségek nélkül,husleves levét pl.Én grizgombóc levest ettem,jól átfõzve.Én 17 kilót fogytam,mások többet is,5 kiló nem olyan sok hidd el,gyorsan visszaszeded majd :)

Szerkesztette: Breki (2010-02-20 17:16)

Nincs jelen

#1005 2010-02-20 17:33

barackvirág
Tag

Köszönöm a biztatásokat, kedvesek vagytok.

Nincs jelen

#1006 2010-02-21 10:49

daldar
Tag

MÉg Uj Vagyok Sziasztok !.volt Valakinek Nyiregyen VÉgbÉltÜkrÖzÉse?

Nincs jelen

#1007 2010-02-22 11:26

Aracely
Tag

Sziasztok!

Nem olyan régen regisztráltam, én is új vagyok.
A héten csütörtökön reggel megyek tükrözésre, és parázok, mert még semmi ilyesmiben nem volt részem, meg amúgy is izgulós vagyok, ha orvoshoz kell mennem. :(

A doki felvilágosított, hogy vénásan kapok "kábítást", de egyénfüggõ, mert valaki semmit sem érez a vizsgálat alatt, valaki pedig igen. Na mondom, de jóóóóóó...., remélem én nem az utóbbihoz fogok tartozni.
Olvasgattam a hozzászólásokat, mindenkinek más a tapasztalata, ami érthetõ!

Nekem csak pár kérdésem lenne:
- milyen pózban végzik a vizsgálatot?
- lehet hülye kérdés, csajok válaszát várom: meglesz a havi nõi „bajom”, ez mennyire számít? ( tampont használok, de mégis…. )
- tudom, hogy vizsgálat elõtti napon már nem ehetek, csak a béltisztítót ihatom (endostar), meg sok folyadékot, de levest ehetek? ha igen, milyet?

Valamint várom a nyugtató sorokat! Elõre is köszönöm!

Nincs jelen

#1008 2010-02-22 11:32

barackvirág
Tag

Hát jól megszívtam, mert én azt hittem altatásban lesz, és most mondta a doki, h még kábítást se ad, mert ahhoz is altatóorvos kell.Hát én még ilyet nem hallottam.A.zt mondta, h menjek el a gyógyszertárba, és vegyek Meteospazmyilt.

Nincs jelen

#1009 2010-02-22 12:16

Lisa
Tag

Szia Aracely!

Ne haragudj, de önkéntelenül is azt mondtam, hogy "jaj" mikor írtad, hogy várod a megnyugtató sorokat.
Az ügyben lehet megnyugtató választ adni, hogy mindenki túléli,  és, hgy ne aggódj,meg minden..., de tényleg nem kellemes, viszont megnyugtatásként, itt tényleg rengetegen éltünk már át tükrözést, és a legfontosabb, hogy nagyon alaposan ki tudják deríteni, hogy mi az embernek a baja,tudnak gyógyszert adni, így nem kell tapogatózni továbbá kezelni tudják az embert.
Nos a sok körítés után, egy-két általam ismert válasz.
Nagyon, de nagyon függ attól, hogy mennyire is vagy beteg (gyulladt, beteg szakasz, aktív ) , mert a panaszoktól függõen a colonosopia átélése is változik. Ha nincs nagy baj, akkor tényleg nem vészes, akkor fáj, ha be vagy gyulladva, mert akkor ugye a birizgálás naná, hogy fáj. A bódítás, ez is sajnos eléggé egyéni és szintúgy függ a betegségtõl. Volt már olyan, hogy valakinek semmi baja nem volt, csak az orvos ki akart zárni mindent, altatás, bódítás nélkül, szinte meg se érezte, és vigyorogva jött ki a vizsgálóból (mondom nem kapott bódítást :) )
Azért az nagy elõny, hogy bódítást adnak Neked, régebben nem nagyon volt rá lehetõség, és az altatás, még most is eléggé körülményes az orvosodtól is függ, hogy mennyire is együttérzõ, vagy mennyire képes segítõkész lenni, vagy inkább úgy van vele, hogy minek a sok "felesleges munka"...szóval a lényeg, hogy kapsz bódítást vénásan.
A vizsgálat úgy zajlik, hogy az baloldaladra kell feküdnöd
Erre nem tenném rá a fejemet, de úgy rémlik, hogy akkor nem szoktak tükit csinálni amikor "piros betûs napok vannak" DE ez nem biztos. Várjuk a cáfolást vagy megerõsítést másoktól a fórumon.
Elõzõ nap, üres levest ehettem max. délben, de utána semmit, csak rengeteg folyadékot.

Nem tudom mennyiben volt számodra megnyugtató válasz vagy sem, de nézd azt az oldalát, hogy tisztább képet fogtok látni bármi is legyen a bajod.
Üdv.: Lisa

Nincs jelen

#1010 2010-02-22 12:31

Melcsi_
Tag

Nem végeznek tükrözést piros betûs napokon!

Nincs jelen

#1011 2010-02-22 13:01

barackvirág
Tag

A kábításhoz tényleg kell altatóorvos?

Nincs jelen

#1012 2010-02-22 13:17

Melcsi_
Tag

Nem. Nálam 1x sem volt és mind2x kaptam kábítást.

Nincs jelen

#1013 2010-02-22 14:34

Breki
Tag

Nem tudom kihez jársz,de akkor az a doki másik bolygón él.Kábításhoz nem kell altatóorvos,azt a gasztrós doki adja be,és adhatja csak be,aki a vizsgálatot csinálja,és igenis ha kéred köteles beadni,mert jogod van hozzá!
Az altatást azért nem szívlelik mert körülményes,altatóorvos,megfigyelés,nem ugy tudsz velük együttmüködni,mert nem vagy magadnál stb,és többe is kerül a korháznak.

Nincs jelen

#1014 2010-02-22 14:42

youlcsi
Tag

Aracely!
nekem csináltak tükrözést mensikor. sõt, sztem éppen pont az idegeségtõl jött meg tükrözés elõtt (visszasírom én még ezt is :) azóta is ez volt az utolsó spontán).
pánikolva hívtam az orvost, hogy most mi van... azt mondta, hogy tõlem függ. ha tudom uralni a dolgot (gondolom annyit jelent, hogy minden rendben van, nincs bõ vérzés, nincsenek görcsök, stb), akkor õt nem zavarja.

Nincs jelen

#1015 2010-02-22 20:13

barackvirág
Tag

Voltam, nem kaptam kábítást sem,de nem is bírtak megnézni, csak félig.

Nincs jelen

#1016 2010-02-23 01:43

dixie
Tag

Most találtam rá erre a topikra. Mivel Siófokon jómagam is altatok ilyen vizsgálatokhoz, néhány gondolatot megosztanék Veletek. A bódítás éber szedációt (nyugtatást, szorongásoldást) jelent, ami szakavatott kezekben, a megfelelõ dózisú és összetételû gyógyszerkombinációkat alkalmazva hatékony alternatívája lehet az altatásnak (általános anesztézia), de nem helyettesíti azt. Az éber szedációnak is megvannak a szakmai tárgyi és személyi feltételei, melyek szabályozva vannak és aneszteziológus jelenlétét igénylik. A gyakorlatban a "bódítás" a vizsgálatot végzõ orvos általi intravénás Dormicum adását jelenti, sok esetben a beteg élettani paramétereinek monitorozása nélkül. Általános anesztézia (altatás) nagy elõnye a teljes fájdalommentesség és a vizsgálat idõtartamára vonatkozó emlékezetkiesés, így a vizsgálat - esetleges beavatkozás is - kompletten elvégezhetõ, nincs félig kivitelezett endoszkópia, a beteg nem szerez kellemetlen élményeket, így a késõbbi kontroll vizsgálatokon kevésbé szorong.
Sajnos a kórházakban az amúgy is létszámhiánnyal küzdõ aneszteziológusok eléggé elfoglaltak, így ezen vizsgálatoknál való jelenlétük nehezen megoldható. Magánklinikákon azonban "zsebbe kell nyúlni", bár számos egészségpénztárral van szerzõdésük és munkaidõn túl is van lehetõség vizsgálatokra.

*paramétereinek monitorozása=például vérnyomás, pulzus, EKG stb. értékének folyamatos figyelése

Köszönet a szakszerû és jól érthetõ segítségért.
aiolosz

Nincs jelen

#1017 2010-02-23 08:14

anyucim
Tag

"Melcsi: Nem végeznek tükrözést piros betûs napokon!"

Cáfolnám. Nekem már többször végezték, megfelelõ "védelemmel": tamponnal.
Sõt: a barátnõmnek is. Igaz, ugyanaz a doki. Tehát sztem ez is dokifüggõ.

Nincs jelen

#1018 2010-02-23 08:21

anyucim
Tag

Dixie!
Az én koktélom: Dormicum, Dolargam, Atropyn.
Az arányokat nem tudom.
De legutóbb (jan. végén) nem volt elég, és v.melyikbõl (azt nem tudom, hogy melyikbõl) kaptam még 0,5 mg-ot. Utána már valóban filmszakadás. De szinte egész napra!
Kérdésem: lehet egy idõ után "immunissá" válni erre is?

Másik kérdésem: Propofol-t szoktatok-e alkalmazni colonnál, ha igen, milyen hatással bír, úgy tudom ezt a szert csak aneszteziológus adhatja, de nem kell monitorozás. Mennyi ideig tart a hatása? Inekció vagy infúzió?

Én személy szerint is nagyon köszönöm, hogy segítesz nekünk.

Nincs jelen

#1019 2010-02-23 09:05

Aracely
Tag

Sziasztok!

Mindenkinek köszönöm a válaszát, aki reagált a beírásomra!
Lisa, Youlcsi nektek különösen, a hosszabb verzióért. :)
Jól tudtad Anyucim, mert még jobban utána jártam a dolognak és elvégzik a vizsgálatot menses mellett.
Szóval nem úszom meg, csütörtökön tükröznek. :(
Addig próbálok nem rágörcsölni, majd ugyis reggel leszek tiszta para, amikor indulunk!

Nincs jelen

#1020 2010-02-23 10:20

Bea21!
Tag

Aracely!
Nekem bal oldalon fekve kezdték a tükrözést, de többször meg kellett fordulnom a hátamra meg a jobb oldalamra is.
Nyugi! Egyszer te is túl leszel rajta.

Nincs jelen

#1021 2010-02-25 09:00

daldar
Tag

Haho holnap 10 re megyek végbéltükrözésre semmi kábitás nélkül mire SZÁMITHATOK?

Nincs jelen

#1022 2010-02-25 09:30

Agi87
Tag

Szerintem ez alapból attól függ,h kinek mennyire vannak gyulladásban a belei.Nekem 2002-ben csináltak egy tükrözést erõs fájdalomcsillapítókkal, meg pár percre el is altattak, ennek ellenére nagyon fájdalmas volt, mert rettenetes gyulladás volt a beleimben.Idén február elején is volt hozzá szerencsém(most csak a vastagbelemet vizsgálták,mert a vékonybél gyulladásomat a CT egyértelmûen kimutatta,de a vastagbelemrõl nem adott képet)
Eléggé féltem a tükrözéstõl ugye akorábbi tapasztalatok alapján, de most semmi fájdalmam nem volt,csak kellemetlen volt picit.De most a vastagbelem nincs gyulladásban.(ebbõl gondolom,h ha nincs gyulladás, nincs fájdalom).Most nem is volt fájdalomcsillapítás, meg altatás,csak egy kis kábítás.De azon kívûl,h nagyon szédültem ,szerintem semmi más hatása nem volt.

Nincs jelen

#1023 2010-02-25 10:15

daldar
Tag

KÖszi A VÁlaszt !nagyon FÉlek Nem Tudom Mijen Gyullatt Lehet A Belem Mivel Nekem AzÉrt Kell MegcsinÁlni Mert VisszatÉrÖ VÉgbÉlfÁjdalmam Van Meg Hasi FÁjdalom Ami MÁr MegÕrit.

Nincs jelen

#1024 2010-02-25 10:25

én
Tag

Bocs, hogy bele pofázok. De daldar nem a vastagbéltükrözést említi, hanem a rektoszkópiát azaz a végbéltükrözést. Ez se kellemes, de mivel csak egy kicsit mennek föl, ezért ez elviselhetõbb és rövidebb ideig is tart. Szerintem ott nem szoktak kábítani vagy altatni!

Nincs jelen

#1025 2010-02-25 13:45

dixie
Tag

Kedves "Anyucim"!
Mind a Dormicum (benzodiazepin), mind a Dolargan (opioid) esetén lehetséges hozzászokás, de csak rendszeres, napi használat mellett (gondolj a kábítószeresekre). A Te esetedben ilyen biztosan nincs, "immunitás" az egyes narkózisok alkalmával nem fejlõdik ki. A Propofol kiváló altatószer, vénásan motoros fecskendõ segítségével folyamatosan adjuk, mindenképpen szükséges alkalmazása alatt monitorozás (lsd. M. Jackson...). Nagy elõnye a gyors elalvás, a spontán gyors ébredés a szer leállítása után, csökkenti a hányingert.

Nincs jelen

#1026 2010-02-25 14:20

Judusz
Tag

A Propofol adásához mindenképpen aneszteziológus szakorvos kell. Hatása szinte perceken belül elmúlik, és tiszta tudattal ébred az ember. Nekem Propofol+ Dormicum adásával csinálták a colonoscopiát, nem is engedném máshogyan. Persze volt anesztes+anesztes asszisztens is. A bódítás kórházanként változik. Van ahol csak dormicumot adnak, van ahol dolargannnal kombinálják(ez a jobbik verzió). Ehhez nem kell aneszteziológus, az endoscopiát végzõ orvos adja. Hát én bizony vacsiztam minden colon elõtti este. Mindig sikerült a tükrözés, beöntést sosem kaptam. Menstruáció alatt is megcsinálták, de ez bizony helyfüggõ. Ha visszaolvassátok az általam írtakat igenis joga van mindenkinek az altatást kérni. Én eddig minden helyen kiharcoltam magamnak, pedig 4 helyen csinálták már. Sõt a gasztroenterológus barátom is át kellett, hogy essen ilyen vizsgálaton. Szerintetek miben volt? Naná, hogy altatásban. Errõl ennyit.
Az MR vizsgálat semmilyen módon nem helyettesíti a colonoscopiát. Nem csak a mintavétel miatt nem, hanem nem látja a belek falát!!! Sem a CT, de még a nagyon felkapott, (és kevés kivételtõl eltekintve,  akinek nem kell fizetnie, marha drága) capsulás endoscopia sem. Nekem elhihetitek volt kettõ olyanom, és annak ellenére szinte rögtön utána colonosom is.

Nincs jelen

#1027 2010-02-25 17:12

Aracely
Tag

Sziasztok!

Ma reggel átestem a vastagbéltükrözésen, és szörnyû volt!!!! :( :(
Kaptam valami nyugtatófélét, de amikor elkezdte, ugye ott van az a nagyon kanyargós rész, iszonyatosan feszülõs, erõs, görcsök gyötörtek!!! Sírtam-ezt szó szerint értsétek, és mondtam, hogy nagyon fáj!!!!!
Életemben nem éreztem ilyen fájdalmat! Borzasztó volt!!!
Az ment át az agyamon, ha végig ez lesz, nem bírom ki!!!
Nem tudom, milyet szurit kaptam, de lóf.... nem ért, csak kicsit szédölögtem tõle, ennyi!
Próbáltak a nõvérek meg az orvos is nyugtatni, hogy nagy levegõ, meg stb. de már csak akkor múlt el, amikor az egyenes szakaszba ért, és már háton feküdtem.
Nem is vizsgálta meg végig a vastagbelet, mert látta, mennyire szenvedtem.
4 helyrõl vett szövetmintát, és 2 hét múlva lesz eredmény.
Valamint az nagyon igaz, hogy a vékony testalkatúaknak jobban fáj!!
Én is az vagyok, és átéltem! :(
Soha többet nem megyek!!!

Nincs jelen

#1028 2010-02-25 18:15

Judusz
Tag

Kedves Aracely!
Ezt ne mondd, hogy soha, mert ha szükséges akkor igenis menni kell. Nekem november óta 3-at csináltak. De mint az elõzõekben már írtam he ne adj Isten szükséges lesz ne hagyd csak altatásban. Én is vékony vagyok, és a tízenegynéhány alkalomból egyszer volt olyan, hogy nem altattak. Nem hülyítettek meg mindenféle mellébeszéléssel. hogy ezt kapsz,azt kapsz, mindig ragaszkodtam az altatáshoz. És mindez állami keretek között mûködõ kórházakban volt, nem a magánzóknál.

Nincs jelen

#1029 2010-02-26 13:31

anyucim
Tag

Kedves Aracely!
Szövetminta késõbb rendben, de amúgy mit mondtak, mert azért szabad szemmel is sok minden lehet látni. Vagy ha nem az nagyon jó...

Ezen én is átestem, még úgy 20 évvel ezelõtt.
Azóta számtalanszor volt szükséges elvégezni a vizsgálatot, így hát olyan helyre járok, ahol elõtte egyértelmûen kiderült, hogy RENDESEN elkábítanak.

Jó ha az ember fia talál egy ilyet, igaz sokat kellett keresnem...

Nincs jelen

#1030 2010-02-26 18:27

daldar
Tag

VÉgre Tulvagyok Rajta Sem AltatÁs Sem BoditÁs Nem Volt És VÉgig Menta Teljes Vastagbelen Meg NÉzett VÉkonybelet Is.baromira FÁjt .

Nincs jelen

#1031 2010-02-26 21:07

Judusz
Tag

Daldar Te egy hõs vagy!

Nincs jelen

#1032 2010-02-27 11:35

daldar
Tag

KÖszi Judusz  MÉgegyszer Nem JÁtszanÁk HÕst.mÉgmostis FÁjdogÁl A Belem.

Nincs jelen

#1033 2010-02-27 20:38

Agi87
Tag

Gratulálok daldar, tényleg hõs vagy, így minden nélkül kibírni.....

Nincs jelen

#1034 2010-02-27 21:24

barackvirág
Tag

Sziasztok!
Jól elcsesztem, h nem altatásban csináltattam.Ígycsak a trasversum kp harmadáig tudtak megnézni.Az hány cm lehet?

Nincs jelen

#1035 2010-02-28 01:55

Judusz
Tag

Barackvirág!
El kell keserítselek nem túl sok! Ez azért van mert nem hallgattok rám!

Nincs jelen

#1036 2010-02-28 07:17

aiolosz
Tag

barackvirág írta:

Sziasztok!
Jól elcsesztem, h nem altatásban csináltattam.Ígycsak a trasversum kp harmadáig tudtak megnézni.Az hány cm lehet?

<kép>

A klasszikus felépítés:
1. colon ascendens (felszálló)
2. colon transversum (haránt)
3. colon descendens (leszálló)
4. colon sigmoideum (szigmabél)
5. rectum (végbél)

A teljes hossz, kb. 150-160 cm, így ki tudod számolni.

Nincs jelen

#1037 2010-02-28 10:23

barackvirág
Tag

Ailosz!
Köszi a jó kis rajzot!Látom, jól ki vagy mûvelve ezen a téren.Úgy látom akkor nálam a kb. a feléig jutottak el.

Nincs jelen

#1038 2010-02-28 14:33

Judusz
Tag

Holnap megyek egy magánklinikára, mert a colonoscopia utn mondta a gasztrós doki, h nagy hámhiányos belsõ aranyereim vannak, amelyek szintén vérzésforrások lehetnek, és meg kell operálni. Na remélem azért a sebészt le tudom beszélni a rectoscopiáról és elég lesz neki a záró, mert belém tuti nem dug semmit ébren. Azért parázok rendesen. Nem vagyok híve a maszek ellátásnak, de hátha itt lebeszélhetem a felesleges vizsgálatokról a dokit. Szorítsatok!

Nincs jelen

#1039 2010-02-28 14:50

Breki
Tag

A rectoscópia nem egy vészes dolog,nekem már olyan mintha a cipõm húznám fel,anyira megszoktam :)
Ezért biztos nem mennék magánklinikára,és ha le kell szedni,ugyis bele kell hogy nézzen,ezt nem tudod elkerülni.
Itt az sztk-ban is van már lehetõség arra hogy gyürüzéssel leszedjék,és nem kell fizetni érte..

Nincs jelen

#1040 2010-02-28 15:36

Judusz
Tag

Breki!

Magáért a mûtétért itt sem kell fizetni, van az oep-el is szerzõdésük. Azért kell csak ha nem helyi érzéstelenítésban hanem altatásban kéred. Na ezért megyek oda.

Nincs jelen

#1041 2010-02-28 16:21

Breki
Tag

Ha szikézni kell az más,de ha megoldható gyürüzéssel,akkor kár altatásban,alig érzel valamit,vagy ott milyen úton módon szedik le?Melyikbe mész?

Szerkesztette: Breki (2010-02-28 16:22)

Nincs jelen

#1042 2010-02-28 16:45

barackvirág
Tag

Egy kis tapasztalatot megosztok a Fleet-tel kapcsolatban.Egy kicsit keserû az íze, de iható, csak a második adagból hagytam meg két kortyot.Kibírható.Mellékhatása nem volt.Most Macrogolt  1540-t írtak ki.Ez ugyanolyan mint az Endostar Lavage?Ismeri valaki?

Nincs jelen

#1043 2010-02-28 18:30

Judusz
Tag

Breki!
egy napot rá lehet áldozni az eredmény miatt. Én sem pesti vagyok most éppen. Majd mesélek. Meg kíváncsi vagyok mikorra adnak idõpontot mûtétre.

Barackvirág! A macrogol szerintem nagyon jó mert íztelen. Ha javasolhatom 1 pohárban oldd fel, és inkább utána igyál sokat. Az íze nem rossz, csak szemcsék maradnak benne ami miatt kellemetlen meginni. Én mindig 1 pohárban oldottam. A Fleet-tõl én végighánytam az éjszakát meg a reggelt. Mikor mész megint? Most már altatnak?

Nincs jelen

#1044 2010-02-28 18:47

youlcsi
Tag

sziasztok!
ugyan itt már OFF, de:

Judusz!!!
aranyérmûtétet lézerrel hozzáértõ felelõs sebész/proctológus nem csinál!!!
Az indexen van aranyeres topic, ott vannak olyanok, akik megjárták lézerrel (éppen az adott klinikán, ha jól emlékszem)
szóval érdeklõdj utána, olvass utána, de LÉZERREL NE ENGEDD!!!

Nincs jelen

#1045 2010-02-28 20:20

Judusz
Tag

Köszi Youlcsi megnézem,de én emeg pont a gyûrûzésrõl hallottam rosszakat. Holnap elmegyek aztán meglátom mit mondanak. Egfy tuti. Megvizsgálni nem fog. Klasssz, részletes colonoscopos leírásom van.

Nincs jelen

#1046 2010-02-28 21:20

aiolosz
Tag

youlcsi írta:

aiolosz!
bocs az OFFért :opps: de sztem ez olyan dolog, amit az érintettnek tudnia kell...
ezt a hozzászólást pedig néhány nap múlva törölni fogom...

off
:-*
uff

Nincs jelen

#1047 2010-02-28 21:48

Judusz
Tag

Youlcsi!
Köszi elolvastam, olvastam jót is rosszat is. Holnap elmegyek aztán meglátom. Az altatóorvos régi jó barátom ott a klinikán ( bár nem tudja még, hogy megyek), legvégsõ setben megkérdezem õt a tapasztalatairól.

Nincs jelen

#1048 2010-03-04 11:24

Judusz
Tag

Youlcsi!

Köszönöm szépen a figyelmeztetést, teljesen igazad volt. Ott és az a doktor tuti nem. Elküldtem õt melegebb éghajlatra.

Nincs jelen

#1049 2010-03-04 13:06

Breki
Tag

Maradj a gyürüzésnél én azt ajánlom,alig érzel valamit hidd el.
Még ha pár év mulva ki is ujul,akkor is jobb mint naponta szenvedni vele.

Nincs jelen

#1050 2010-03-05 10:03

youlcsi
Tag

Köszönöm szépen a figyelmeztetést

Judusz!
én úgy gondolom, hogy errõl szól a fórum... hogy segítsünk egymásnak... még ha saját tapasztalattal nem is, de legalább infóval ;)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb