#1201 2010-06-15 18:40
- roor
- Tag
- Regisztrálva: 1970-01-01
- Írások: 0
Re: Elõször járok itt
Halika!
Ferenc:üdv.
Ne sz@rj be,inkább az esélytelenek nyugalmával vedd az akadályt.:D (Nem negatív hangnemben mondtam,csupán a tehetetlenséggel nem tudsz tenni semmit! )
Itt vagyunk,segítünk.:D
pá
pá
Nincs jelen
#1202 2010-06-15 19:53
- ferenc
- Tag
A probléma az hogy nem vagyok türelmes."Add uram de azonnal!"Dühös vagyok hogy hogyan kerülhetem ilyen pácba?!Ráadásul nem vagyok 1 számtech zseni.Most tanulom használni ezt az egész hobelebancot!!Nemigazán érzem hogy javulnék+várni+várni!Asszem belecsusztam 1 jo nagy önsajnálatba!Üdv
Nincs jelen
#1203 2010-06-15 20:04
- roor
- Tag
Halika!
Ferenc:na az önsajnálatot itt és most elfelejteni,mert az pontosan lefelé húz!!!
Én sem voltam egy türelmes ember,szintén add uram azonnal,de megtanultam hogy baromira nem így van,és most már nagyon de nagyon tudok türelemmel várni,mert vagy így,vagy úgy,de eléred amit akarsz.:D
Pácba meg nem vagy,sajna nekünk ezt a lapot osztotta le az élet,ezzel kell "jáccanunk,ha ügyes vagy,nálad az adu,mi ebben tudunk segíteni!:D
Na ha nem vagy számtech zseni,az most pont jól jön,szépen le tud kötni a megtanulása és el tud mozdítani ebbõl a k@kiságból.:D
Javulás majd lesz,addig kérdezz,mi válaszolunk meg segítünk.:D
Aztán szépen Te is talpra állsz.:D
De én most vízszintesbe teszem magam.:D
pá
Nincs jelen
#1204 2010-06-15 23:13
- judy1981
- Tag
Sünike: Üdv a fórumon! nem is tudod milyen jó, ha valaki nem "aloe verát" (és társait) ajánl kezelésnek, hanem gyermekvállalást :D
ferenc: Hidd el, egyszer minden sz@r lehullik rólad, és érezni fogod a nap erejét. Sajnos elõfordul, hogy crohn pajtás bekavar ott is, ahol aztán igazán nem kellene. Gondolom, immunszupresszánsokat kaphattál, ha a hepa c is elõvett. Elhiszem, hogy nehéz most úrrá lenni a kétségbeesésen, de hinni kell, hogy lesz ez még jobb is. Akarni kell, hogy jobb legyen. Ez egy kicseszett türelemjáték, de tudsz jobbat?
Nincs jelen
#1205 2010-06-16 05:31
- zolcsi
- Tag
ferenc együttérzek veled.Hasonlóan lepett meg engem is a kórság.Azt hittem velem ilyen nem is történhet.Kerestem a választ az igazságot ami természetesen "odaát van".:( Beteg lettem megoperáltak azóta felépültem született egy fiam és szép az élet.Hidd el eljön a tünetmentes idõszak ,beállítják a gyógyszereid és tudsz normális életet élni.:)
Szerkesztette: zolcsi (2010-06-16 05:32)
Nincs jelen
#1206 2010-06-16 13:25
- Sünike
- Tag
Ferenc!
Nem szabad elhagynod magad, erõsnek kell lenni!
Én is voltam ilyen helyzetben 4 éve, amikor kórházban feküdtem, infúziókkal a karomban,
hasmenés, lázas állapot, lábfájás stb....
Én is magam alatt voltam, mindig a rosszra gondoltam a betegségemmel kapcsolatban!
De amikor egy kicsit jobban voltam átértékeltem a betegségemet!
És rájöttem fiatal vagyok még és élni akarok, gyógyszerekkel ugyan, de meggyógyulok.
Mondjuk a párom és a család többi tagja is mellém állt!
Biztos hallottad már, hogy kicsi gyermekek szívátültetésen esnek át!
És? Kitartóak, türelmesek, hallgatnak az orvosokra és a szülõkre! Ez a nem semmi!
Te neked miért ne sikerülne!!!!
Fel a fejjel! Ha úgy állsz hozzá, semmi baj nem lesz!
Nekem elhiheted!
Szóka.
Nincs jelen
#1207 2010-06-20 13:33
- ferenc
- Tag
Sziasztok!Volt egy kis problémám,ezért nem reagáltam.Köszi a bátoritást!Magamrol:a bakonytetején lakom,zsákfalu,de körben erdö,hegyek,vizesés,számomra egy paradicsom!35éves megrögzött agglegény.A cigiröl nagyon nehéz leszokni.Szeretek dohányozni!Üdv
Nincs jelen
#1208 2010-08-06 15:07
- Ditti
- Tag
Sziasztok!
Most találtam erre a fórumra és még sajnos nem tudom, hol és miként kezdjek neki. Szeretnék megismerkedni, hozzám hasonló betegségben "szenvedõkkel". 36 éves nõ vagyok, külföldön élek és sajnos tavaly januárban egy életmentõ, akut mûtét során vesztettem el a vastagbelemet és azóta sztómával élek. Ez lelkileg és testileg is nagyon megvisel, fõleg azért, mert ahol élek szinte egyedül érzem magam ezzel a betegséggel. Indeterminált colitis-nak írták le a betegségem. Most augusztusban (2010) itt tartózkodom Magyarországon, Budapest és Eger között ingázom, és szeretnék egy IBD találkozóra ellátogatni. Kérem jelezzék/jelezzétek felém, hol és mikor lehet egy ilyen találkozón részt venni. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Nincs jelen
#1209 2010-08-06 17:20
- Györgyina
- Tag
szia Dittti, na éppen jókor jelentkeztél, mert most van Bükkszentkereszten a találkozó és péntek-szombat-vasárnap ott vannak a Fórum tagjainak nagy része, aki meg nincs ott, az nyaral vagy éppen nem ér rá.
Egyébként minden találkozó itt a Fórumon van meghirdetve, hely, idõ. Általában hetekkel hamarabb meghirdetik, hogy mindenki fel tudjon készülni rá.
Ezen a 3 naposon kivül általában Budapesten szokott lenni a tali és egy kellemes délután vagy este keretében.
Légy üdvözölve itt a Fórumon és jó egészséget kívánva szeretettel fogadunk.
Nincs jelen
#1210 2010-08-06 17:22
- mamo
- Tag
Detti! Ha van kedved eléred a talizokat Bükkszentkereszten, vasárnapig ott vannak, ha a tali topikban utána olvasol.
Biztos szeretettel fogadnak.
Nincs jelen
#1211 2010-08-06 17:23
- mamo
- Tag
Bocs, nem Detti, Ditti
bocs, bocs, ezer medvebocs
Nincs jelen
#1212 2010-08-09 23:04
- Ditti
- Tag
Szia kedves Jotunder!
Nagyon koszonom a fegadtatasodat es a soraidat. Sajnos nem tudtam elmenni Bükkszentkeresztesre, amit nagyon sajnalok. Te voltal? Mikor lesz itt Budapesten? Ugy szeretnek elmenni egy talalkozasra ameddig itthon vagyok Magyarorszagon. Nagyon remenykedek es bizzok benne, hogy sikerul. Ugy szeretnek elbeszelgetni itteni Magyar betegekkel... Koszonom megegyszer es ha tudsz kerlek jelentkezz. Elore is nagyon koszonom. Szia jotunder!
Nincs jelen
#1213 2010-08-09 23:13
- Ditti
- Tag
Kedves Gyorgyina!
Elnezesedet kell kerjem, hogy Jotundernek szolitottalak a Gyorgyina helyett. Ne haragudj ezert.
Nincs jelen
#1214 2010-08-09 23:15
- Ditti
- Tag
Kedves Mamo,
Koszonom a leveledet es a fogadtatast. Nem tudtam elmenni a talalkozora de Tegedet is kerlek ha tudsz meg talalkozorol kerlek szepen tudassad Koszonom. Addig is minden jot kivanok. Szia
Nincs jelen
#1215 2010-08-10 05:33
- zolcsi
- Tag
Ditti aug 28 Budapest.PICNIC.Igaz nem olyan "jellegû" mint ami most volt de betegtársakkal tudsz talizni.Fölül a fõoldal alatti oszlopban bõvebb infót kaphatsz.
Nincs jelen
#1216 2010-08-10 21:22
- Ditti
- Tag
Szia kedves Zolcsi,
Koszonom a leveledet. Sajnos mar az augusztus 28-a nem jo. Nem itt elek Magyarorszagon es csak remenykedtem, hogy tudok egy talalkozora elmenni. Voltal Te a nagy talalkozon? Nagyon sajnalom, hogy nem tudtam elmenni, ha tudtam volna hamarabb, hogy lesz biztosan el mentem volna. De ez a mult, hatha valamit itt meg talalok.
Mindenkinek szep nyarat es problemamentes pozitiv napokat kivanok!!!
Nincs jelen
#1217 2010-08-11 23:42
- Enech
- Tag
Sziasztok!
Én már korábban nézegettem a fórumot,de akkor még csak gyanakodtam, nos ma a kolonoszkópiával kiderült hogy nagy valószínûséggel colitis ulcerosam van. Hát mit mondjak így 23 évesen nem ez életem álma, mint ahogy sokaknak sem, de meglepõdtem hogy mennyi fiatalt érint. Nálam ez már két éve jött ki, vagyis akkor kezdõdött, szerencsére nem fájt soha semmim. Eléggé idegesítõ egy valami, de elhatároztam hogy megfogom keresni a gyógyulást útját. Biztos vagyok benne hogy van végleges megoldás..ha apámat egy orvos kigyógyította egy gyógyíthatatlan betegségbõl, amikor már mindenki lemondott róla, akkor erre is van valami. Mindenesetre az eléggé lecsüggesztett hogy egy életre gyógyszert kell szednem,de szerintem az orvosok még csak a töredékét sem tudják annak, ami lehetséges megoldás. Egyébként nekem is a stresszes idõszakokban jött ki fõleg (vizsgaidõszakokban szinte halál) És akkor kezdõdött el amikor Erasmussal voltam Erdélyben, akkor azt hittem valami gyomorrontást kaptam,mert elég kényes a gyomrom.(és az abszolút nem volt stresszes idõszak ez az érdekes benne) Próbálok folyamatosan visszaemlékezni hogy mi hozhatta ezt ki, de arra kell jussak, hogy ez tud lappangani, és valóban köze lehet a feszültséghez. Engem fõleg fiatalabb koromban elég sok stressz ért, anyámék nagyon csúnyán váltak el, csúnyán is éltek együtt, aztán még sorolhatnám, néha arra gondolok hogy másnak a tartós depresszió, nekünk meg ez jutott elvégre a lélek és a test nagyon szorosan reagál egymásra ugye és a felgyülemlett dolgoknak, amit talán tudat alatt nem tudtunk még feldolgozni valahol ki kellett "türemkednie". Persze lehet nem így van, de a saját magam megfigyelését alapul véve nekem úgy tûnik, mint ha ez lenne.
Nincs jelen
#1218 2010-08-12 06:18
- Szuszidi
- Tag
Isten hozott a fórumon Enech!
Nagyon jól leírtad a dolgokat. Mindent jól látsz. Más dolgod nincs is mint meditálni kicsit, vagy chikung a stressz ellen. Nem talán tudat alatt hanem pont ott. Feldolgozni elengedni ez a menet.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#1219 2010-08-18 11:03
- teomiro
- Tag
SegÍtsÉgeteket KÉrem, A VastagbÉl,illetve VÉgbÉl EltÁvolÍtÁsa UtÁn ( Ennek MÁr 1,5 Éve) SztÓmÁt AlakÍtottak Ki, Amivel ElÉg JÓl Elboldogulunk. De A VÉgbÉl HelyÉn A Seb Nem GyÓgyult Be , SÕt Egy Sipoly Alakult Ki. Van Egy Kb.4 Cm ÁtmÉrÕjÜ Ciszta, Amely FolyadÉkkal Van Tele, És Ez Folymatosan ÜrÜl, Ami Nagyon Kellemetle, Mert Ugye ÁllandÓan BetÉtet Kell HasznÁlni, És A Melegben Szaga Is Van. ÖblitettÉk MÁr Betadinnal, HidrogÉnperoxiddal, 0,1 N SÓsavoldattal, De Semmi EredmÉnye.volt MÁr Valakinek Ilyen Gondja? Mit CsinÁltak Vele? KÉrem, Adjanak TanÁcsot ,
Nincs jelen
#1220 2010-08-19 20:29
- sibi
- Tag
Szia gitbam. Üdv a fórumon.
Kérdésedre reagálva. Attól függ, mi okból kell mûteni, mit szüntet meg a mûtét. Egy dolgot biztos nem, a crohn-t. De van, aki sok-sok évig tünetmentes lesz a mûtétet követõen.Kívánom, nálad is így legyen.
Nincs jelen
#1221 2010-08-19 20:33
- Geo73
- Tag
Nem tudom neked miért van szükség mûtétre. Nekem muszáj volt. Eltávolítottak egy szakaszt a vastagbelembõl. A mûtét nagyon jól sikerült, még nem tökéletes minden, de a te szavaddal élve "megérte".
Ha szükség van mûtétre, akkor kár halogatni, ha gyógyszerekkel is el lehet érni tünetmentes állapotot, akkor lehet mérlegelni szerintem.
Nincs jelen
#1222 2010-08-19 20:35
- gitbam
- Tag
szia sibi,
Kb 10-12 cm szakaszon van gyulladás a vastagbélben + egy szûkület. Az eddigi kezelések, gyógyszerek a gyulladást általában mindig lenyomták, de a szûkülettel nem tudtak mit kezdeni. Úgyhogy eddigi tudomásom szerint a szûkületet fogják kivenni. Csak attól félek (és ahogy hallottam is), hogy attól hogy most kiveszik a szûkületet, nem fog-e újra kialakulni szûkület máshol? Mert akkor ennyi erõvel ki lehetne venni az összes "belsõséget". Tudom, hogy maga a crohn egy "életre szóló ajándék" és nem fog eltûnni, csak emiatt a mûtéti dolog miatt parázok, hogy majd ennek ellenére még lehet, hogy 25241174652 mûtét fog következni?!
Nincs jelen
#1223 2010-08-21 00:38
- judy1981
- Tag
gitbam: meg van az esélye, hogy lesz újabb szûkületed, de ha ettõl nem szabadulsz meg, csak rosszabb lehet. Jobb egy tervezett mûtét, mint egy bélelzáródás, amit sürgõsen meg kell mûteni.
Nincs jelen
#1224 2010-08-21 08:56
- gitbam
- Tag
Köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat! Még szerencsére eddigi életem során nem mûtöttek semmivel, így ezért félek kicsit ettõl az egésztõl. Mivel ahogy olvasgattam, ti már jóval többet tudtok errõl a betegségrõl, így lenne még egy kérdésem.
Pár hete belázasodtam és fájt a gyulladás, szûkület. Bekerültem kórházba, újabb 1 hét diéta, koplalás, infúzió, gyógyszerek, tükrözés..., gyulladás elmúlt (de ugye a szûkület megmaradt). Az 1 hét alatt rendbe raktak, nem fájt semmi, nem voltam lázas. Kórház után most 1-2 hete újra jöttek a fájások, hõemelkedések. Kórház óta Pentasa, budenofajl, imuran, pantacid.
Én arra gondolok, hogy persze, hogy a kórházban semmi bajom és gyógyulok, mivel a vizsgálatok miatt semmit nem lehet enni, diéta....stb. Kórházon kívül pedig azért már eszik az ember és a kaja keresztül halad a szûkületen.
Ha nincs a gyulladás, akkor valószínû, hogy a szûkület miatt leszek újra és újra rosszul, gyulladtan...? Amíg ki nem veszik a szûkületet, addig csak nagyon keveset egyek, hogy ne legyek rosszabbul?
Nincs jelen
#1225 2010-08-21 17:42
- Juni
- Tag
Kedves Gitbam!
A szûkületek miatt is lehetsz rosszul, nekem ilyenkor ugyan úgy fáj, görcsöl a hasam, mint amikor gyulladásban van.
nagyon szigorúan tartsd a diétáz, mert egyenlõre a mûtét elõtt ez az egyetlen dolog amivel te tudsz segíteni magadon. Többször egyél keveset, ne terheld meg a beleket, és szigorú rostmentes diéta!
Jobbulást!
Igen sajnos elõfordulhat újabb szûkület, de ez egyrészt a crohn egyik sajátossága is, másrészt pedig sajnos mûtéti szövõdmény is. ( bár kicsit furcsán hangzik, de ez így van sajnos. )
Szerkesztette: Juni (2010-08-22 12:31)
Nincs jelen
#1226 2010-09-15 20:40
- Sinemone
- Tag
Sziasztok! Én ma regiztem nekem 2010 feb. derült ki hogy Crohnos vagyok,ma is és eddig eléggé elvoltam kettyenve hogy kész itt a vég, de sajnálatomra amit ma itt olvastam nálam sokkal rosszabbul lévõ emberek vannak itt sajnos. Kérdésem lenne ti hogy bírjátok ezt valaki segítsen nekem mert én és a családom eléggé nehezen tudja ezt fel fogni.Én ugyan nem vérzek de elég sokszor görcsölök, meg sok egyéb más problémám van még. Remélem írtok nekem köszi sziasztok remélem nem zavartalak titeket
Nincs jelen
#1227 2010-09-15 21:05
- Zsuzsika
- Tag
Sinemone! Ha teljesen letörsz, kikészíted magad, és az nem segít, inkább árt. Meg kell tanulni elfogadni és a lehetõ legjobb életminõséget elérni és fenntartani.
Üdv.: Zsuzsika
Nincs jelen
#1228 2010-09-16 06:36
- Szuszidi
- Tag
Kedves Sinemone!
Üdv a fórumon!
Az a nagy kérdés te mit fogadsz el? A család azé nem fogadja el mert õk belül küzdenek a gondolattal hogy te "beteg" vagy. Próbáld magad rendben tartani, keresd meg magadnak azon ételeket amitõl jól vagy. Ne egyél egyszerre sokat ha megteheted inkább napi kilencszer de keveset. Kerüld a gyári kajákat. (konzerv stb...) Próbáld ki a következõt. Ha nagyon görcsölsz tedd a jobb kezed tenyerel lefele a görcsölõ részre s nagyon finoman masszírozd át. ;) Ha kérdéseid lennének írj bátran válaszolni fog valaki szinte mindig. Viszont a "sok egyéb más problémám"-ra nem tudok mit mondani.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#1229 2010-09-16 06:42
- Szuszidi
- Tag
Kedves Zsuzsika! Biztos az hogy el kell fogadni? Míg nincs kiút addig élsz vele, s ha megvan a kiút szép csendben elválni tõle.
Legyen szép napotok!
Szerkesztette: Szuszidi (2010-09-16 17:09)
Nincs jelen
#1230 2010-09-16 18:32
- Sinemone
- Tag
Sziasztok. Újra itt kicsit jobb kedvûen:) Köszönöm a kedves szavakat
biztatásokat. A sok egyéb problémám a következõk nem tudom hogy mit egyek illetve ehetek,ini se tudom mi lenne a jobb. Ma elkezdtünk egy B12nevezetû vitamin kúrát, mert most gyúladás van a vékonybélen 3 hét alatt le ment most 6 kg,amiért kicsit szomorkodtam mert soha nem voltam sovány erõs alkatú vagyok alacsony de tömzsi:) szóval tavaly decemberbe sikerült 47 kg le fogyni azóta javultam a nyáron jó volt és felment74re azóta most lefele. Aztán kicsit szégyellem amit most írni fogok de muszáj valakitõl többet tudnom a sex. Ti hogy? szóval nektek nem fáj? Nekem eléggé érzékeny és ezáltal nem is nagyon merek félek tõle , de a férjemet nagyon szeretem és sajnálom fiatalok vagyunk úgy-hogy érthetõ lenne a nemi élet de nem igazán megy lesz ez jobb? Úgye lesz ez jobb is nem csak a sok fájdalom és orvostól orvoshoz szaladgálni gyógyszereket szedni és a mûtéteken gondolkodni hogy mi lenne a jobb. Van 2 gyönyörû fiam õk is ilyenek lesznek mint én? Meg azt olvastam valahol hogy a Crohn el is tud rákosodni? igaz ez? mit tegyek hogy jobban legyek?
Bocs hogy ennyit nyavalygok itt nektek, de nem igazán tudom hogy kit kérdezek a mostani orvosom már a 3 egy év alatt és nem tudok neki mindig mindent említeni. Üdv: Orsy
Nincs jelen
#1231 2010-09-16 19:41
- Juni
- Tag
Szia Orsi! :)
Rájöttem!!!
Ismerjük egymást, és örülök, hogy te is regiztél ide.:) Hidd el nagyon segítõkész emberek vannak itt, és mindig lesz valaki aki tud tanácsot adni! Megkereslek, mert látom sok kérdésed van. ( persze csak ha nem baj)
Üdvözlettel: Juni
Nincs jelen
#1232 2010-09-16 19:41
- Marthuska
- Tag
Kedves Sinemone! Nincs mit szégyellni, teljesen természetes a kérdésed! A "Crohn-colitis"-en belül van egy olyan topic, hogy "Crohn és szex", ott tedd fel a kérdésed, és biztosan fognak válaszolni, valamint sokmindent olvashatsz, ami ezzel a problémával kapcsolatos!
Nincs jelen
#1233 2010-09-16 20:57
- Sinemone
- Tag
Szia Juni! Szerintem én is tudom hogy kivagy azt hiszem,már beszéltünk róla hogy kéne személyesen is csak eddig valahogy valamiért nem jött össze,de remélem hogy személyesen is fog menni de addig is legalább itt tudunk beszélni. Üdv: Orsy
Nincs jelen
#1234 2010-09-16 21:00
- Sinemone
- Tag
Ui.: Egyáltalán nem baj ha össze futunk nálam vagy nálad egy jó kis beszélgetésre. Most egyenlõre csak ti vagytok akik azt hiszem valamennyire megértetek és nem nyaggatok hogy "nem hiszem hogy nincs mit tenni. vagy egyél már valamit attól biztos jobb lesz" mondatokkal bombázni.
Nincs jelen
#1235 2010-09-17 19:59
- Zsuzsika
- Tag
Szuszidi kedves! Te gondolod, hogy valamikor lesz kiút? Igazi kiút? Mert az lenne, ha megtalálnák a teljes gyógyulás útját, de lesz ilyen a mi életünkben ?
Üdv.: Zsuzsika
Nincs jelen
#1236 2010-09-17 20:01
- Szuszidi
- Tag
Kedves Zsuzsika!
Egyszavas a válasz lesz!
Legyen szép estétek!
Nincs jelen
#1237 2010-09-17 21:31
- hferi
- Tag
Szia mindenki és jobbulást akire ráfér!
Miért halt ki a chat? Mostanában akármikor fellépek senki nincs fenn. Van ennek valami oka?
Nincs jelen
#1238 2010-09-18 08:18
- Sinemone
- Tag
Sziasztok! Szerintetek az miért van hogy ma reggel úgy keltem fel hogy 3 szor voltam wc-n és fáj lent a hasam alja jobboldalt,és zuborog?
Nincs jelen
#1239 2010-09-18 08:34
- ZoliJoy
- Tag
Sok mindentõl lehet. Elõször is ha nem mûlik el ill. rosszabb lesz keresd fel a háziorvosodat, aki ha szükséges ad beutalót a gasztróra.
Most néztelek vissza és látom te is crohnos vagy. Az hogy 3x voltál wc-én és fáj a pocid jobb oldala még nem jelent feltétlenül rosszat. Nekem is voltak ilyen napjaim, de el is múltak. Függhet attól is hogy mit ettél tegnap. Oda kell nagyon figyelni az étkezésre. Ha nem múlna v. rosszabbodna irány a doki... dióhéjban ennyi
Szerkesztette: ZoliJoy (2010-09-18 08:39)
Nincs jelen
#1240 2010-09-18 08:42
- Sinemone
- Tag
Hát õsszintén meg mondom amíg bírom várok nem nagyon akarok kórházba menni,Be vettem a reggeli adagom hátha jobb lesz. Köszönöm hogy válaszoltál :) Szép napot
Nincs jelen
#1241 2010-09-19 20:15
- Sinemone
- Tag
Jaj sziasztok hát ma meg volt az elsõ olyan görcsöm hogy bármit csináltam ügyeletre kellet mennem :( Kaptam egy jó nagy adag szurit hányingerem volt ,de az a borzasztó fájdalom a hasamnál azt hittem meghalok szegény páromat a frász keringette azt hittem hamarabb meghalok a kocsiban mert úgy vezetett, de már valamivel jobb azt mondta a doki a fiaimtól elkaptam valamit mert persze meg voltak fázva és rá ment a gyomromra csak azt nem értem miért nyugtatót irt fel miért nem valami görcsoldót vagy valamit amitõl nem fáj úgy. sziasztok
Nincs jelen
#1242 2010-09-19 20:59
- sibi
- Tag
Szia Sinemone.
Sajnálom, hogy ilyen rosszul vagy.Egy kérdés.Az ilyen görcsöléses, hányingeres alkalommal nem érzed úgy, hogy minden megállt odabenn, vagy legalábbis nem a jó irányba akar haladni?Közben visszaolvaslak.
Nincs jelen
#1243 2010-09-19 21:07
- Sinemone
- Tag
Szia Sibi! De talán valami olyasmi a páromnak úgy magyaráztam mit érzek mintha egy dinye beszorult a gyomromba és se le se fel semerre közbe fúják fel hogy nagyobb legyen borzasztóan rossz nem tudtam felállni a lépcsõn nem bírtam le menni úgy vitt le a férjem na ott láttam rajta hogy kétségbe eset most mi van. Vettem be még nyugtatót de miért nem értem meg görcsoldót hátha tudok aludni mert még azért most sem vagyok 100 as csak vagyok.
Nincs jelen
#1244 2010-09-19 22:02
- judy1981
- Tag
Sinemone: én sem értem miért nyugtatót írt fel (és én nem is vettem volna be), mert egy ha egy vírust vagy bacit kaptál be, annak semmi köze a lelki állapotodhoz, és a nyugtatónak semmi hatása nincs rá. Mindenképpen menj el a házi orvosodhoz is, vagy ha kivitelezhetõ, a gasztrodokihoz. Már csak azért is, mert ügyeletesnek betesznek boldog-boldogtalant, aki bevállalja.
Nincs jelen
#1245 2010-09-19 22:11
- sibi
- Tag
Sinemone.Egyetértek judyval.Gasztróst mielõbb.Nem akarlak ijesztgetni, nekem elzáródás közeli állapotban volt hasonló. Mindig csak a medrol segített és csak ideig óráig.Csak azért írom, hogy komolyan vedd. Addig is próbáld meg a rostosat kerülni. Ez a nyavajás kézben tartható, de komolyan kell venni. Vigyázz magadra.Üdv
Nincs jelen
#1246 2010-09-20 07:28
- Sinemone
- Tag
Sajnos a gaszrtoshoz csak holnap tudok menni mert Debrecenbe van és elég messze tõlem most Miskolcon próbálok egy normálisat keríteni,de elég nehéz. A nyugtatót nem tudom miért kellet de mikor lekerültem már tegnap az ügyeletre már nagyon kész voltam,talán amiatt gondolom hogy az kellet leállította a budenofalkot nem értem miért de biztos úgy kell. Csak a medrollal lehet kézben tartani semmi más nem jó rá? Én attól nagyon beteg voltam a hasam az rendbe jött de minden más tönkre ment. Hát nem tudom mi lesz ma felhívom a házi dokit holnap meg meg látjuk mi lesz így, kíváncsi leszek. Sziasztok Igazán próbálok vigyázni :) :(
Nincs jelen
#1247 2010-09-20 09:38
- Szuszidi
- Tag
Kedves Sinemone! Talán az ideg is lement a pocidra. Szedd a gyógyszert míg a házi dokival nem beszéled meg, illetve a gasztrossal.
Legyen szép napotok!
Nincs jelen
#1248 2010-09-20 09:39
- sibi
- Tag
Szia Sinemone.Ha orvost keresel bárhol is, itt abban is tudnak neked segíteni a megfelelõ topikban elég gyorsan.Nyugtatót sajnos én is szedek jelenleg, de a te jelen szitudban én sem értem.A budenofalk szintén szteroid, de nem ismerem, én sosem szedtem.A szteroidokat lökésszerûen szokták adni, aztán fokozatosan le kell állni vele.Egyrészt a hozzászokás, másrészt pont a mellékhatások miatt. Állandóan nincs rá szükség.(jó esetben)Arra valók, hogy leállítsák a gyulladást, aztán az egyéb gyógyszerekkel ezt a már úgyahogy tünetmentes állapotot szinten tartsák.Ha ez nem megy így, más megoldást kell keressen az orvosod.(pl. biológiai kezelés)Egy jó tanács: fontos lenne, hogy egy szakorvos kezében légy, aki tudja követni a betegséged alakulását.Ha kérdéseid vannak, tedd fel bátran a megfelelõ topikban.(azt hiszem most sem jó helyen vagyunk, bocsi)Jobbulást.
Nincs jelen
#1249 2010-09-20 10:52
- judy1981
- Tag
Sinemone: kihez jársz Debrecenbe? (Csak mert én is oda járok.)
Nincs jelen
#1250 2010-09-21 13:59
- Sinemone
- Tag
Hát sziasztok igazán sajnos nem tudom hogy melyik topikban kéne lennem valahogy egy kicsit mindbe bele tartozom azt hiszem. Hát semmi jó hír számomra nézve én Dr. Barta Zsolthoz járok be kell feküdnöm minél hamarabb szerintem nagyon jó orvos csak messze van,azt akarta már ma maradjak ott de nem úgy készültem elvileg medrolos infuzió kellene. Nem tudom nem értek hozzá mi a különbség a tableta és az infuzió között? Félek nem akarom 5 napig a gyerekeim nélkül mi lesz velük? velem? nem tudom nem bírom most egy kicsit sok minden olyan gy
ûorsan történik minden. Nem tudom sajnálom hogy itt nyavajgok
Nincs jelen