#2901 2012-05-29 10:13

eriki
Tag
Regisztrálva: 1970-01-01
Írások: 0

Re: Élet a sztómával

Lizuska! Nagyon szorítok Neked, és természetesen minden érdekeltnek!

Nincs jelen

#2902 2012-05-29 10:26

Andi
Tag

Lizuska, Bali, Jeva Anyukája!!! Megy a drukk május 31-én!!! Sok-sok erõt és kitartást mindenkinek, gyors felépülést a mûtét után!!!

Nincs jelen

#2903 2012-05-31 20:47

jeva
Tag

Sziasztok!
Köszönjük szépen a drukkolást. Édesanyám túl van a zárómûtéten. Egész jól van. Most katétert sem kapott már egyedül megoldja a pisilést ágytálba. Remélem minden okés lesz, mert az elõzõ mûtétnél volt elég probléma.
Remélem, hogy a továbbiakban is minden rendben lesz. És persze azt is, hogy a többi zárómûtétes is jól van.
Üdv mindenkinek.

Nincs jelen

#2904 2012-05-31 20:47

jeva
Tag

Sziasztok!
Köszönjük szépen a drukkolást. Édesanyám túl van a zárómûtéten. Egész jól van. Most katétert sem kapott már egyedül megoldja a pisilést ágytálba. Remélem minden okés lesz, mert az elõzõ mûtétnél volt elég probléma.
Remélem, hogy a továbbiakban is minden rendben lesz. És persze azt is, hogy a többi zárómûtétes is jól van.
Üdv mindenkinek.

Nincs jelen

#2905 2012-05-31 22:32

csabaspecial
Tag

Szia jeva!
Örülök hogy anyukád túl van a mûtéten és jól! Szabad kérdezni mivel mûtötték elõzõleg és mi volt a probléma ott?
Nekem most volt zárómûtétem februárban és nem indult el a bélmozgás és újra kihozták az ileosztómát. Tehát egy mûtétbõl lett 2. Már gyanítják hogy mi lehetett a probléma....

Nincs jelen

#2906 2012-05-31 22:34

csabaspecial
Tag

Remélem én is hogy akiket ma mûtöttek, azokkal minden rendben zajlott, mielõbbi jobbulást kívánok nekik!

Nincs jelen

#2907 2012-06-01 07:44

jeva
Tag

csabaspecial
Édesanyámat vastagbél daganattal mûtötték, úgy volt végig, hogy nem lesz sztómája aztán mégis mert a sugárkezelés elvéknyította a belet.
Aztán egész jól volt pár napig  de mire hazajöhetett volna nagyon rosszul lett.
Már a végén béltartalmat hányt és úgy került az intenzív osztályra, hogy leáltl a bélmûködése, nem lehetett nála vérnyomást mérni, teljesen kiszáradt, septicus shockos állapotban vitték fel.
És ezt az utolsó pillanatig nem vették észre egy sebészeti osztályon. Azt, hogy ilyen jól helyrejött csak az intenzív osztályos ellátásnak köszönhetjük.
Akkor 19 kilót lefogyott.
Úgyhogy most nagyon reméljük, hogy minden rendben lesz.
Hát röviden ennyi.
De látom a te eseted sem egyszerû akkor. Remélem megoldódik a problémád. De vissza fogják tudni ültetni neked még? Vagy még nem lehet tudni?

Nincs jelen

#2908 2012-06-01 09:47

csabaspecial
Tag

jeva
Az egyik fõorvos azt mondta hogy szeptember elõtt nem szeretnének hozzá nyúlni. Az elõzõ mûtétjét hol csinálták édesanyádnak? És a mostanit? Mielõbbi jobbulást kívánok neki is,majd tájékoztass bennünket õróla.

Nincs jelen

#2909 2012-06-01 17:45

Andi
Tag

Sziasztok!
Lizuska túl van a záráson, jól van! Tegnap mûtötték, utána kicsit hányt, de mára minden rendben, a bélmûködés is beindult, ma már kortyolgathatott egy kis folyadékot, az is elképzelhetõ, hogy holnap már kap egy kicsit enni is.
Remélem a többiek is jól vannak!
Lunci veled mi újság?

Nincs jelen

#2910 2012-06-01 18:11

jeva
Tag

Anyukámnak mindkét mûtétjét Miskolcon csinálták.
Szerencsére jól van már felkel kimegy pisilni. Talán holnap ebédre már kap valamit és kiveszik a csövet is amin a váladék jön.
Lizuskának ilyen hamar beindult a bélmûködés? Mert nekünk nem mondták konkrétan, hogy mikor kell, hogy beinduljon. Egyenlõre még infúziót kap és inni ihat. Igaz Lizuskának nem telt el sok idõ a kiültetés óta de nálunk 7,5 hónap, biztos ez is számít.

Nincs jelen

#2911 2012-06-01 18:14

eriki
Tag

Nagyon örülünk, a bélmûködés a lényeg! A többi kellemetlenség majd elmúlik.Többiek?

Nincs jelen

#2912 2012-06-01 18:46

Andi
Tag

Jeva! Ne aggódj! Lizuskának azért is indult be ilyen gyorsan a bélmûködés, mert egyáltalán nincs vastagbele és a vékonybél gyorsan dolgozik...
Minden rendben lesz Anyukáddal, és be fog indulni a bélmûködés. Drukkolunk nagyon!

Nincs jelen

#2913 2012-06-02 08:58

jeva
Tag

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a biztatást.
Hajnalban beindult a bélmûködése, adtak rá pelenkát mert annyira gyorsan még nem tud kiérni a wc-re mint kellene.
Viszont az még érdekelne, hogy mindig szoktak kontrasztanyagos feltöltést csinálni, hogy megnézzék jól zárnak-e a bélvarratok. Mert ilyen neki még nem volt.
Ma reggel már ehetett. Reméljük minden rendben lesz a továbbiakban is.

Nincs jelen

#2914 2012-06-02 11:14

Andi
Tag

Szia Jeva!
Nagyon örülök, hogy beindult a bélmûködés! Sajnos sok mindenkinél elõfordul a kezdetekben széklettartási probléma, de idõvel ez is megoldódik, azért 7,5 hónap sztóma után nem csoda, hiszen nem volt használva a záróizom.
A kontrasztanyagos feltöltéssel kapcsolatban: korábban írtad, hogy Anyukád sugárkezelést kapott, ami miatt elvékonyodott a bélfal, gondolom emiatt lesz neki ilyen vizsgálata, hogy minden rendben van-e. De biztos minden rendben lesz, továbbra is szorítok Nektek, meg persze a többieknek is!

Szerkesztette: Andi (2012-06-02 11:16)

Nincs jelen

#2915 2012-06-02 13:37

csabaspecial
Tag

Szerintem a kontraszanyagos feltöltéses vizsgálatot irigoszkópiának hívják. jeva gratula anyudnak!

Nincs jelen

#2916 2012-06-02 18:11

FB
Tag

Sziasztok!

Jeva, anyukádnak meg kellene próbálnia az intim tornát, hogy erõsítse a záróizmot.
Sajnos Nem nagyon szokták mondani, hogy ideiglenes sztómánál bizony szükség van a tornára, mert hamar elrenyhülhet a záróizom, és sok esetben már nem lehet helyrehozni. A honlapunkon is van szó róla, de a kórházban nem nagyon beszélnek róla.
Van egy nagyon egyszerû leírásunk, ha küldesz egy e-mail átküldöm. Talán segít felgyorsítani a dolgot.

Nincs jelen

#2917 2012-06-02 20:46

jeva
Tag

FB: nagyon szépen köszönöm már kaptam egyszer tõletek egyik kolléganõdtõl az alapítványtól.
Igazából most csak rossz történik velünk. Neki nem lesz irigoszkópia ha jól írom csak kérdeztem mert többen írták itt, hogy szoktak olyat csinálni. Most az a helyzet, hogy anyukámnak nagyon megy a hasa de hát csak az infúziót kapja és iszik étvágy nincs. És most kezdõdik megint az mint az elõzõ mûtétnél kezdett kiszáradni na de mostmár nem hagyjuk magunkat akinek csak tudunk szólunk. Úgyhogy most ez a helyzet. Az orvos azt mondta, hogy ha holnap is ennyire megy a hasa akkor ad neki hasfogót.
Nem tudok semmit mert van aki azt mondja hogy addig nem lehet bélmûködés amíg nem eszik. De neki így is volt.
Úgyhogy most teljesen rossz a helyzetünk.

Nincs jelen

#2918 2012-06-02 20:47

jeva
Tag

FB: nagyon szépen köszönöm már kaptam egyszer tõletek egyik kolléganõdtõl az alapítványtól.
Igazából most csak rossz történik velünk. Neki nem lesz irigoszkópia ha jól írom csak kérdeztem mert többen írták itt, hogy szoktak olyat csinálni. Most az a helyzet, hogy anyukámnak nagyon megy a hasa de hát csak az infúziót kapja és iszik étvágy nincs. És most kezdõdik megint az mint az elõzõ mûtétnél kezdett kiszáradni na de mostmár nem hagyjuk magunkat akinek csak tudunk szólunk. Úgyhogy most ez a helyzet. Az orvos azt mondta, hogy ha holnap is ennyire megy a hasa akkor ad neki hasfogót.
Nem tudok semmit mert van aki azt mondja hogy addig nem lehet bélmûködés amíg nem eszik. De neki így is volt.
Úgyhogy most teljesen rossz a helyzetünk.

Nincs jelen

#2919 2012-06-02 23:29

csabaspecial
Tag

Úgy emlékszem a dokik sztetoszkóppal is szokták hallgatni a bélmüködést.

Nincs jelen

#2920 2012-06-03 14:03

FB
Tag

Szia Jeva, írtam mailt innen pár ötlettel a problémákra, de nem tudom megkaptad-e mert állandóan azt írja, hogy nem oké valami.
Szólj, hogy mi a helyzet :)

Nincs jelen

#2921 2012-06-03 18:41

lunci
Tag

Andi, én kedden megyek, szerdán mûtét. Megnyugtató, hogy Lizusnak jól ment, én is már túl akarok lenni rajta nagyon, ez a két és fél hónap épp elég megunni a zacsit. Bár nem volt sok gondom vele. Kedden találkozunk is Lizussal. pusz

Nincs jelen

#2922 2012-06-03 18:54

eriki
Tag

Helló Lunci!
Neked is szorítunk majd nagyon! Bár Te az elõzõ akadályt is nagyon vagányul vetted! Az jó, hogy még találkoztok is Lizussal! Egyébként igazad van, az ember két és fél hónap alatt megunja a zacsit, aztán viseli még 9 + 25-30 évig reményeim szerint! :)

Nincs jelen

#2923 2012-06-03 19:09

Andi
Tag

Lunci! Szorítunk majd neked is!!! Gyorsan túl leszel rajta, ez tényleg csak egy kis mûtét az elõzõhöz képest. Lizussal ma beszéltem, jól van, ma kapott utoljára infúziót. Enni ma kapott 2 szem kekszet, nem írtam félre, komolyan 2 kekszet, meg délben üres levest. Az erõnléte is jó, minden rendben, a hétvége elég unalmasan telt. Kedden már szeretne haza jönni, de reggel még biztos találkoztok.
Jeva! Remélem ma már jobb a helyzet Anyukáddal. Majd írj pár sort, hogyan telt a mai nap?

Nincs jelen

#2924 2012-06-03 20:39

jeva
Tag

FB!
Én is írtam neked de nem tudom, hogy megkaptad-e mert nekem folyton kiír valami hibát amikor írok ide ezért van az, hogy van amikor 2-szer küldi el az üzenetet. Majd írj, hogy megkaptad-e.
Ma már jobban van anyukám kap antibiotikumot mert van valami fertõzése ami a nagyfokú hasmenést okozta abból meg következett a folyadékvesztés és kiszáradás.
Érdekes, hogy van aki csak 2 szem kekszet kap mûtét után 2 nappal, anyának már 2. nap adtak csupasz zsemlét reggelire. Mindenkinek minden jót.

Nincs jelen

#2925 2012-06-03 21:28

eriki
Tag

Szia Jeva! Az jó hír, hogy anyukád már jobban van, és az is hogy legalább tudják a probléma okát mert így lehet kezelni. Én is másnap kaptam üres zsömlét! Én egyszer úgy jártam, hogy az egyik szobatársam úgy jött be, hogy otthon a szüleinek valószínûleg kalicije volt, és ketten is hasmenést kaptunk a szobában. Nekem a sztómán keresztül olyan nagy volt a folyadék veszteségem és ezáltal a fontos ásványi anyagok kiürülése, hogy többször is elájultam, infúzió kellett.Lehet, hogy már írtad, de hány éves anyukád?
Mindenkinek jobbulást és gyors felépülést!!! : )

Nincs jelen

#2926 2012-06-03 21:45

FB
Tag

Jeva, nem kaptam semmit. Fura szerkezet... Küldd el mailben az alapítvány címére, azt mindig látom. :)

Nincs jelen

#2927 2012-06-03 21:45

FB
Tag

Jeva, nem kaptam semmit. Fura szerkezet... Küldd el mailben az alapítvány címére, azt mindig látom. :)

Nincs jelen

#2928 2012-06-04 00:20

lunci
Tag

eriki, jól értelmezem, te már 9 éve vagy zacsis? minden elismerésem amúgy az örök zacsisoknak... igen, most is megy a pozitív hozzáállás, most már az unalomtól jobban félek, mint a fájdalomtól, nincs is kedvem menni már. elõször még fel is pörögtem miatta, most meg már csak bevonulok és essünk túl rajta.
Andi, az a két szem keksz nekem mennyei manna lesz pár nap koplalás után, pláne a leves, az a jó, hogy ezeket azért már nem egy hét után adják, mint legelõször. nem tudnék már amúgy se hova fogyni nagyon.
puszi nektek :*

Nincs jelen

#2929 2012-06-04 08:13

jeva
Tag

Eriki: Anyukám 58 éves. Nagyon erõs nõ és remélem, hogy ezen is túl leszünk szerencsésen csak ez a hasmenés múlna már el.

Nincs jelen

#2930 2012-06-04 10:10

Andi
Tag

Lunci gyorsan elszalad az az 1 hét! Én a sztómazáró után rengeteget sétáltam, kint beszélgettem a folyosón, minden este kimentem tv-t nézni, olvastam stb..., nem volt az annyira uncsi, bár január volt, ki nem lehetett menni, de most jó idõ lesz, amikor már erõsebb vagy, akár le is mehetsz egy picit sétálni. Itt tényleg az lesz a jó, hogy nem leszel mindenféle csövekkel az ágyhoz kötve, már a mûtét után nem sokkal tudsz mozogni. Engem délelõtt 10 körül mûtöttek (1 óra volt az egész), de du. fél 4-kor már mentem ki a wc-re egyedül. Szóval, engem nem viselt meg a zárómûtét úgy, mint az elsõ, mondjuk sajnos az elsõ után rengeteg komplikáció volt, újra mûtöttek, mert leállt a bélmûködésem, majd tályogom lett stb..., 30 napig dekkoltam a klinikán. :( És utána itthon sem ment minden rendben, a sztóma volt a legkisebb problémám. Folyton leállt a bélmûködésem, katéterezni kellett a sztómát és egyebek. Ezek után a zárás számomra már kis dolog volt.
Annyiból is szerencsém volt, hogy  egy velem hasonló korú csajszinak is akkor volt a zárója, sõt mi az elsõ mûtétnél is egyszerre voltunk bent a klinikán, bár nem egy kórterembe kerültünk,  de vele sokat dumáltunk, járkáltunk át egymáshoz beszélgetni, volt közös téma bõven...
Fogyással kapcsolatban, 11 kg-ot fogytam az elsõ mûtét után, majd 2 kg feljött a zárásra, de az +2 a zárónál leugrott újra. Valóban itt már nem kell egy hétig koplalni, a mûtét utáni 3. napon már Lizus is kapott pici kajcsit, és én is anno. Nekem is egyébként a  meleg leves esett a legjobban, bár a kórházi nem valami fincsi, de mégis valahogy az a sós és meleg leves, akkor és ott, jó volt. :)
Sok sikert Neked! Gyors felépülést a mûtét után! Drukkolok!!!
Jeva! Biztosan hamarosan elmúlik a hasmenés is, végre megtalálták az okát, hogy mi a baj. A mûtét utáni napokban nem kapott Anyukád antibiotikumot infúzióban? Mert én mindegyik mûtétem után pár napig kaptam antibiot vénásan. Sok-sok erõt és kitartást kívánok Neked is és Anyudnak is! Megy a drukk nektek is!

Szerkesztette: Andi (2012-06-04 12:31)

Nincs jelen

#2931 2012-06-04 17:43

lizuska
Tag

drága lunci. Ma vacsizz finomat és sokat,mert jó esetben szombaton ehetsz legközelebb 2 kekszet.inni már a mûtét napján kortyolhatsz.holnap várlak.és váltjuk egymást.
  mindenkinek köszönöm aki gondolt rám.jól vagyok.már másnap reggeltõl beindult a széklet,ma ehettem már rendes kaját,kezd sûrûsödni a széklet.puszi mindenkinek. Lizuska.

Nincs jelen

#2932 2012-06-04 19:40

lunci
Tag

jobbnál jobb hírek, de örülök lizus :)

Andi, pár könyvet én is feltankoltam, tévézésnél jobban leköt. pláne ha ki kell menekülnöm olvasni a wc-be a szobában lévõ nem éppen kellemes levegõ miatt... de ez legyen már csak hab a tortán. :)

Nincs jelen

#2933 2012-06-04 20:30

jeva
Tag

Sziasztok!
Andi! Anyukám a mûtét után nem kapott antibiotikumot, mikor megkérdeztem az orvost, hogy normális dolog-e hogy lázas akkor azt mondta hogy elõfordul ilyen de majd akkor folytatják a gyulladáscsökkentõt.
Most már szerencsére a kiszáradás helyrejön és talán már a hasmenés is alakul. Köszi a drukkot.
lunci: Neked pedig sok sikert a záróhoz és kívánom, hogy minden rendben menjen.

Nincs jelen

#2934 2012-06-05 01:34

lizuska
Tag

Szia Jeva. Én automatikusan kaptam az antibiotikumot.rettenetes lehetett ezeket átélni amit írtál.örülök hogy kezd rendezõdni anyukád állapota. Nekem akkor lett kevesebb a széklet amikor ehettem már kekszet. De azért most is van még bõven.majd csak helyre áll.sok erõt kívánok nektek és szorítok. Lizus.

Nincs jelen

#2935 2012-06-05 13:46

lizuska
Tag

Sziasztok, végre haza értem. Szerencsére Luncival és anyukájával is sokat tudtunk beszélgetni.
És ami a legjobb már túl is van a mûtéten õ is.   Mindenkinek akit mostanában mûtöttek sok erõt és egészséget, mielõbbi megerõsödést, gyógyulást kívánok. És persze akit nem azoknak is nagyon jó egészséget!!!
Lizuska.

Nincs jelen

#2936 2012-06-05 13:46

lizuska
Tag

Sziasztok, végre haza értem. Szerencsére Luncival és anyukájával is sokat tudtunk beszélgetni.
És ami a legjobb már túl is van a mûtéten õ is.   Mindenkinek akit mostanában mûtöttek sok erõt és egészséget, mielõbbi megerõsödést, gyógyulást kívánok. És persze akit nem azoknak is nagyon jó egészséget!!!
Lizuska.

Nincs jelen

#2937 2012-06-05 17:17

Tim72
Tag

Lizuska és Lunci!

Gyors gyógyulást és még több egészséget kívánok Nektek!

És mindenkinek! :)

Nincs jelen

#2938 2012-06-05 17:18

Tim72
Tag

Lizuska és Lunci!

Gyors gyógyulást és még több egészséget kívánok Nektek!

És mindenkinek! :)

Nincs jelen

#2939 2012-06-05 19:07

lizuska
Tag

Sziasztok!!!
Tim72, köszönjük szépen, nagyon aranyos vagy.
Luncival minden rendben, végülis fél háromkor lett kész de jól van. Ügyes csajszi.
Mindenkinek jó egészséget, szép estét. Lizuska.

Nincs jelen

#2940 2012-06-07 15:25

Bali
Tag

Sziasztok,
a 31.-i 3 órás "kis" visszazáró mûtétem a mai napi hazaérésemmel véget ért.
Mindenkinek aki mostanában esett át hasonlón, jobbulást kívánok, akinek most jön, pedig kitartást.
Remélem jól vagytok,
virtuálisan ölellek benneteket,
Bali

Nincs jelen

#2941 2012-06-07 15:56

lizuska
Tag

Sziasztok,
Bali, hogy vagy? Mért tartott 3 óráig? Ha lesz idõd írj, hogy vagy. Nekem jó egy órás lehetett az egész.
Remélem veled is minden rendben. Azért arra rájöttem hogy a múltkori mûtéthez képest kisebb, de ez sem mondható kis mûtétnek, eléggé föl vagyunk mi vágva... Sok erõt mindenkinek. puszi. Lizus.

Nincs jelen

#2942 2012-06-07 19:56

jeva
Tag

Sziasztok!
Ma hazajöhetett anyukám. Most már sínen vannak a dolgok. Szépen sétálgat azt mondja olyan mintha meg se lenne mûtve, csak annyi, hogy nem igazán van étvágya de majd az itthoni környezetben csak jobb lesz.
De szerencsére érzi ha mennie kell a mellékhelységbe és tartani is tudja.
Igaz ez a sok antibiotikum amit kapott biztos tönkretette a bélflórát ezért még nem az igazi a széklete, de szed probiotikumot.
Mindenkinek köszönöm aki biztatott és remélem mindannyian jól vagytok.

Nincs jelen

#2943 2012-06-08 08:12

lizuska
Tag

Sziasztok!
Jeva, nagyon örülök a hírnek, a széklet akkor jön rendben ha eszeget. De örülök, hogy tudja tartani.
Sajna nekem sincs nagy étvágyam.
A sebem is fáj még, ráadásul tegnapelõtt ettem pattogatott kukoricát, hát azt nem ajánlom senkinek. Iszonyú fájdalommal jár. Mindenkinek jó lábadozást, és jó egészséget. puszi. Lizus.

Nincs jelen

#2944 2012-06-11 13:42

Tim72
Tag

Lizuska, a pattogatott kukoricát egy idõre felejtsd el! A sztómás idõszakom alatt is tiltó listán volt, de a záró mûtét után sem javasolták, hogy egyem bármikor is. Emlékszem a záró után mondta a dietetikus doki, hogy na most majd mindent ehetek. Olyan boldog lettem, gyorsan meg is kérdeztem, hogy akkor végre ehetek savanyú káposztát, meg fõtt kukoricát. Mondta, hogy akkor helyesbítene, majdnem mindent ehetek, de speciel ezeket nem.  :) És az az igazság, hogy az elmúlt egy évben azt tapasztaltam, hogy a fûszerese, és a zsírosabb ételekre is ez igaz.  Majd megtalálod azt a bizonyos középútat. Jobbulást nektek! :)

Nincs jelen

#2945 2012-06-11 16:01

lizuska
Tag

Sziasztok, 
Köszönöm Tim72, Neked mennyi idõ alatt rendezõdött a napi széklet szám?
A pattogatott kukorica olyan mély emléket hagyott, hogy mindenképp elhagyom.
Én sztómás koromban ettem savanyú káposztát, pattogatott kukoricát is, nem volt gondom. De viszont azt tapasztaltam amitõl nem volt elsõ egy hónapban bajom, utána mégis lett, ilyen volt a tejföl, a sangria. A végén úgy éreztem már a víz is marja.

Bali, remélem jól vagy és nem azért nem jelentkezel mert dolgozol. Ennek a vágásnak be kell szépen gyógyulni.
Vigyázz magadra. Középen ahol a sztóma volt nagyon nehezen gyógyulgat, váladékozik is. Ez sem volt kis mûtét.
Mindenkinek jó egészséget. Puszi. Lizuska.

Nincs jelen

#2946 2012-06-11 22:33

jeva
Tag

Sziasztok!
lizuska neked már megvolt a varratszedés?
Anyukámnak majd a héten kell menni, de neki még nem láttuk a sebet mert be van kötve. Már kíváncsi vagyok milyen lehet.

Nincs jelen

#2947 2012-06-11 22:33

jeva
Tag

Sziasztok!
lizuska neked már megvolt a varratszedés?
Anyukámnak majd a héten kell menni, de neki még nem láttuk a sebet mert be van kötve. Már kíváncsi vagyok milyen lehet.

Nincs jelen

#2948 2012-06-12 08:00

lizuska
Tag

Sziasztok,
Jeva, én megbeszéltem a fõnõvérrel, hogy amikor az a kötés amit felrakott átázik, vagy lejön, akkor nem kell vissza tenni rá semmit, úgy könnyebben gyógyul szabadon. És piros fertõtlenítõ löttyöt szoktam rá kenni. Hát én a kórházban is láttam, és elég ijesztõ volt mert nem volt összeforrva. És itthon kezdett el forrogatni, elõször a két vége, és a közepe ahol a sztóma volt nehezebben, mert sokáig volt nyitva, és váladékozik is, de olyankor oda teszek egy zsepit, nem vészes azért. De örülök hogy nem kell bajlódnom a kötözéssel, és így szépen gyógyul. Tusoláskor meg vigyázok hogy ne legyen vizes, de ha az lesz sem baj,  csak meg kell szárítani. Holnap megyek varratszedésre.
Mindenkinek szép napot. Lizus.

Nincs jelen

#2949 2012-06-13 18:11

lunci
Tag

No, én is megvagyok a záróval, virulok, simán ment, ahogy terveztem, köszönöm mindenkinek aki gondolt rám, aranyosak vagytok nagyon :)
Egyetlen zavaró gondom, hogy még mindig nagyon váladékozik, pedig már 9 napos, ez másnak meddig tartott?
Azzal a feltétellel engedtek el a kórházból, ha még a háziorvosomhoz eljárok naponta átköttetni és kiöblíttetni amíg nem áll el, de én már nem szeretem :(
Egyébként étvágy és és jókedv hiánytalan
Puszi nektek

Nincs jelen

#2950 2012-06-13 18:57

Andi
Tag

Szia lunci! Örülök, hogy túl vagy rajta, de jó!!! A váladékozás el fog múlni, de azért vigyázz magadra!!! Nekem is elég sokáig váladékozott úgy emlékszem, azért nem hiszem, hogy annyira, mint neked, mert nekem nem kellett a házidokimhoz kötözésre járni, csak én kötöttem itthon át, meg fertõtlenítettem, de elmúlt a varratszedés után. Neked varratszedés jövõ hét szerdán? Pihengessél, gyógyulgassál és legyél nagyon boldog!!! :)

Nincs jelen

IBDoktor

Láb